Euroleague

FIBA εναντίον Ευρωλίγκας: «Αδιαφορεί για το μπάσκετ και την ανάπτυξή του»

Φουλ επίθεση από την FIBA κατά της Ευρωλίγκας με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ευθεία επίθεση από τη FIBA προς την Ευρωλίγκα με αφορμή τη διαμάχη που έχει προκύψει με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προκριματικών και των αγώνων της εφετινής Ευρωλίγκας.

Σε ανακοίνωσή της Παγκόσμια Ομοσπονδία ρίχνει ευθύνες στην Ευρωλίγκα κατηγορώντας την ότι ανακοίνωσε τις ημερομηνίες χωρίς να λάβει υπόψη της το πρόγραμμα των προκριματικών που έχει γίνει γνωστό από το 2015.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως με την αρνητική απάντηση της Ευρωλίγκας χάθηκε μία χρυσή ευκαιρία ώστε να βρεθεί λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα με έναν τρόπο που θα ήταν θετικός για όλες τις πλευρές.

Αναλυτικά η απάντηση της FIBA:

«Είναι απογοητευτικό ότι η διοίκηση της Ευρωλίγκας δεν αποφάσισε να κάνει δύο αλλαγές στο πρόγραμμα της διοργάνωσης. Αυτή η μικρή τροποποίηση θα έλυνε άμεσα το πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια δημοσιεύοντας ένα πρόγραμμα στο οποίο δεν λάμβανε υπόψη της τις ημερομηνίες για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019 που έχουν γίνει γνωστές από τις 2015», αναφέρει η ανακοίνωση και μεταξύ άλλων καταλήγει:

«Ως αποτέλεσμα με την απόφαση αυτή της Ευρωλίγκα χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα στο πρόγραμμα με έναν τρόπο θετικό για όλους, τους παίκτες, τις ομάδες, τις Εθνικές ομάδες και φυσικά τους οπαδούς. Αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει ότι η Ευρωλίγκα ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα ενός γκρουπ ομάδων και αδιαφορεί για την ευρύτερη οικογένεια του μπάσκετ και την ανάπτυξη του αθλήματος. Τα προκριματικά θα αρχίσουν κανονικά τον Νοέμβριο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x