Stoiximan Super League

Η ΑΕΚ έχει ψυχή!

Προπονητή δεν ξέρει για πόσο θα έχει (τον ίδιο), αλλά η ΑΕΚ έδειξε ότι έχει ψυχή! Με πρωταγωνιστή τον Πλατέλλα και τσαμπουκά μετά την αποβολή του Γκάλο, η «Ένωση» απέδρασε απ’ τη Λάρισα (2-1).

Το δικαίωμα να συνεχίσει να ονειρεύεται το πρωτάθλημα κέρδισε… νταηλίκι η ΑΕΚ!

Παρόλο που ζορίστηκε για τα καλά απ’ τη μαχητική ΑΕΛ, η «Ένωση» έβγαλε χαρακτήρα και απέδρασε με το διπλό που τόσο χρειαζόταν (2-1).

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Πλατέλλα -που πέτυχε και τα δυο γκολ στο 4’ και το 33’- και ήρωα τον Ανέστη (που έκανε μεγάλες επεμβάσεις) οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από το γήπεδο όπου ηττήθηκε ο Ολυμπιακός.

Αρχηγική εμφάνιση από τον Μάνταλο (και μάλιστα σε άλλη θέση), έδωσε το σύνθημα και στους υπόλοιπους να αντέξουν μετά την αποβολή του Γκάλο (73’) και παρά την πίεση που δέχθηκαν, να πανηγυρίσουν τελικά την επιστροφή στις επιτυχίες.

Κάτι παραπάνω από μαχητικοί οι γηπεδούχοι, μείωσαν το σκορ με τον Ναζλίδη (33'), ωστόσο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τη συντριπτική υπεροχή μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα και να πάρουν έστω την ισοπαλία.

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις -δεδομένων των όσων έδειχνε στις τελευταίες προπονήσεις- ήταν η ενδεκάδα που επέλεξε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός παρέταξε για πρώτη φορά την «Ένωση» με 4-3-3 και επιβεβαίωσε την πρόθεση να ξεκινήσει τον Αραβίδη στην επίθεση (αντί του Αλμέιδα). Έτσι, το σχήμα των «κιτρινόμαυρων» διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Σαν πραγματική ΑΕΚ -ομάδα δηλαδή που θέλει από το πρώτο λεπτό να δείξει ποιος είναι το αφεντικό- ήθελε να μπει στο ματς η «Ένωση». Και το κατάφερε απρόσμενα γρήγορα… Πριν καν ιδρώσει η πρώτη φανέλα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν βρει το πολυπόθητο γρήγορο γκολ, χάρη σε όμορφο συνδυασμό κι ακόμα πιο όμορφο (και μάλιστα με το αριστερό) σουτ του Πλατέλλα. Κι αφού ο Ανέστης τους γλίτωσε -κάνοντας την απόκρουση της σεζόν ως τώρα σε κεφαλιά του Ναζλίδη- προσπάθησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ. Όχι με τόσο μεγάλη επιτυχία…

Γιατί η ΑΕΚ δεν κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα. Επέτρεπε στους γηπεδούχους να κερδίζουν μέτρα και να απειλούν (με επικίνδυνα στημένα του Αβραάμ και προβολή του Ντοντό). Παρόλα αυτά όμως, εκείνη ήταν που έφτασε ξανά στο γκολ. Όταν ο Πλατέλλας ευνοήθηκε από κόντρα και διπλασίασε άνετα τα τέρματά του. Ωστόσο, παραήταν καλό (το να καθαρίσει τόσο πρόωρα η ΑΕΚ) για να είναι αληθινό. Και παραήταν μεγάλη η αδράνεια των Ανέστη-Τσιγκρίνσκι-Γιόχανσον, για να μην την εκμεταλλευτεί ο Ναζλίδης και ξαναβάλει την ΑΕΛ στο ματς.

inner

inner

Βέβαια, έστω κι έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να ξανακερδίσουν το μαξιλαράκι ασφαλείας που έχασαν. Αν η άτσαλη κεφαλιά του Φάρκας δεν σταματούσε στο δοκάρι ή εκείνη του Γιόχανσον δεν το έγλειφε πριν φύγει άουτ. Και μετά την ανάπαυλα, δε, η ΑΕΚ ήταν που απειλούσε: Με διπλή ευκαιρία των Χριστοδουλόπουλου-Αραβίδη, που λόγω Καβουσάκη και αστοχίας του Έλληνα επιθετικού δεν καρποφόρησε. Προσδοκώντας λοιπόν να είναι εκείνος που θα τελειώσει το ματς, ο Κετσπάγια έριξε στο ματς τον Αλμέιδα (βγάζοντας τον Χριστοδουλόπουλο και μεταθέτοντας αριστερά τον Αραβίδη).

Όσο για την αυξανόμενη πίεση της ΑΕΛ, επέλεξε να την αντιμετωπίσει με μια δοκιμασμένη -αλλά και τόσο αμφιλεγόμενη- συνταγή: Τον Λαμπρόπουλο (που μπήκε αντί του Πλατέλλα) σε ρόλο χαφ κι αλλαγή σε 4-2-3-1. Γρήγορα όμως το σχέδιο πήγε περίπατο. Γιατί ο Γκάλο είδε σωστά τη δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ναζλίδη κι ο Λαμπρόπουλος έγινε (και) μπακ. Και κάπου εκεί άρχισε η φουρτούνα. Η πίεση της ΑΕΛ στο μισό γήπεδο. Αλλά και οι αποδείξεις ότι η ΑΕΚ έχει χαρακτήρα.

Διότι οι «κιτρινόμαυροι» αμύνθηκαν ηρωικά. Ο Ανέστης έκανε δεύτερη τεράστια απόκρουση σε σουτ του Ουρτάδο. Ο Κετσπάγια διόρθωσε την ανορθογραφία, βάζοντας τον Μπακάκη σε ρόλο δεξιού μπακ. Κι έστω κι αν χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλα της τα ψυχικά αποθέματα ως τη λήξη, η ΑΕΚ πανηγύρισε το διπλό που (δεδομένου και ότι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ίδιο γήπεδο) την κρατάει για τα καλά στη μάχη του τίτλου.

inner



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (63’ Ουρτάδο), Φατιόν (56’ Ντέλετιτς), Γκόλιας, Χιλάριο, Αβραάμ, Ναζλίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Κουτογλίδης, Μονιάκης, Ναβάρο, Ποτουρίδης, Σουλιώτης

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας (69’ Λαμπρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (52’ Αλμέιδα), Αραβίδης (87’ Μπακάκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπάρκας, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος, Πέκχαρτ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Διπλάρης (Καρδίτσας)

ΓΗΠΕΔΟ: «AEL FC ARENA»

Γκολ και φάσεις



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x