Copa America

Στους «οκτώ» η Βενεζουέλα

Μια εκπληκτική Βενεζουέλα νίκησε 1-0 την Ουρουγουάη στην Καλιφόρνια στη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Copa America Sentanario και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Βενεζουέλα νίκησε 1-0 την Ουρουγουάη στην Καλιφόρνια για τη δεύτερη αγωνιστική του Copa America Sentenario και με «δυο στα δύο» πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αφήνοντας σε δύσκολη θέση τη «σελέστε» χωρίς πόντο.

Οι παίκτες του Ντουνταμέλ σκόραραν με τον Ροντόν στο 36’ και άντεξαν στην πίεση των παικτών του Οσκαρ Ταμπάρες.

Οι δυο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες και προσπάθησαν να πάρουν με την πλευρά της η κάθε μία τα «ηνία» της αναμέτρησης, χωρίς να δημιουργήσουν κάτι ιδιαίτερο και αξιόλογο στο πρώτο μισάωρο. Στη συνέχεια, οι Ουρουγουανοί βρήκαν κάποιους διαδρόμους στην εστία του Ερνάντεζ, με τον Καβάνι να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 35΄, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Έτσι, στο 36’, οι Βενεζουελάνοι με μια ωραία επίθεση άνοιξαν το σκορ, όταν ο Γκέρα με καταπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μουσλέρα και ο Ροντόν πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ, με τη Βενεζουέλα να χάνει άλλη μια ευκαιρία να «κλείσει» το ημίχρονο με δύο γκολ διαφορά.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Ντουνταμέλ πήραν την πρωτοβουλία και δεν άφησαν τη «σελέστε» να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία τους. Σιγά σιγά, οι παίκτες του Οσκαρ Ταμπάρες ανέλαβαν τα «ηνία» της αναμέτρησης, όμως δεν μπορούσαν να βρουν χώρους στην εστία του Ερνάντεζ, παρά τις προσπάθειες των Αρεβάλο Ρίος και Μάξι Περέιρα. Ο Καβάνι ζήτησε πέναλτι στο 67’ και στο 68’ο Πεναράντα βρέθηκε τετ α τετ με τον Μουσλέρα, όμως το πλασέ του απέκρουσε ο γκολκίπερ της Γαλατάσαραϊ.

Ο Ντουνταμέλ ξεκίνησε τις αλλαγές, ώστε να «θωρακίσει» αμυντικά την ομάδα του, η οποία δε δεχόταν και καμία αφόρητη πίεση και διατηρούσε το αποτέλεσμα που ήθελε, φεύγοντας σταδιακά σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Ο Καβάνι έχασε καταπληκτική ευκαιρία στο 90’, με εκπληκτική ενέργεια στην αρχή της φάσης. Ο Οτέρο στο 94΄έχασε και εκπληκτική ευκαιρία σε κενή εστία για να «καθαρίσει» την αναμέτρηση, όμως η Βενεζουέλα πήρε τελικά την πρόκριση στα προημιτελικά.



ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Βίκτορ Περέιρα, Γκοντίν, Σίλβα, Χιμένες, Γκονζάλες (80’ Κορούχο), Αρεβάλο Ρίος, Σάντσες (78’ Λοντέιρο), Ραμίρες (73΄Ρολάν), Καβάνι, Στουάνι

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ερνάντεζ, Βισκαρόντο, Ροσάλες (8’ Γκονζάλες), Φέλτσερ, Ανχελ, Γκέρα, Ρινκόν, Φιγκέρα (79’ Οτέρο), Ροντόν (78’ Σέιχας), Μαρτίνες, Πενιαράντα


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x