Ελλάδα

Α1: Τέλος ο Ζούρος, ανέλαβε ο Ματζόν

Παρελθόν από τον πάγκο του Άρη αποτελεί και επισήμως ο Ηλίας Ζούρος. Ο Έλληνας τεχνικός συναντήθηκε με τον Θανάση Τζεβελέκη και του γνωστοποιήθηκε η λύση της συνεργασίας του με τους «κίτρινους». Ο πρόεδρος της ΚΑΕ επιβεβαίωσε το διαζύγιο και αποκάλυψε πως τη θέση του έλληνα τεχνικού στον πάγκο του Άρη θα πάρει ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου, Αντρέα Ματζόν.

Παρελθόν από τον πάγκο του Άρη αποτελεί και επισήμως ο Ηλίας Ζούρος. Ο Έλληνας τεχνικός συναντήθηκε με τον Θανάση Τζεβελέκη και του γνωστοποιήθηκε η λύση της συνεργασίας του με τους «κίτρινους». Ο πρόεδρος της ΚΑΕ επιβεβαίωσε το διαζύγιο και αποκάλυψε πως τη θέση του έλληνα τεχνικού στον πάγκο του Άρη θα πάρει ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου, Αντρέα Ματζόν.

«Πριν από λίγο συναντήθηκα με τον κ. Ζούρο, του ανακοινώσαμε την απόφαση της διοίκησης να λυθεί η μεταξύ μας συνεργασία και τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Συμφωνήθηκε στο πλαίσιο ενός μεγάλου συλλόγου κι ενός ανθρώπου σαν τον κ. Ζούρο, να λυθεί η συνεργασία κοινή συναινέσει. Τελείωσε αυτή η συνεργασία και προχωράμε μπροστά. Ο Αρης δεν μπορεί να μείνει ούτε λεπτό χωρίς προπονητή».

Ο ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΤΖΟΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΑΡΗ

Στην επιλογή του Αντρέα Ματζόν για την αντικατάσταση του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της ομάδας κατέληξαν οι διοικούντες την ΚΑΕ Άρης. Ο Ιταλός προπονητής, γνώστης της ελληνικής μπασκετικής πραγματικότητας από την προ ετών θητεία του στον Πανιώνιο, βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους προκειμένου να τακτοποιηθεί το τυπικό κομμάτι της συνεργασίας του με τους «κίτρινους».


ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΖΟΥΡΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ


Πάντως, και παρά τις δηλώσεις του κ. Τζεβελέκη σε ότι αφορά τον Ηλία Ζούρο, φαίνεται πως υπάρχει διαφωνία μεταξύ του Έλληνα τεχνικού με τους ιθύνοντες του Άρη, σχετικά με το οικονομικό σκέλος για τη λύση του συμβολαίου τους. Και μέσα σε όλες αυτές τις αλλαγές στην ομάδα του Άρη, ο Γιάννης Ιωαννίδης με δηλώσεις του, παίρνει ευθέως το μέρος του έλληνα τεχνικού, και αντιτίθεται στην απομάκρυνσή του από τον πάγκο του Άρη. Οι δηλώσεις του πολυνίκη, πρώην τεχνικού, έχουν ως εξής:

«Είναι δυνατόν να φταίει ένας; Πάνω απ' όλα φταίει η διοίκηση! Στον Αρη δεν παραδέχονται ποιος φταίει. Τη μία φταίνε οι παίκτες, την άλλη ο προπονητής και η διοίκηση ποτέ. Δεν είναι όμως έτσι. Σε λίγο θα μας πουν ότι φταίνε και οι φίλαθλοι.. Και τι θα γίνει τώρα; Με την αλλαγή ενός ατόμου θα αλλάξει τίποτα; Και ο Παναθηναϊκός άλλαξε τρεις προπονητές το καλοκαίρι και τώρα βλέπετε ότι είναι σε αδιέξοδο με τον Μαλεζάνι. Βλέπετε τώρα τον Τζίγκερ. Είτε ο Μαλεζάνι κάνει τα σωστά, είτε τα λάθος, τον στηρίζει. Έχετε ακούσει ποτέ διοίκηση να λέει «φταίω»; Το βρήκαμε τώρα: Φωνάζει ο κόσμος, δεν πάει καλά η ομάδα, διώχνουμε τον προπονητή. Ποιος θα έρθει, ο μάγος με το μαγικό ραβδάκι;
Όταν το καλοκαίρι μιλούσαμε για τον Άρη, είπαμε να πάρει μικρούς, να δουλέψει στις υποδομές και γι΄ αυτό και ήρθε και ο Δημήτρης Νικολαϊδης, κορυφαίος σε αυτό το κομμάτι. Ο Άρης πρέπει να βγάλει δικά του παιδιά, να κάνει 5ετη συμβόλαια, έτσι ώστε ο κόσμος να ταυτιστεί με τους διψασμένους για διάκριση Έλληνες παίκτες. Ο φίλαθλος με ποιον θα δεθεί, αν δε λειτουργήσει έτσι η ομάδα; Θα μου πείτε, αν αυτός ήταν ο στόχος, γιατί έφυγαν Κυρίτσης και Σχορτσιανίτης; Ε, ο πρώτος ήθελε 130.000 ευρώ και λόγω οικονομικής στενότητας στη θέση του ήρθε παίκτης 60.000 ευρώ. Ήταν σίγουρο ότι ο Αλέξης θα ήταν καλύτερος από τον φτηνότερο παίκτη. Η ομάδα δεν μπορούσε να κάνει αλόγιστο μπάσκετ. Αν είχε ο Άρης μεγαλύτερο μπάτζετ, δε θα έφευγε ο Κυρίτσης. Το ίδιο και ο Σοφοκλής. Λες και για τον Άρη δεν ήταν καλός, αλλά είναι καλός για τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι να καθίσω με τον παίκτη, να μιλήσω, να ξέρει ότι τον αγαπώ, να του δώσω σημασία για να τον πείσω να κάνει ορισμένα πράγματα. Ένα παιδί 20 ετών πρέπει να το πείσω. Όπως όλα τα παιδιά, έτσι και ο Σοφοκλής δεν είναι τέλειος. Στον Άρη δεν το έκαναν. Έπρεπε να του δώσουν να καταλάβει ότι όλη η δουλειά πάνω σε αυτόν γίνεται, γιατί η ομάδα τον νοιάζεται. Ποτέ δε θα κάνουμε τίποτα αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία.
Η διοίκηση θα έπρεπε να πει στον κόσμο την αλήθεια. Κύριοι, έφερα νέα παιδιά στην ομάδα και θέλω να τα δουλέψω, για να χτίσω τη νέα μεγάλη ομάδα. Αν δεν του το πεις, δε θα το καταλάβει. Φτάνουν πια τα παραμύθια και ο αποπροσανατολισμός. Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να την αλλάξουμε. Ο Άρης φέτος ξεκίνησε για να κάνει μία αξιοπρεπή πορεία, χωρίς να διεκδικεί στόχους, αφού ακόμη και η συμμετοχή του στην Ευρώπη δεν ήταν εξασφαλισμένη, διότι ήταν οικονομικά μέσα! Δε μπορούσε να ανοιχτεί άλλο. Γιατί στο τέλος η ειδική εκκαθάριση θα ήταν κατά διαόλου. Φέτος ο Άρης είχε άλλο στόχο. Στόχος ήταν να πάρει μικρούς να δουλέψει και να τους προωθήσει στην πρώτη ομάδα στο άμεσο μέλλον. Ο Άρης δεν είχε προγραμματισμό για ένα χρόνο, αλλά για περισσότερα. Ξαφνικά μόλις άρχισε το πρωτάθλημα, θέλαμε πρωταθλητισμό. Τα οικονομικά δεδομένα οδήγησαν την ομάδα στο παραμύθι του πρωταθλητισμού. Ο Άρης θα μπορούσε να διαλυθεί και θα μπορούσε να κρατηθεί. Η ομάδα χρειαζόταν δηλαδή ένα προπονητή για να ξεκινήσει τη νέα ομάδα δουλεύοντας τους νεαρούς και γι΄ αυτό ήρθε ο Ηλίας Ζούρος. Άρα, το λάθος έγκειται στο ότι η ομάδα χτίστηκε για άλλο στόχο. Χτίστηκε για να δουλέψει για το μέλλον και όχι για πρωταθλητισμό. Δε μπορείς να παίρνεις Ζάσταβα και να θέλεις να τρέξεις στο ράλι. Θα πάρω αρχικά Ζάσταβα και, αφού κάνω τις οικονομίες μου, θα πάρω ένα γρήγορο αυτοκίνητο για να τους χτυπήσω όλους. Θα πάω στη ΒΜW και με την πάροδο του χρόνου θα έρθει και η Ρολς Ρόις. Πείτε μου, ο Μπάρτον με ποιο κριτήριο ήρθε; Είχε κάνει πουθενά τον προπονητή; Τον Ζούρο τον είχα στον Ολυμπιακό, είναι εργασιομανής. Έκανε ενάμιση χρόνο πρωταθλητισμό στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια στην Εθνική ομάδα, ο ΜατΖόν που έχει δουλέψει; Στον Πανιώνιο; Ποιο είναι το κριτήριο τώρα; Τι θέλουμε τελικά;
Δείτε πως αλλάζει η νοοτροπία! Εγώ πήγα το καλοκαίρι του 1991 στον Ολυμπιακό. Τι είχαμε τότε; Πήραμε νέα παιδιά, Μωραϊτη, Σιγάλα, Νάκιτς, Τόμιτς, Τάρλατς και κάναμε πρωταθλητισμό. Κι ακόμη τα παιδιά παίζουν μπάσκετ. Και τότε η διοίκηση δεν έδωσε λεφτά, έβγαλε λεφτά. Πήγαμε να πάρουμε τον Οικονόμου, έδωσε ο Παναθηναϊκός 250 εκατομμύρια τον πήρε, πήγαμε να πάρουμε το Μυριούνη έδωσε 300, τον πήρε, την επόμενη χρονιά που έμεινε ελεύθερος ο Γκάλης έδωσε 1 δισ. τον πήρε, πήρε τον Βράνκοβιτς, τον Κόρφα, ό,τι είχε στην αγορά το πήρε. Σήμερα, αν δεν έχεις λεφτά, ποντάρεις στο γυαλισμένο μάτι του νεαρού για να διακριθείς. Ως πότε θα παίρνει ο Άρης παίκτες για το εφάπαξ»;




Επιμέλεια: Αντώνης Μπότσικας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x