Champions League

Η ομαδάρα και η ψυχάρα

Πολύ σκληρή για να παραδοθεί η Γιουβέντους! Παρότι βρέθηκε πίσω με 0-2 στο 55’, γύρισε το ματς και ισοφάρισε σε 2-2 την Μπάγερν. Σαφές προβάδισμα για τους Γερμανούς, ζωντανή η «βέκια σινιόρα».

Όσοι έβλεπαν τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονταν οι δύο αντίπαλοι με το 2-0 υπέρ της Μπάγερν στα πρώτα 60 λεπτά με τα γκολ των Μίλερ (43’) και Ρόμπεν (55’) δεν θα πόνταραν ούτε ευρώ πως θα μπορούσε ακόμα και να σημειώσει γκολ η Γιουβέντους. Όμως το πείσμα του Μάντζουκιτς και η ψυχολογία των Βαυαρών πως τελείωσε το ματς, όπως και οι αλλαγές του Αλέγκρι με την είσοδο του Στουράρο και του Μοράτα άλλαξαν τελείως την εικόνα για να φτάσει σε μια ανατροπή και να φέρει το ματς στο 2-2. Ο Ντιμπάλα στο 65’ το 1-2, για να έρθει το 2-2 στο 76’ από συνεργασία των Μοράτα και Στουράρο στο 76’.

Το ματς

Το πρώτο μέρος θα μπορούσε εύκολα να έχει τον τίτλο «ο στραγγαλισμός της Κυρίας», μιας και η Μπάγερν ήταν εξαιρετικά πιεστική κι όταν είχε εκείνη την κατοχή, αλλά και τις στιγμές που οι αμυντικοί της Γιουβέντους, προσπαθούσαν να βγάλουν την πρώτη πάσα. Η ιταλική ομάδα με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία και σε αραιά διαστήματα, μπορούσε να μεταφέρει την μπάλα στο μισό των Γερμανών, με την κατοχή να φτάνει κάποια στιγμή προς το τέλος του πρώτου μέρους στο 71% για τους Βαυαρούς. Κεντρικό πρόσωπο για τους Γερμανούς ο Τόμας Μίλερ που έχασε το...άχαστο στο 13’ αλλά μισή ώρα αργότερα, άνοιξε το σκορ.

Στο 4’ ο Βιδάλ εξαπέλυσε το δεξί σουτ, αλλά ο Μπουφόν έδιωξε. Στο 12’ σε μία από τις ελάχιστες στιγμές που η Γιουβέντους μπόρεσε να βγάλει την μπάλα μπροστά, ο Πογκμπά έκλεψε, ο Ντιμπάλα έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Μάντζουκιτς δεν μπόρεσε με προβολή να στείλει την μπάλα στην εστία. Στην αμέσως επόμενη φάση, κάθετη πάσα του Λαμ, βρίσκει τον Λεβαντόφσκι που από δεξιά γυρίζει την μπάλα και ο Μίλερ αντί να τελειώσει άμεσα τη φάση, λίγο έξω από την μικρή περιοχή, έκανε κοντρόλ και γλίστρησε, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπαρτζάλι ν’ απομακρύνει. Η εικόνα της Γιουβέντους να μην μπορεί να βγάλει την μπάλα μπροστά έφερνε συνεχώς την ομάδα των Βαυαρών στο προσκήνιο. Ωστόσο στο 21ο λεπτό σε σουτ του Πογκμπά, η μπάλα έχει βρει το χέρι του Βιδάλ, αλλά ο Άτκινσον δεν έδωσε την παράβαση.

Στο 31’ ο Μπουφόν εξουδετερώνει δύσκολα σκαστό σουτ του Μπερνάτ, για να έρθει το 43ο λεπτό με τον Μίλερ να σκοράρει. Σέντρα του Ρόμπεν από δεξιά, νέα σέντρα του Ντάγκλας Κόστα αριστερά, ο Μπαρτζάλι διώχνει, αλλά ουσιαστικά στρώνει στον Μίλερ που σκοράρει.

inner

Ο Αλέγκρι με την έναρξη του δευτέρου μέρους, προσπάθησε να δώσει έναν πιο επιθετικό τόνο, με την είσοδο του Ερνάνες αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Ωστόσο μόλις η Γιουβέντους πήγε να βγει με περισσότερους παίκτες μπροστά από τη σέντρα, η Μπάγερν «χτύπησε» για δεύτερη φορά, με τον Λεβαντόφσκι να μην δίνει στον Μίλερ και ν’ ανοίγει δεξιά στον Ρόμπεν, που πήγε λίγο πλάγια, έκανε την κίνηση προς τον άξονα και με ωραίο σουτ λίγο δεξιά και πίσω από το σημείο του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μπουφόν για το 0-2.

inner

Αντεπίθεση και ισοφάριση

Η Γιουβέντους 8 λεπτά αργότερα έφτασε στη μείωση του σκορ. Ο Κουδράδο κάνει μια διαγώνια πάσα, ο Κίμιχ κάνει λάθος, ο Μάντζουκιτς έκανε άμεσα την πάσα στον Ντιμπάλα και έγραψε το 1-2. Στο 67’ ο Μάντζουκιτς κάνει άλλη μια τρομερή κούρσα και βγάζει απέναντι δεξιά τον Κουαδράδο απέναντι από τον Νόιερ. Ο Κολομβιανός κάνει το σουτ και ο Νόιερ απλώνοντας τα τεράστια χέρια, εξουδετερώνει την βολίδα που εξαπέλυσε ο εξτρέμ της Γιουβέντους σε κόρνερ. Αμέσως μετά σουτ του Πογκμπά φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Νόιερ. Ο Αλέγκρι περνάει στο ματς τον Στουράρο και τον Μοράτα με διαφορά πέντε λεπτών και οι δυο τους συνεργάζονται άψογα για το 2-2. Ο Μάντζουκιτς πετάει την μπάλα αριστερά, ο Μοράτα με κεφαλιά γεμίζει προς το πρώτο δοκάρι και ο Στουράρο από κοντά γράφει το 2-2. Στο φινάλε δεν χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία, με την "βέκια σινιόρα" πάντως να έχει στο 83' με μια καλή κεφαλιά του Πογκμπά, στην τελευταία καλή φάση του ματς.

inner

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κουαδράδο, Κεντίρα (69’ Στουράρο), Μαρκίσιο (46’ Ερνάνες), Πογκμπά, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (74’ Μοράτα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Νέτο, Ρουγκάνι, Περέιρα, Ζάζα

Μπάγερν: Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ (74’ Μπενατιά), Τιάγκο Αλκάνταρα, Λαμ, Βιδάλ, Ντάγκλας Κόστα (84’ Ριμπερί), Ρόμπεν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο έμειναν οι: Ούλραϊχ, Ραφίνια, Τσάμπι Αλόνσο, Γκέτσε, Κομάν

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x