Ελλάδα

Ταπείνωσε τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός!

«Φορτωμένος» πάει στα κρίσιμα ματς με την Φενέρ ο Παναθηναϊκός. Με πλουραλισμό στην επίθεση και διάθεση στην άμυνα, οι πράσινοι ξεχαρβάλωσαν τον αποκαρδιωτικό ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ, 102-58.

Πάρτι κόντρα στο «πτώμα» του ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ έστησε ο Παναθηναϊκός.

Επιβεβαιώνοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση, το τριφύλλι διέλυσε τον τραγικό «δικέφαλο του βορρά» με σκορ 102-58 και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα παιχνίδια των πλέι οφ με την Φενέρμπαχτσε.

Μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ο Πασκουάλ (μόνο ο Παππάς έπαιξε πάνω από 20’), με τον Τζέιμς να σταματά στους 20 πόντους, τον Σίνγκλετον να προσθέτει 17, τον Ρίβερς 14 και τους Μπουρούση-Φελντέιν από 11.

Οριστικά στην πέμπτη θέση της κανονικής διάρκειας τερμάτισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στον πρώτο γύρο των πλέι οφ θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας το Λαύριο (στις δύο νίκες κρίνεται η πρόκριση).

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 54-26, 75-44, 102-58

inner
inner

Το ματς

Μετά από ένα «μουδιασμένο» δίλεπτο (0-4), ο Παναθηναϊκός άρχισε να… φορτώνει και με αιχμή του δόρατος τον Σίνγκλετον και τα σουτ από την περιφέρεια, μπήκε σταθερά σε θέση οδηγού κόντρα στον ΠΑΟΚ, 11-4. Οι φιλοξενούμενοι είχαν «πνιγεί» από την πράσινη άμυνα και με back to back τρίποντα από τον Ρίβερς, το τριφύλλι έφτασε να προηγείται 21-7 και βάζει από πολύ νωρίς τις βάσεις για τη νίκη. Τελικώς, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Εξάστερο απόλυτο αφεντικό, να βγάζει διάθεση στην άμυνα, να βγάζει ωραία πράγματα στην επίθεση και να ξεφεύγει με 16 πόντους, 26-10.

Παππάς-Γκάμπριελ είχαν μπει με πολλά κέφια στο παρκέ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ ήταν «εξαφανισμένος», είχε τραγικά ποσοστά και δεν μπορούσε να ακολουθήσει με τίποτα τον ρυθμό του Παναθηναϊκού, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο άνοιγε τη διαφορά, 33-14. Ο Τζέιμς πήρε τη «σκυτάλη» και με οκτώ συνεχόμενους πόντους έκανε… σκόνη και θρύψαλα τους εκτός τόπου και χρόνου Θεσσαλονικείς, φτάνοντας τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της ως τότε (+27), 45-18. Σόμπεϊ, Κόνιαρης και Άσκα προσπαθούσαν… κάπως να κρατήσουν όρθιο τον ΠΑΟΚ, όμως, ο πλουραλισμός και οι πολλές λύσεις του Παναθηναϊκού δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο. Δια χειρός Φώτση (με δύο σερί τρίποντα), το τριφύλλι πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 54-26, σκορ που αποτύπωνε πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ…

Σίνγκλετον-Ρίβερς δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και οι δυο τους οδηγούσαν εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό στο 63-32(!), προτού Πέινερς και Κλάντον… μειώσουν σε 63-38 στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Τζέιμς και Σίνγκλετον έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στον παραπαίοντα «δικέφαλο», ο οποίος τουλάχιστον έβρισκε κάποιες λύσεις επιθετικά, με τη διαφορά να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα στο φινάλε της περιόδου, με το 75-44 στο 30’.

Τον τελικό νικητή τον ξέραμε προ πολλού, αυτό που περιμέναμε να μάθουμε ήταν πού θα σταματήσει ο Παναθηναϊκός και με τι διαφορά θα ολοκληρωθεί το ματς. Τζέιμς-Φελντέιν ήταν… άχαστοι από την περιφέρεια και ουσιαστικά διαμόρφωναν το 85-48, την ώρα που ο ΠΑΟΚ παρουσίαζε εικόνα διάλυσης στο κλειστό του Αμαρουσίου… Με Φώτση-Μπουρούση, η διαφορά «άγγιξε» για πρώτη φορά τους 40 πόντους (92-52), ενώ δια χειρός του δεύτερου, ο Εξάστερος ξεπέρασε τους 100 πόντους, με τους νεαρούς Μποχωρίδη-Καραμανώλη να βάζουν τις τελευταίες πινελιές στην αναμέτρηση, για το 102-58.

inner
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x