Stoiximan Super League

Μελισσανίδης: «Τα τείχη της Αγια-Σοφιάς δεν θα πέσουν ποτέ ξανά»

Ένας εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς».

Με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπό και τη φωνή του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς». Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στον αγώνα για να βγει η άδεια, με πρώτους τους φιλάθλους που δεν έχασαν ποτέ την πίστη τους, ενώ απέφυγε να μιλήσει για όσους έβαλαν εμπόδια τονίζοντας πως τα τείχη του νέου γηπέδου δεν θα πέσουν ποτέ.

Αναλυτικά η ομιλία του Δημήτρη Μελισσανίδη μετά τον αγιασμό:

«Είναι ορισμένες περιπτώσεις που το μέγεθος της στιγμής που ζεις σε ξεπερνά. Γιατί είναι ιστορικές στιγμές. Μια τέτοια στιγμή είναι και η αποψινή. Ο χώρος που βρισκόμαστε είναι ιερός, γιατί εδώ, πριν 90 χρόνια πρόσφυγες, λίγο μετά τον ξεριζωμό αποφάσισαν να χτίσουν το γήπεδο της ΑΕΚ. Ήθελαν πρώτα σπίτι για την ομάδα τους και μετά για τους εαυτούς τους. Κι επειδή ο χώρος αυτός συμβόλιζε τα ιερά προσφύγων, γι’ αυτό και τον χαρακτήρισα ιερό. Εδώ δούλεψαν εθελοντικά εκατοντάδες πρόσφυγες, εδώ αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές μας γράφοντας ιστορίες, εδώ σηκώσαμε Κύπελλα και πρωταθλήματα. Εδώ έγραψαν ιστορία και οι ανιδιοτελείς παράγοντες, όπως οι Χατζηιωάννου, Γκούμας και Μπάρλος φωτίζοντας το δικό μας δρόμο. Γίναμε και πάλι πρποσφυγες το 2003, όταν χάσαμε τη στέγη μας. Όλα αυτά τα χρόνια μας πόνεσαν, γίναμε αντικείμενο χλεύης, μέχρι να διεκδικήσουμε τη θέση που μας αξίζει. Για να το κάνεις αυτό αρχίζεις από τα θεμέλια και η ΑΕΚ αρχίζει από εδώ. Κινηθήκαμε σε τρεις άξονες: να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού στο ποδόσφαιρο και νομίζω τα καταφέραμε και οι εκλογές της ΕΠΟ γίνονται. Ο άλλος να εξυγιάνουμε την ομάδα σε όλους τους τομείς κι εδώ τα πράγματα μπήκαν σε μια γραμμή και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Ο τρίτος άξονας είναι το γήπεδο. Μας προτάθηκε να κάνουμε γήπεδο αλλού, αλλά η ΑΕΚ μπορεί να είναι ο εαυτός της μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, γιατί εδώ είναι το σπίτι και τα θεμέλιά της.

Δεν θέλω να αναφερθώ σε όλους εκείνους που έκαναν τα πάντα να τορπιλίσουν τις προσπάθειές μας. Εδώ θα χτιστεί το νέο μας σπίτι. Με σεβασμό στην ιστορία των προγόνων μας και την παράδοση. Εδώ θα δουλέψουμε τα δύο επόμενα χρόνια για να γίνει ένα γήπεδο που θα το χαίρονται όλοι. Που θα είναι σημείο αναφοράς, μνήμης και πολιτισμού για τον κάθε Έλληνα. Όλα θα στεγαστούν στο μουσείο του προσφυγικού πολιτισμού, ένα μουσείο μοναδικό του είδους του, που θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, για όλα τα σχολεία.

Ήθελα να απευθυνθώ στους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν νοείται δήμος Νέας Φιλαδέλφειας χωρίς γήπεδο της ΑΕΚ. Είμαστε δύο όψεις στο ίδιο νόμισμα και θα το αντιληφθείτε όταν προσέρχονται κατά χιλιάδες οι άνθρωποι, πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος. Σήμερα δεν είναι μέρα γκρίνιας και μιζέριας. Δεν θα αναφερθώ σε όσους μας πολέμησαν. Ξέρω πως κι εκείνοι κάπου μέσα τους θα καμαρώνουν όταν δουν να γίνεται ένα στολίδι για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Θέλω να αναφερθώ σε όλους όσοι βοήθησαν για το όραμά μας, να τους ευχαριστήσω. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της πολιτείας που εξυπηρέτησαν τα δίκαια αιτήματά μας. Πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, που πίστεψαν στο όραμα και φώναζαν κάθε Κυριακή ‘Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια’. Να τους ευχαριστήσω που δεν έχασαν ποτέ την εμπιστοσύνη τους. Σε αυτή την ομάδα δεν χαρίστηκε ποτέ. Τα τείχη της Αγια-Σοφιάς θα είναι ψηλά, άτρωτα και δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Η φλόγα άναψε, ξεκινάμε αύριο. Σας ευχαριστώ όλους και σας καλώ να χτίσουμε μαζί το δεύτερο σπίτι μας, να κάνουμε περήφανους τους προγόνους μας. Τους το χρωστάμε, για τις αρχές και αυτό το μεγαλείο που κληρονομήσαμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x