Ισπανία

Τι Μπά(ρ)τσα ήταν αυτή!

«Σφαλιάρα» απ’ αυτές που μένουν στην ιστορία έριξε η Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ! Με πρωταγωνιστή τον Σουάρες και τον Μέσι… αλλαγή, οι Καταλανοί έκαναν επίδειξη δύναμης στη Μαδρίτη ισοπεδώνοντας 4-0 τη Ρεάλ!

Μια (ακόμη) χρυσή σελίδα στα ντέρμπι της τελευταίας 15ετίας με τη Ρεάλ έγραψε η Μπαρτσελόνα!

Χωρίς να χρειαστεί τον Μέσι (που πέρασε αλλαγή όταν το ματς είχε κριθεί) και με τους Σουάρες-Νεϊμάρ να κάνουν όργια, οι Καταλανοί ταπείνωσαν τη «βασίλισσα» μέσα στο σπίτι της (4-0).

Δυο γκολ του Ουρουγουανού, άλλο ένα από τον Βραζιλιάνο και μια «ζωγραφιά» του Ινιέστα σφράγισαν τον θρίαμβο των «μπλαουγκράνα», που επέκτειναν με επίδειξη δύναμης τη διαφορά τους (+6) στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στιγμή του αγώνα η αλλαγή του Ινιέστα, κατά την οποία ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα χειροκροτήθηκε ιπποτικά απ’ όλο το «Μπερναμπέου».

Ακριβώς αντίθετα συναισθήματα για τον Ράφα Μπενίτεθ, που έγινε στόχος έντονων αποδοκιμασιών και είδε τα κλασικά λευκά μαντίλια να κουνιούνται για λογαριασμό του μετά τη λήξη.

Το ματς

Ας πούμε ότι έλεγαν στον φανατικότερο οπαδό της Μπαρτσελόνα να φτιάξει το τέλειο -για τον ίδιο- σενάριο ενός «clasico». Ε, δύσκολα θα το έκανε πολύ καλύτερο απ’ αυτό που παρουσίασε η ομάδα του στο «Μπερναμπέου»! Εντελώς απτόητοι από την απουσία του Μέσι, οι «μπλαουγκράνα» κυριάρχησαν σαν να ήταν κι ο Αργεντινός στο γήπεδο. Κι έκαναν (χωρίς υπερβολή) τη Ρεάλ να νιώθει τυχερή που πήγε στ’ αποδυτήρια με δυο μόνο γκολ στην πλάτη.

Γιατί πήραν από νωρίς τον έλεγχο. Τον αξιοποίησαν σχεδόν σ’ ένα 10λεπτο, όταν ο Σέρχι Ρομπέρτο έβγαλε «γλυκιά» ασίστ στον Σουάρες κι εκείνος πλάσαρε ακόμα πιο… γλυκά τον Νάβας. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Διότι ο Νεϊμάρ έβαλε από νωρίς ταφόπλακα (φεύγοντας πάντως από θέση οφσάιντ). Και το «Μπερναμπέου» ξεσπούσε απ’ το ημίχρονο σε αποδοκιμασίες, βλέποντας τους Μαρσέλο και Βαράν ν’ αποκρούουν πανικόβλητοι πάνω στη γραμμή (σε σουτ των Σουάρες-Ράκιτιτς).

Δυστυχώς όμως για τη Ρεάλ, υπήρχαν και χειρότερα. Κι όποιος αμφέβαλε γι’ αυτό -βλέποντας τη «βασίλισσα» να επιστρέφει πεισμωμένη από τ’ αποδυτήρια- γρήγορα αναθεώρησε. Ή μάλλον τον ανάγκασαν οι Νεϊμάρ και Ινιέστα να το κάνει: Κρύβοντας την μπάλα και εμφανίζοντάς την (με φοβερό σουτ του Καταλανού) για τρίτη φορά στα δίχτυα. Αυτό ήταν. Η Ρεάλ πέταξε λευκή πετσέτα. Και λες και ο Ενρίκε ήθελε να της κάνει πλάκα, έριχνε στο γήπεδο και τον… Μέσι!

Όπως επιβεβαίωνε λοιπόν και η κίνηση αυτή, η Μπαρτσελόνα δεν είχε σκοπό να σταματήσει. Και δεν σταμάτησε… Διότι ενώ ο Μπράβο έπαιζε με τον πόνο των Μαδριλένων (αποκρούοντας τετ-α-τετ που θύμισε ότι βρίσκεται κι ο Ρονάλντο στο ματς), ο Σουάρες ετοίμαζε δεύτερη «δαγκωματιά». Κι ευτυχώς που μόλις την έριξε -με υποδειγματικό σκάψιμο- ο Μέσι, ο Μουνίρ κι οι υπόλοιποι δεν μιμήθηκαν την ευστοχία του. Γιατί αλλιώς η ντροπή της Ρεάλ θα ‘παίρνε τέτοιες διαστάσεις, που θα χρειαζόταν αρκετά χρόνια για να ξεχαστεί.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ράφα Μπενίτεθ): Νάβας, Μαρσέλο (59’ Καρβαχάλ), Ράμος, Βαράν, Ντανίλο, Κρόος, Μόντριτς, Ρονάλντο, Μπέιλ, Ροντρίγκες (56’ Ίσκο), Μπενζεμά

Στον πάγκο έμειναν οι: Κασίγια, Πέπε, Κασεμίρο, Κόβατσιτς, Χεσέ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Άλμπα, Μαστσεράνο (28’ λ.τ. Ματιέ), Πικέ, Άλβες, Ινιέστα (77’ Μουνίρ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (57’ Μέσι), Νεϊμάρ, Σέρχι Ρομπέρτο, Σουάρες

Στον πάγκο έμειναν οι: Τερ Στέγκεν, Ραμίρες, Αντριάνο, Βερμάελεν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Τα γκολ του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x