Euroleague

Προκρίθηκε η Νταρουσάφακα, έξω ο Ερυθρός Αστέρας!

Το τελευταίο εισιτήριο για την οκτάδα της Ευρωλίγκας… έκλεψε την τελευταία στιγμή η Νταρουσάφακα, η οποία επικράτησε 78-62 του Ερυθρού Αστέρα και πέταξε εκτός συνέχειας τους Σέρβους.

Πανηγυρίζει η Νταρουσάφακα, κλαίει ο Ερυθρός Αστέρας!

Στον «τελικό» για το τελευταίο εισιτήριο των πλέι οφ, οι Τούρκοι εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι και επικράτησαν στην Πόλη 78-62.

Κάπως έτσι, προκρίθηκαν την τελευταία στιγμή στην οκτάδα της Ευρωλίγκας εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την πρωτοπόρο της κανονικής διάρκειας, Ρεάλ Μαδρίτης.

Από την άλλη, οι Σέρβοι (που υστέρησαν στη ισοβαθμία με την Νταρουσάφακα λόγω των δύο ηττών στα μεταξύ τους παιχνίδια) έμειναν στην ένατη θέση, πλήρωσαν το… μεγάλο ξεφούσκωμα των τελευταίων αγωνιστικών και από ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης μετετράπησαν σε… «φούσκα».

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 43-32, 55-49, 78-62

inner
inner

Το ματς

Ο Γουιλμπέκιν μοίραζε, οι υπόλοιποι τελείωναν τις φάσεις και η Νταρουσάφακα προηγήθηκε 10-0, αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να καλέσει τάιμ-άουτ. Με αιχμή του δόρατος τον προαναφερθέντα Αμερικανό, οι Τούρκοι διατήρησαν τα ηνία του ματς (15-5 και 17-9), την ώρα που οι Σέρβοι έμοιαζαν να περιμένουν τα πάντα από τον Ντάνγκουμπιτς, δίχως να έχουν καθαρό μυαλό στην επίθεση. Όσο και να προσπαθούσαν οι φιλοξενούμενοι να ρίξουν τη διαφορά, κάθε φορά υπήρχε… απάντηση από τους γηπεδούχους, οι οποίοι με τρίποντα από Γουοναμέικερ-Μοερμάν παρέμειναν αφεντικό (25-14) στο φινάλε της περιόδου.

Το παιχνίδι έδειξε να χάνει το τέμπο του, όμως ο Κλάιμπερν αποδεικνυόταν «καυτός» και φτάνοντας τους 10 πόντους διατηρούσε τη Νταρουσάφακα σε θέση ισχύος απέναντι σε έναν μπλοκαρισμένο Αστέρα (29-18). Μάλιστα, χάρη σε Γουοναμέικερ-Ζίζιτς, η διαφορά έφτασε και τους 15 (36-21), με τους Σέρβους να μοιάζουν εντελώς εκτός κλίματος αγώνα ως το 15’, έχοντας –μεταξύ άλλων- σε κακή μέρα τον Τζένκινς. Έστω και με… καθυστέρηση, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν σφυγμό. Εκμεταλλευόμενοι λάθη των Τούρκων και μεταφέροντας το παιχνίδι κοντά στη ρακέτα (όπου κέρδισαν συνεχόμενα φάουλ), κατάφεραν μετά από ώρα να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα και πιο συγκεκριμένα στο 36-28. Σε εκείνο το σημείο έκανε step up ο Γουιλμπέκιν και με δύο συνεχόμενα τρίποντα έγραψε το 43-32 του ημιχρόνου, μην επιτρέποντας στον Αστέρα να πλησιάσει περισσότερο.

Με το καλημέρα στην επανάληψη, η Νταρουσάφακα έφτασε ξανά στο +15 (47-32) όμως δεν το χάρηκε πολύ, με τους Τζένκινς-Γουόλτερς να το παίρνουν προσωπικά και να κρατούν στο «κόλπο» την ομάδα τους, μειώνοντας σε 50-43! Οι γηπεδούχοι έδειξαν να τα έχουν χαμένα, να μην μπορούν να βρουν λύσεις απέναντι στην άμυνα του Αστέρα και δια χειρός Κούζμιτς, οι Σέρβοι έφτασαν μέχρι και το -3 (52-49), βγάζοντας ενέργεια και διάθεση για μία επική ανατροπή. Τελικώς, με δύο βολές του Μπέρτανς, διαμορφώθηκε το 55-49 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, που άφηνε τα πάντα ανοιχτά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x