Europa League

Μίλησε στις καθυστερήσεις η Αντερλεχτ

Χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις, η Αντερλεχτ νίκησε 3-1 την Καμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους «32» του Europa League, μέσω της πέμπτης αγωνιστικής.

Η Αντερλεχτ νίκησε 3-1 την Καμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Europa League και βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή του γκρουπ, περιμένοντας τι θα γίνει το βράδυ στο Σεντ Ετιέν-Μάιντς και κόντρα σε μία ομάδα που ήταν ήδη αποκλεισμένη.

Ο Τίλεμανς άνοιξε το σκορ, ο Ρικαρντίνιο ισοφάρισε, ο ίδιος έχασε πέναλτι στο 74’ και η αποβολή του Εγέμποφ στο 89’ βοήθησε τους Μπρούνο και Τεόντορτζικ να δώσουν τη νίκη.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και η Αντερλεχτ κατάφερε να προηγηθεί στο 11’. Ο Καπέλ εκτέλεσε κόρνερ και ο Τίλεμανς μέσα από την περιοχή με πλασέ έκανε το 0-1. Η απάντηση της Καμπάλα ήρθε στο 14’ , όταν ο Ρικαρντίνιο ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπόεκς και εκτέλεσε ο ίδιος την εσχάτη των ποινών, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι «αντερλεχτουά» βγήκαν ομαδικώς μπροστά και άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες για να προηγηθούν ξανά, όμως ή αστοχούσαν μόνοι τους ή έπεφταν πάνω στον Μπεζοτόζνι, με μοιραίους τους Τίλεμανς και Ατσεαμπόνγκ.

Η Αντερλεχτ ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες στην εστία των Καζάκων. Μετά το 60’, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά, πίεσαν και στο 72’ κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Μπρόεκς ανέτρεψε αντίπαλό του, όμως ο Ρικαρντίνιο δεν ήταν το ίδιο εύστοχος όπως την πρώτη φορά στο 14. Αυτό φαίνεται πως ανέβασε την ψυχολογία των Βέλγων, οι οποίοι βγήκαν μπροστά και ο Τίλεμανς συνέχισε το «κρεσέντο» αστοχίας του και κάπου εκεί φαίνεται πως οι δύο ομάδες κατέβασαν ρυθμούς.

Όμως, σε δύο λεπτά άλλαξαν τα δεδομένα. Στο 89’, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Εγίμποφ και στο 90’ έγινε το 1-2 για τους Βέλγους, όταν εκτελέστηκε φάουλ από δεξιά έξω από την περιοχή και, ύστερα από φάση διαρκείας, ο Μπρούνο με βολέ στην αριστερή γωνία έδωσε προβάδισμα. Στο 94’, ο Χανί τροφοδότησε τον Τεόντορτζικ και αυτός από κοντά έκανε το τελικό 1-3.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x