Αγγλία

Μια Γιουνάιτεντ σκέτη κόλαση και απόλαυση! (video)

Γιουνάιτεντ από τα όνειρα του Μουρίνιο! Με εμφάνιση που τρομάζει και τους Λουκάκου, Μάτιτς να βγάζουν μάτια, η Μάντσεστερ σκόρπισε 4-0 τη Γουέστ Χαμ και φωνάζει ότι φέτος είναι έτοιμη για την κορυφή.

Τέτοιο ποδόσφαιρο οι φίλοι της Γιουνάιτεντ είχαν να δουν από τις εποχές του σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Μπορεί η πρόταση να φαντάζει ότι περιέχει υπερβολή, ωστόσο το πρώτο ουσιαστικό δείγμα της φετινής ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο κόντρα στη Γουέστ Χαμ την οποία σάρωσε με 4-0, όχι μόνο «φωνάζει» ότι το εν λόγω σύνολο δεν μπορεί να στοχεύει σε κάτι άλλο πλην της κορυφής, αλλά ήταν τόσο πειστικό που τρόμαξε τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου.

Πρώτος μεταξύ ίσων ο Ρομέλου Λουκάκου που πολλοί τον χαρακτήρισαν τον διάδοχο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ωστόσο ο 24χρονος Βέλγος επιθετικός άρχισε από σήμερα να διαγράφει τη δική του πορεία, αφού και σκόραρε και αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνων μέσα στην περιοχή των «σφυριών». Ό,τι ακριβώς έλειπε δηλαδή στην περσινή σεζόν που η Μάντσεστερ πέταξε τους περισσότερους βαθμούς εντός έδρας με «βατούς» αντιπάλους.

Εντυπωσιακός ήταν και ο Μάτιτς, καθώς ο Σέρβος απέδειξε για ποιο λόγο ο Μουρίνιο τον ήθελε στην ομάδα, κόβοντας ό,τι περνούσε γύρω του και παράλληλα απελευθέρωσε τους Πογκμπά, Μικιταριάν και Μάτα.

Το σκορ για τους «κόκκινους διαβόλους» άνοιξε στο 33' (όταν η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να πετύχει ήδη γκολ από τα πρώτα λεπτά) ο Ρομέλου Λουκάκου, όταν ο Ράσφορντ άνοιξε την αντεπίθεση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή και ο Βέλγος με δυνατό πλασέ πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

Στο 52' ήταν η σειρά του Μικιταριάν να... ταΐσει το «θηρίο», όταν εκτέλεσε το φάουλ και ο Λουκάκου παίρνοντας παραμάζωμα τον Μαζουακού έκανε το 2-0 με κεφαλιά. Εκεί που θα περίμενε κανείς ότι ο Μουρίνιο θα είχε διατάξει να πέσουν οι ρυθμοί, εκείνος ζήτησε κι άλλα γκολ κι έτσι έγινε.

Οι παίκτες του κυρίως από τα άκρα έκαναν ό,τι ήθελαν στη σαστισμένη Γουέστ Χαμ και στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι έβαλαν άλλα δύο γκολ. Στο 87' ο Μαρσιάλ πήρε την κάθετη από τον Μικιταριάν κάνοντας με πλασέ το 3-0, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο απελευθερωμένος Πογκμπά στο 90' με δυνατό πλασέ έξω από την περιοχή.



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 11/8

Άρσεναλ-Λέστερ 4-3
(2’ Λακαζέτ, 45’+2’ Γουέλμπεκ, 83’ Ράμσεϊ, 85’ Ζιρού - 5’ Οκαζάκι, 29’, 56’ Βάρντι)

Σάββατο, 12/8

Γουότφορντ-Λίβερπουλ 3-3
(8’ Οκάκα, 32’ Ντουκουρέ, 90’+3’ Μπρίτος - 29’ Μανέ, 55’ Φιρμίνιο, 57’ Σαλάχ)

Γουέστ Μπρομ-Μπόρνμουθ 1-0
(31’ Χεγκαζί)

Έβερτον-Στόουκ 1-0
(45’+1’ Ρούνεϊ)

Κρίσταλ Πάλας-Χάντερσφιλντ 0-3
(23’ αυτ. Γουάρντ, 26’, 78’ Μουνιέ)

Σαουθάμπτον-Σουόνσι 0-0

Τσέλσι-Μπέρνλι 2-3
(69’ Μοράτα, 88’ Λουίζ - 24’, 43’ Βόουκς, 39’ Γουάρντ)

Μπράιτον-Μάντσεστερ Σίτι 0-2
(70’ Αγουέρο, 75’ αυτ. Ντανκ)

Κυριακή, 13/8

Νιούκαστλ-Τότεναμ 0-2
(61’ Άλι, 70’ Ντέιβις)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ 4-0
(33’, 52’ Λουκάκου, 87’ Μαρσιάλ, 90’ Πογκμπά)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Σάββατο, 19/8

Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ-Γουότφορντ
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας
Λέστερ-Μπράιτον
Μπέρνλι-Γουέστ Μπρομ
Στόουκ-Άρσεναλ

Κυριακή, 20/8

Χάντερσφιλντ-Νιούκαστλ
Τότεναμ-Τσέλσι

Δευτέρα, 21/8

Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x