Πόλο

Βλάχος: «Οι χειρότερες συνθήκες προετοιμασίας που είχε ποτέ Εθνική»

Κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο από το World League, όμως οι συνθήκες που συνάντησαν επιστρέφοντας ήταν αποκαρδιωτικές, σύμφωνα με όσα είπαν ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες τις Εθνικής πόλο ανδρών.

Κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο από το World League, όμως οι συνθήκες που συνάντησαν επιστρέφοντας ήταν αποκαρδιωτικές, σύμφωνα με όσα είπαν ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες τις Εθνικής πόλο ανδρών.

Ο ομοσπονδιακές τεχνικός χαρακτήρισε την υπάρχουσα κατάσταση ως την χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει η ομάδα από τότε που ήταν και ο ίδιος παίκτης και χαρακτήρισε ως αυτονόητες τις απαιτήσεις που υπάρχουν από την πολιτεία, εφόσον το πόλο βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο.

«Το ότι έχουμε φτάσει να διεκδικούμε τρία μετάλλια σε συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις είναι κάτι που δείχνει από μόνο του πως έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Θέλουμε να παραμείνουμε εκεί που είμαστε ή να φτάσουμε και ακόμη ψηλότερα. Αγωνιστικά είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Μόνο στο ξεκίνημα δύο παιχνιδιών δεν πήγαμε καλά και στο ένα μας στοίχισε την παρουσία στον τελικό. Συνολικά η εικόνα που παρουσιάσαμε ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Πλέον δεν υπάρχει σύνδρομο κατωτερότητας και τα παιδιά πιστεύουν πως μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Ίσως αυτό είναι το σημαντικότερο που έχουμε καταφέρει με αυτές τις επιτυχίες».

Όσον αφορά τις συνθήκες που βρήκε η εθνική ομάδα κατά την επιστροφή της: «Είμαι πραγματικά εκνευρισμένος γι αυτά που έχουμε συναντήσει αυτές τις ημέρες που γυρίσαμε. Είναι οι χειρότερες συνθήκες προετοιμασίας που είχε ποτέ εθνική ομάδα, από την εποχή που ήμουν εγώ παίκτης. Είναι απαράδεκτο για μια ομάδα που είναι τρίτη στον κόσμο. Χθες πήγαμε σε μια πισίνα – αυτή του Ζαππείου -, της οποίας τα νερά είναι πιο βρώμικα σε σχέση με του λιμανιού του Πειραιά! Σήμερα θα πάμε στον Άγιο Κοσμά, αύριο ποιος ξέρει πού. Παρ όλα αυτά συνεχίζουμε τη δουλειά. Θέλω να προασπίσω κάποια πράγματα για τους αθλητές μου. Ζητάμε πολλά πράγματα από αυτούς, αλλά πρέπει κάποια πράγματα να είναι δεδομένα και να τους τα παρέχουμε. Κάποιοι κρύβονται πίσω από το δάχτυλο της οικονομικής κρίσης και έχουν ισοπεδώσει τα πάντα στο βωμό της. Έχουμε προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες από πέρσι στις 9 Αυγούστου και ψάχνουμε πισίνα για να κάνουμε προπόνηση. Σήμερα θα πάμε στον Αγ. Κοσμά να δούμε τις εκεί συνθήκες».

Αφρουδάκης: «Αν δεν σεβόμουν τους υπόλοιπους θα έφευγα»


Για τις απαράδεκτες συνθήκες που συνάντησε η ομάδα στο Ζάππειο μίλησε και ο αρχηγός, Χρήστος Αφρουδάκης, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για την απουσία προπονητικού χώρου, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

«Με βάση τα χρόνια που είμαι στην Εθνική ομάδα, σε αυτό το τουρνουά κάναμε ίσως τις καλύτερες εμφανίσεις που έχουν γίνει συνολικά σε μια διοργάνωση. Ήμασταν άτυχοι που δεν περάσαμε στον τελικό, κάτι που είναι ο κρυφός πόθος μας, αφού δεν το χουμε καταφέρει. Ίσως να πλησιάζει η ώρα. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε το πείσμα στο να μη χάνουμε τα παιχνίδια. Δική μου εντύπωση και γνώμη είναι πως μας φοβούνται οι αντίπαλες ομάδες, ενώ εμείς δε φοβόμαστε κανέναν. Πλέον προετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ψυχολογικά και σωματικά, καθώς νομίζω πως τον πλέον σημαντικό ρόλο σε τέτοιες διοργανώσεις παίζει η ψυχολογική προετοιμασία».

Μιλώντας για τα προβλήματα που συνάντησαν κατά την επιστροφή τους από τη Χουιζού σημείωσε: «Η πισίνα στο Ζάππειο είναι σε άθλια κατάσταση. Αν δε σεβόμουν τους συμπαίκτες μου και τον προπονητής μου κ. Βλάχο, θα έφευγα. Όμως πάντα ο αρχηγός πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα. Το θέαμα που συναντήσαμε είναι μια ντροπή. Επειδή γνωρίζουμε τη δυσκολία των καιρών δε ζητήσαμε τίποτα μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και το χάλκινο μετάλλιο. Το μόνο που θέλουμε είναι ένα χώρο να κάνουμε προπόνηση. Δεν εισακουστήκαμε στο να έχουμε ένα χώρο, ώστε να κάνουμε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν δεν έχουμε ούτε τις αυτονόητες συνθήκες καλύτερα να πάμε στο Ρίο χωρίς προπόνηση κι ότι βγει! Είναι ντροπή!».

Κραβαρίτης: «Δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ»


Η προετοιμασία στο εξωτερικό είναι η… σωτηρία αυτής της ομάδας, σύμφωνα με όσα είπε ο συνεργάτης του Θοδωρή Βλάχου, Δημήτρης Κραβαρίτης, τονίζοντας πως η κατάσταση που επικρατεί έχει πεισμώσει τα μέλη της ομάδας.

«Η εθνική ομάδα είχε παρελθόν και έχει παρόν και μέλλον. Έχει πολύ μεγάλη δυναμική και ήρθε η στιγμή για να φτάσουμε στο μεγάλο στόχο, το Ρίο. Το ότι μέρα με τη μέρα βλέπουμε πως δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τις συνθήκες προετοιμασίας μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο. Τις δεκαπέντε ημέρες που ήμασταν στη Σιγκαπούρη και στη Χουιζού νιώσαμε ομάδα και αθλητές υψηλού επιπέδου. Ευτυχώς σε δέκα ημέρες ξαναφεύγουμε για προετοιμασία με το Μαυροβούνιο, το οποίο έχει τρομερές αθλητικές εγκαταστάσεις. Δε θέλουμε να μείνουμε εδώ. Αυτή η ομάδα είναι καταδικασμένη να πετύχει και θα το κάνει. Επειδή όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο ακόμη κι αν δεν το κάνει αυτό δεν μπορεί να αλλάξει τα όσα έχει καταφέρει έως τώρα. Το μυστικό της επιτυχίας αυτών των παιδιών είναι η δουλειά, η πίστη και το όνειρο των παιδιών».

Στην πολύ δυνατή παρουσία της Εθνικής στάθηκε στις δηλώσεις του ο Μανώλης Μυλωνάκης: «Δείξαμε το γνωστό μας πρόσωπο και πήραμε ακόμη ένα μετάλλιο κόντρα σε κορυφαίες ομάδες. Τώρα αρχίζει το πιο δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας, αυτό της φυσικής κατάστασης, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ξεπεράσουμε την κατάσταση με τις υπάρχουσες συνθήκες».

Ο Κωνσταντίνος Φλέγκας, από τη μεριά του, που αναδείχτηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του Super Final, ανέφερε: «Να το πω πιο απλά. Γουστάρουμε να παίζουμε ο ένας για τον άλλο κι αυτό είναι που φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Όταν ο Μανώλης (σ.σ. Μυλωνάκης) έρχεται και σου φωνάζει μετά από κάθε απόκρουση είναι εκπληκτικό το συναίσθημα. Η ομάδα είναι ο δρόμος σε ένα σπορ σαν την υδατοσφαίριση μέσα από το οποίο μπορεί κάποιος να διακριθεί. Περιμένουμε καιρό τώρα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αδημονούμε να τελειώσει το πιο δύσκολο στάδιο της προετοιμασίας, η φυσική κατάσταση. Θέλουμε στο Ρίο να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να γιορτάσουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Τον στόχο του Ρίο τόνισε ο Κώστας Μουρίκης: «Κάναμε ένα πολύ καλό τουρνουά και δείξαμε πράγματα που καθημερινά δουλεύουμε στις προπονήσεις. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς η καθιέρωση στην ελίτ. Θέλουμε να παραμείνουμε εκεί πέρα. Στόχος είναι το Ρίο, στο οποίο θα κοιτάξουμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι για να φτάσουμε στην κορυφή. Στη μεγάλη αυτή διοργάνωση θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι που μπορούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x