Ελλάδα

Νταρμπιόν: «Αστυνομικοί συνέλαβαν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου στην προπόνηση»

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που συνάντησε στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Στεφάν Νταρμπιόν και θυμήθηκε την ημέρα που έγινε η σύλληψη του Αχιλλέα Μπέου κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης της ομάδας.

Στο πέρασμά του από το ελληνικό πρωτάθλημα αναφέρθηκε ο Στεφάν Νταρμπιόν, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και της Χάνθης και μίλησε για τις πρωτόγνωρες (για τον ίδιο) καταστάσεις που έζησε.

Ερωτήθηκε για την απόφασή του να πάρει μεταγραφή σε ελληνικό σύλλογο το 2011 και ανέφερε αρχικά: «Τότε ήθελα να πάω στο εξωτερικό. Συζήτησα με τους ανθρώπους από το περιβάλλον μου και ήθελα να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Εκείνη την εποχή, υπήρχε μια ελληνική ομάδα που θα συμμετείχε στο Europa League. Ήμουν χαρούμενος γιατί θα συμμετείχα σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, είναι κάτι που ο καθένας θέλει να το ζήσει. Έπειτα, ήθελα να δω πως θα ήταν το ελληνικό πρωτάθλημα. Γνώριζα ότι η ατμόσφαιρα είναι καυτή στα γήπεδα και αυτό το γεγονός το έβρισκα ελκυστικό. Ο προπονητής ήταν ένας Ισπανός, πρώην τεχνικός των Ακαδημιών της Βιγιαρεάλ (σ.σ Χάβι Γκράθια). Έφθασε την ίδια σεζόν με εμένα στην Ελλάδα και ήταν σίγουρα από τους καλύτερους προπονητές σε επίπεδο προπόνησης. Ο,τι έκανε, το έκανε με την μπάλα. Την τεχνική, τις αλλαγές θέσεων. Το απόλαυσα.

Αγωνιστήκαμε σε δύο γύρους στο Europa League. Αρχικά παίξαμε με τη Ραντ και μετά με τη Ντιφερντάνζ, πριν αποκλειστούμε από την Παρί Σεν Ζερμέν (σ.σ. άνευ αγώνος) λόγω ανοησιών που συνέβησαν με τον πρόεδρο. Δεν μπορούσα να επιστρέψω στη Γαλλία, αλλά έπρεπε να αλλάξω ομάδα. Όμως, ο κανονισμός υπαγόρευε ότι δεν μπορούσα παρά να βρω μια ομάδα στην Ελλάδα, γι' αυτό και τελείωσα τη σεζόν στη Ξάνθη
».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ημέρα της σύλληψης του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου, που ήταν ο Αχιλλέας Μπέος εκείνη την περίοδο. «Μια ημέρα ήμασταν στην προπόνηση και είδαμε οχήματα να έρχονται με αστυνομικούς, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες. Επιβιβάστηκαν στο όχημα, μαζί με τον πρόεδρο. Μετά, μάθαμε ότι είχε κανονίσει τα ματς, όχι στη δική μας ομάδα αλλά σε μια προηγούμενη ομάδα. Αλλά, εμείς την πληρώσαμε. Είναι λίγο εντυπωσιακό», δήλωσε ο 32χρονος πλέον μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Τρουά από το 2012.

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε την αναφορά του στην εν Ελλάδι παρουσία του, λέγοντας: «Στην Ελλάδα συνέχιζε να είναι ωραία. Ωστόσο, ο σύλλογος μου είπε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ότι την επόμενη χρονιά δεν θα είχαν τη δυνατότητα να με πληρώνουν. Έτσι, έκανα την επιλογή να επιστρέψω στη Γαλλία και ο Ζαν-Μαρκ Φουρλάν με παρακολουθούσε και ειδικά κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ελλάδα. Είχαμε ανταλλάξει τηλέφωνα και μου πρότεινε να πάω στην Τρουά. Είχε ανέβει η ομάδα στη Ligue 1 και δεν δίστασα, απάντησα θετικά. Ήθελα να επιστρέψω στη Γαλλία και ειδικά σε έναν σύλλογο που θα έπαιζε στη Ligue 1, θα συνεργαζόμουν και με έναν γνωστό προπονητή».

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x