Euroleague

Άφησε ξερή την Μπάμπεργκ ο Φριτζόν

Με καλάθι του Φριτζόν σε νεκρό χρόνο η ΤΣΣΚΑ πέρασε δύσκολα από την έδρα της Μπάμπεργκ με 90-88 και συνέχισε την τρελή κούρσα της στην Ευρωλίγκα.

Η ΤΣΣΚΑ υπέφερε απόψε στην Brose Arena και χρειάστηκε η τελευταία επίθεση από επαναφορά του Τεόντοσιτς από την τελική γραμμή για να βγάλει στο low post για να δώσει την 9η νίκη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 90-88 κόντρα στην ουραγό Μπάμπεργκ. Ο καυτός Μίλος Τεόντοσιτς έβαλε ξανά πάνω από 30 πόντους, φοβερός ο Μέλι με 26 για τους ηττημένους.

Όλα έδειχναν μια εύκολη επικράτηση των Ρώσων, που προηγήθηκαν στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου ακόμα και με 16 πόντους διαφορά. Όμως η Μπάμπεργκ, αν και ουραγός δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με εξαιρετικό Ζήση να κατευθύνει μαεστρικά το παιχνίδι και να πετυχαίνει και δύο πολύ σημαντικά καλάθια ισοφάρισε το ματς και μάλιστα πήρε προβάδισμα στο 2:36 πριν το φινάλε με 79-77. Τα πάντα έδειχναν πως το ματς θα κριθεί στην παράταση με τον Τάις να ταπώνει τον Τεόντοσιτς 1 δεύτερο και 4 δέκατα πριν το φινάλε. Όμως ο Σέρβος στην επαναφορά βρήκε τον εκτελεστή Βιτάλι Φρίτζον να έχει βγει από τα σκριν και να εκτελεί από το πλάι για να χαρίσει τη νίκη στην ΤΣΣΚΑ.

Η ΤΣΣΚΑ στο πρώτο μέρος ένιωθε την ανάσα της Μπάμπεργκ στο σβέρκο της, όμως στο φινάλε του δεύτερου δεκαλέπτου έκανε ένα σερί 7-0 για να κλείσει το πρώτο μέρος με το 30-41 και την ρωσική ομάδα να έχει βάλει τις βάσεις για μία ακόμα εύκολη επικράτηση στο ματς. Όταν ο Όγκουστιν έκανε το 32-51 για την ΤΣΣΚΑ στα 7:03 πριν τη λήξη της 3ης περιόδου, τα πάντα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, αφού οι Ρώσοι είχαν ξεκινήσει την 3η περίοδο με ένα 2-10 επιμέρους σκορ. Όμως η Μπάμπεργκ στο δεύτερο κομμάτι αυτού του δεκαλέπτου θα κάνει 21-8 επιμέρους και θα μειώσει στους 3 όταν έκλεισε η 3η περίοδος με 58-61.

Το ματς πήγαινε καλάθι με καλάθι με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται την περισσότερη ώρα, όμως με τον Νίκο Ζήση να σημειώνει ένα τρίποντο και ένα δίποντο κράταγε μέσα στο κόλπο την Μπάμπεργκ. Όμως η αποβολή του Έλληνα άσου με πέντε φάουλ στο προτελευταίο λεπτό του αγώνα, αφαίρεσε μια σημαντική επιλογή για τον Τρινκιέρι. Η Μπάμπεργκ αφού ισοφάρισε σε 86-86 έκανε φάουλ για να έχει την τελευταία επίθεση. Ο Βοροντσέβιτς ήταν τυχερός και ευστόχησε και στις δύο, όπως και ο Κοζέρ. Ο Τεόντοσιτς τρώει την τάπα από τον Τάις, αλλά ο Φριτζόν κράτησε το τελευταίο και φαρμακερό σουτ για το τέλος, ώστε να γράψει το 88-90.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 30-41, 58-61, 88-90

Μπάμπεργκ: Κοζέρ 12 (2), Μέλι 26 (3), Ζήσης 8 (2) (7 ασίστ), Τάις 19, Μαόντο 2, Στρέλινιεκς 11(1), Βεερεμένκο, Χάρις, Μίλερ 8 (2), Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 2

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ντ. Κουλάγκιν 1, Τεόντοσιτς 31(7), Όγκουστιν 6, Φριτζόν 9, Τζάκσον 4, Αντόνοφ 2, Βοροντσέβιτς 15(2), Χριάπα 6, Κουρμπάνοφ 1, Χάινς 9, Μ. Κουλάγκιν

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x