Champions League

Η Βασιλεία τα δοκάρια, η Παρί τα γκολ!

Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 3-0 την Βασιλεία, αλλά δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Τρία δοκάρια είχαν οι Ελβετοί οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί.

Δυσκολεύτηκε η Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στη Βασιλεία και μάλιστα αρκετά. Οι Ελβετοί με δυο δοκάρια (συνολικά τρία στο παιχνίδι) θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί. Δεν τα κατάφεραν και έτσι οι Παριζιάνοι έφτασαν στη νίκη 3-0, με τον Ντι Μαρία να ανοίγει το σκορ, και να βάζει φρένο στις ελπίδες των Ελβετών. Ισόβαθμη η Παρί με την Άρσεναλ στον όμιλο με επτά βαθμούς.

Το παιχνίδι
Φουλ αμυντική προσέγγιση από τον τεχνικό της Βασιλείας, Ουρς Φίσερ, επιλέγοντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς με το σχήμα να μετατρέπεται από 5-4-1 σε 6-3-1, όταν οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν είχαν την μπάλα στα πόδια τους. Λογική, συνέπεια αυτού, ήταν οι Γάλλοι να μην βρίσκουν διαδρόμους προς την εστία των Ελβετών και κάποιες στιγμές υποπίπτουν σε λάθη.

Μόλις στο 5ο λεπτό, η Βασιλεία έδειξε ότι πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με τον Λανγκ να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά μετά από λάθος επέμβαση των αμυντικών στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντελγκάδο.

Η εικόνα στο παιχνίδι δεν άλλαξε. Άλλο ένα λάθος της άμυνας της Παρί έφερε τον Ντουμπιά σε καλή θέση στο 12ο λεπτό, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο σουτ που δοκίμασε.

Ενδεικτικό των δυσκολιών που αντιμετώπισε η Παρί είναι το γεγονός ότι την πρώτη της καλή στιγμή την έχασε στο 31ο λεπτό, σε μια γρήγορη επίθεση με τον Ντι Μαρία να σουτάρει αλλά η μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία της Βασιλείας.

Πέντε λεπτά αργότερα (36’) ο Ντουμπιά σημάδεψε για άλλη μια φορά το δοκάρι, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ραμπιό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Τελικά αυτό έγινε, τέσσερα λεπτά αργότερα, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται μια αδράνεια της άμυνας της Βασιλείας. Οι αμυντικοί δεν έδιωξαν και ο Καβάνι έστρωσε –άθελά του- την μπάλα στον Ντι Μαρία ο οποίος έκανε το 1-0.




Το γκολ αυτό, όπως ήταν λογικό άλλαξε τα πάντα στο παιχνίδι. Στο δεύτερο 45λεπτο έχοντας ανεβασμένο ηθικό οι Γάλλοι ήταν καλύτεροι. Κρατούσαν την μπάλα περισσότερο χρόνο στα πόδια τους και όντας ψύχραιμοι αναζητούσαν το δεύτερο γκολ. Από την άλλη πλευρά η Βασιλεία έδειχνε επηρεασμένη από το γκολ που δέχθηκε, και μη ικανή να απαντήσει στην πίεση της Παρί Σεν Ζερμέν η οποία αυξανόταν.

Τελικά στο 62ο λεπτό ο Λούκας Μόουρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Βασιλείας για δεύτερη φορά.




Στο 66ο λεπτό η Βασιλεία με τον Σουτσι είχε άλλο δοκάρι, το τρίτο της στο παιχνίδι. Μετά και από αυτό οι Ελβετοί έριξαν ακόμη περισσότερο τον ρυθμό τους αποδεχόμενοι την ήττα, με το τελικό 3-0 να διαμορφώνεται στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Καβάνι.




Τα αποτελέσματα
Παρί Σεν Ζερμέν – Βασιλεία 2-0
(40’ Ντι Μαρία, 62’ Λούκας Μόουρα, 90+3 Καβάνι)

Άρσεναλ – Λουντογκορετς 5-0
(12’ Σάντσες, 42’ Γουόλκοτ, 46’ Τσάμπερλεϊν, 56’ 83’ Εζίλ)

Η βαθμολογία
Άρσεναλ 7 (9-1)
Παρί Σεν Ζερμέν 7 (7-2)
Λουντογκόρετς 1 (1-6)
Βασιλεία 1 (2-10)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική

Λουντογκόρετς – Άρσεναλ
Βασιλεία – Παρί Σεν Ζερμέν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x