Ιταλία

Η «φονική τρίαινα» της Τορίνο

Η Τορίνο διαθέτει στην επιθετική της γραμμή μία από τις κορυφαίες τριάδες παικτών, η οποία έχει σημειώσει έντεκα γκολ, παρά την μεγάλη απουσία του Λιάγιτς λόγω τραυματισμού.

Η επιθετική γραμμή της Τορίνο είναι βάσει αριθμών μία εκ των κορυφαίων της Serie A έχοντας σημειώσει λιγότερα γκολ μόνο από τη Ρόμα, παρ’ όλο το μεγάλο διάστημα απουσίας του Λιάγιτς λόγω τραυματισμού.

Η επίθεση αποτελεί το μεγάλο «όπλο» της Τορίνο τη φετινή σεζόν, με τον τεχνικό της «Γκρανάτα» Σίνισα Μιχαΐλοβιτς να έχει συνθέσει μία τριάδα παικτών που πετάει «φωτιές». Μπελότι, Ιάγο Φάλκε και Λιάγιτς, έχουν αγωνιστεί ελάχιστα μέχρι στιγμής μεταξύ τους, παρ’ όλα αυτά όμως αποτελούν ένα από τα πλέον επιτυχημένα «τρίπτυχα» του campionato.

Στον αγώνα απέναντι στη Παλέρμο η «φονική» τριάδα παρουσίασε δείγμα του τι μπορεί να κάνει όταν ενωθεί, παίζοντας με τη μέγιστη ένταση και δείχνοντας σημάδια μεγάλης αγωνιστικής ωριμότητας. Η τριάδα των «σωματοφυλάκων» της Τορίνο είναι από τις πληρέστερες της κορυφαίας κατηγορίας της Ιταλίας, με τον εν λόγω ισχυρισμό να επιβεβαιώνεται από τη σύγκριση των αριθμών της γραμμής κρούσης των ομάδων της Serie A.

Έντεκα γκολ συνολικά έχουν πετύχει οι επιθετικοί της «Τόρο», αριθμός που θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος εάν το νούμερο «9» και το νούμερο «10» δεν μετρούσαν τόσες απουσίες εξαιτίας τραυματισμών. Κοιτώντας τις επιδόσεις όλων των ομάδων που αγωνίζονται σταθερά με σύστημα 4-3-3 (εξαιρώντας τις Ίντερ, Τζένοα και Πεσκάρα που έχουν δοκιμάσει και άλλα συστήματα), οι παίκτες της Τορίνο τοποθετούνται στην δεύτερη θέση της κατάταξης (έχοντας βρεθεί μαζί μόνο εναντίον των Μίλαν, Μπολόνια και Παλέρμο), με τη Ρόμα να είναι στην κορυφή παίρνοντας 14 τέρματα από τους Περότι, Τζέκο και Σαλάχ.

Την ίδια επίδοση με την Τορίνο έχει και η Νάπολι με γκολ από τους Μέρτενς, Μίλικ και Καγιεχόν, ενώ ένα λιγότερο μετρά η Μίλαν των Σούσο, Μπάκα και Νιάνγκ. Ακολουθεί η Σασουόλο με 8 (Ντεφρέλ, Πολιτάνο και με τον Μπεράρντι ακόμα τραυματία) και η Λάτσιο με 7 (Κεϊτά, Ιμόμπιλε, Άντερσον), ενώ η Μπολόνια έχει 6 (από τους Βέρντι, Ντέστρο, Κρέτσι).

Μία τριάδα που έχει παίξει μαζί ελάχιστα, δείχνοντας όμως πως έχει τις δυνατότητες και το ταλέντο να ξεχωρίσει, κάνοντας τους οπαδούς της να ονειρεύονται και τους ποδοσφαιρόφιλους να απολαμβάνουν όμορφες στιγμές του αθλήματος.

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x