Επικαιρότητα

Πωλούσαν σε ενεχυροδανειστήριο τη λεία ληστειών

Ένα μήνα τώρα, οι τρεις νεαροί διέπρατταν ληστείες σε σπίτια και αρπαγές τσαντών στις Σέρρες και την Καβάλα

Ένα μήνα τώρα, τρεις νεαροί διέπρατταν ληστείες σε σπίτια και αρπαγές τσαντών στις Σέρρες και την Καβάλα και πωλούσαν τη λεία τους στην ιδιοκτήτρια ενός ενεχυροδανειστηρίου. Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί έξι υποθέσεις, αλλά εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος και οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους.

Οι δυο Έλληνες ηλικίας 21 και 29 χρόνων και ο 24χρονος Αλβανός συνεργός τους συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την εισβολή τους τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ένα σπίτι σε περιοχή των Σερρών, όπου είχαν χτυπήσει άγρια τους ηλικιωμένους ενοίκους αλλά δεν βρήκαν κάτι για να κλέψουν και διέφυγαν με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που εντοπίστηκε σε κοντινή περιοχή από τους άνδρες της Ασφάλειας.

Στην προανάκριση επιβεβαιώθηκε ότι τον τελευταίο μήνα ο 24χρονος μαζί με τον 29χρονο είχαν διαπράξεις άλλες δυο βίαιες ληστείες και μια απόπειρα σε σπίτια ηλικιωμένων ζευγαριών σε περιοχές των Σερρών και της Καβάλας και είχαν κλέψει κοσμήματα και κινητά, ενώ είχαν αρπάξει με την απειλή μαχαιριού την τσάντα μιας γυναίκας με 500 ευρώ και διάφορα προσωπικά αντικείμενα, τη στιγμή που έμπαινε στο αυτοκίνητό της. Οι τρεις μαζί, την περασμένη Κυριακή, είχαν αρπάξει και τις τσάντες από δυο πεζές γυναίκες με συνολικά 250 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα.

Στο αυτοκίνητο του 29χρονου το οποίο κατασχέθηκε, πάνω στους δράστες και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν ένα μαχαίρι, διαρρηκτικά εργαλεία, δυο κουκούλες τύπου full face και 110 ευρώ. Οι τρεις νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ληστείες και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνεται η 31χρονη ιδιοκτήτρια ενός ενεχυροδανειστηρίου που αγόραζε τα χρυσαφικά από τις ληστείες χωρίς να τηρεί την προβλεπόμενη διαδικασία και κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x