Στίβος

Όλα τα αποτελέσματα της... πρώτης γεύσης του Πανελληνίου κλειστού

Με καλές επιδόσεις και την επιστροφή του Λούη Τσάτουμα στη δράση μετά από έναν χρόνο ολοκληρώθηκε το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στο πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του 31ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Κούρσα...ορίου προσπάθησε να κάνει η Γρηγορία Κεραμιδά στον προκριματικό των 60 μέτρων. Η έμπειρη αθλήτρια ήταν νικήτρια στην δεύτερη προκριματική σειρά με 7.31, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και είναι κοντά στο όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου (7.30).

Προϋποθέσεις για μια εξαιρετική κούρσα στον τελικό των 60 μ., δημιούργησαν οι αθλήτριες στον προκριματικό. Η Κεραμιδά σημείωσε την καλύτερη επίδοση, δεν ήταν όμως η μόνη που ξεχώρισε. Η Σπανουδάκη σχετικά χαλαρά τερμάτισε σε 7.42, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η Μαρία Μπελιμπασάκη που στην πρώτη της εμφάνιση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού τερμάτισε σε 7.42, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Τον εαυτό τους ξεπέρασαν ακόμη οι Κατερίνα Δαλάκα με 7.45 και Παναγιώτα Βενιέρη με 7.49. Ατομικό ρεκόρ σημείωσε ο 20χρονη Ολυμπία Μπέκου, που πέτυχε 7.66 και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Αγώνα μπαράζ θα κάνουν στις 17.15 η Σοφία Ιωσηφίδου και η Μαρία Φακιδάρη, για μια θέση στον τελικό των 60 μέτρων, αφού αμφότερες τερμάτισαν σε 7.88 ενώ και στην ανάλυση του φώτο φίνις είχαν την ίδια επίδοση.

Στον προκριματικό των 60 μ. των Ανδρών, την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Παναγιώτης Τριβυζάς με 6.75, ενώ ακολούθησε ο Παναγιώτης Ανδρεάδης με 6.82 και ο Κώστας Ζήκος με 6.84. Στον προκριματικό των 60 μ. έτρεξε και ο Κώστας Δουβαλίδης, προκειμένου να τονωθεί ενόψει της αυριανής κούρσας των 60 μ. εμπόδια. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα τερμάτισε σε 6.91, ωστόσο επέλεξε να μην αγωνιστεί στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Λούης Τσάτουμας ήταν το πρόσωπο του προκριματικού στο μήκος των Ανδρών, αφού έκανε τον πρώτο του αγώνα μετά από ένα χρόνο. Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης έκανε δύο άλματα στα 6,91 μ. και 6,95 μ. και έδειξε πως ακόμη χρειάζεται χρόνο για να βρει το ρυθμό του.

Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο 25χρονος Αγγελος Ρούσσης με 7.40 μ. και ακολούθησαν οι Μερτζανίδης (7,38 μ.) και Γαλαζούλας (7,32 μ.). Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο 22χρονος Μάρκος Συρίγος, που μετά τα δύο άκυρα άλματα σημείωσε 7,26 μ. και πέρασε με την τέταρτη επίδοση.

Το πρωινό πρόγραμμα άνοιξε με το μήκος των γυναικών, εκεί όπου η Χάιδω Αλεξούλη πραγματοποίησε την καλύτερη επίδοση με άλμα στα 6,28 μ. και ακολούθησε η Εφη Κολοκυθά με 6,02 μ. και τρίτη η Μάρθα Χαλκιαδάκη με 5,79 μέτρα.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μιχάλη Σταματόγιαννη, που στο ντεμπούτο του στη σεζόν σημείωσε 18,72 μ. και έδειξε σε καλή κατάσταση. Ο Νίκος Σκαρβέλης ακολούθησε με 17,64 μ. και ο έφηβος Οδυσσέας Μουζενίδης ήταν τρίτος με 17,58 μ.

Η Άννα Βασιλείου έκανε σωστή κατανομή δυνάμεων και τερμάτισε σε 54.69 τα 400 μ., επίδοση καλύτερη από το φετινό της 55.29 και πολύ κοντά 54.51, που είναι το ατομικό της ρεκόρ. Στην πρώτη της κούρσα σε κλειστό στίβο στα 400 μ. η Ανδριάνα Φέρρα παρασύρθηκε και επέλεξε να περάσει αρκετά γρήγορα το πρώτο 300άρι. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 55.35 και σε κάθε περίπτωση έδειξε πως έχει περιθώριο να τρέξει γρήγορα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Γιάννης Λογοθέτης με 49.46.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x