Ιταλία

Δοκιμασία στο «Αρτέμιο Φράνκι» για τη Γιουβέντους

Λίγες ώρες αφού έσβησαν τα φώτα των αγώνων του κυπέλλου Ιταλίας, οι ομάδες της Serie A παρατάσσονται και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, αυτή τη φορά για την διεξαγωγή της 20ης αγωνιστικής του Campionato.

Λιγότερο από 48 ώρες έχουν περάσει από την τελευταία χρονικά αναμέτρηση της φάσης των «16» του κυπέλλου Ιταλίας και οι ομάδες πατούν ξανά χορτάρι, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της 20ης «στροφής» του πρωταθλήματος, στην οποία τα βλέμματα μαγνητίζει η «μάχη» που θα γίνει στο πεδίο του «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλωρεντίας, μεταξύ της Φιορεντίνα και της Γιουβέντους.

Η αγωνιστική ξεκινά το απόγευμα με τη νεοφώτιστη Κροτόνε να υποδέχεται την Μπολόνια του Ρομπέρτο Ντοναντόνι ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ταϊντέρ (στο Κόπα Άφρικα και με ρήξη μηνίσκου!, ενώ το βράδυ η Ίντερ φιλοξενεί την Κιέβο Βερόνα, με τον νεοαποκτηθέντα από την Αταλάντα Γκαλιαρντίνι να κάνει ντεμπούτο και μάλιστα ως βασικός, στη θέση του τιμωρημένου Μπρόζοβιτς, συγκροτώντας δίδυμο στο χώρο του κέντρου με τον Κοντογκμπιά.

Την Κυριακή το πρόγραμμα αρχίζει από τη Σαρδηνία με την αναμέτρηση Κάλιαρι- Τζένοα, για συνεχιστεί αργά το μεσημέρι με φουλ δράση σε πέντε γήπεδα. Στο «Ολίμπικο» της Ρώμης η Λάτσιο, με μοναδικό απόντα τον Κεϊτά που λείπει στο Κόπα Άφρικα, αντιμετωπίζει την ευχάριστη έκπληξη της φετινής Serie A Αταλάντα που για τον ίδιο λόγο θα παίξει χωρίς τον Κεσί.

Η Νάπολι αναμένεται να μην δυσκολευτεί κόντρα στη Πεσκάρα, την ίδια ώρα που η Ρόμα ταξιδεύει στο Ούντινε για να αντιμετωπίσει την Ουντινέζε του Ορέστη Καρνέζη, με τον τεχνικό των «τζιαλορόσι» Λουτσιάνο Σπαλέτι να μην έχει στη διάθεσή του τους Ντε Ρόσι και Ρούντιγκερ.

Στη Γένοβα η Σαμπντόρια φιλοξενεί την Έμπολι, ενώ η Σασουόλο φιλοδοξεί να επιστρέψει στα τρίποντα απέναντι στην Παλέρμο που αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Το βράδυ της Κυριακής οι προβολείς πέφτουν στο «Αρτέμιο Φράνκι», εκεί όπου η Φιορεντίνα υποδέχεται τη Γιουβέντους. Ο τεχνικός της «Μεγάλης Κυρίας» Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προσανατολίζεται να παρατάξει τριάδα στην άμυνα, προκειμένου με τους πέντε του κέντρου να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Άλεξ Σάντρο, Μαρκίζιο, Στουράρο, Κεντίρα και Κουαδράδο θα μπουν στη «μάχη» της μεσαίας γραμμής, με τον Πιάνιτς να μένει στον πάγκο και τους Ιγκουαΐν- Ντιμπάλα επιθετικό δίδυμο.

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα με τις Μίλαν και Τορίνο να αναμετρούνται ξανά τέσσερις ημέρες μετά την κόντρα τους στο «San Siro» του Μιλάνο για το κύπελλο(εκεί όπου οι «ροσονέρι» επικράτησαν 2-1 και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά), αυτή τη φορά στην έδρα της «Γκρανάτα», σε ένα πραγματικά σπουδαίο ματς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14/1

Κροτόνε- Μπολόνια 19:00
Ίντερ- Κιέβο Βερόνα 21:45

Κυριακή 15/1

Κάλιαρι- Τζένοα 13:30
Λάτσιο- Αταλάντα 16:00
Νάπολι- Πεσκάρα 16:00
Ουντινέζε- Ρόμα 16:00
Σασουόλο- Παλέρμο 16:00
Σαμπντόρια- Έμπολι 16:00
Φιορεντίνα- Γιουβέντους 21:45

Δευτέρα 16/1

Τορίνο- Μίλαν 21:45

Η επόμενη αγωνιστική (21η):

Σάββατο 21/1

Κιέβο- Φιορεντίνα 19:00
Μίλαν- Νάπολι 21:45

Κυριακή 22/1

Γιουβέντους- Λάτσιο 13:30
Μπολόνια- Τορίνο 16:00
Έμπολι- Ουντινέζε 16:00
Τζένοα- Κροτόνε 16:00
Παλέρμο- Ίντερ 16:00
Πεσκάρα- Σασουόλο 16:00
Αταλάντα- Σαμπντόρια 19:00
Ρόμα- Κάλιαρι 21:45

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x