Champions League

Το «τρένο» του Γκουαρντιόλα… πάτησε και τη Νάπολι!

Ασταμάτητη σε Αγγλία και Ευρώπη συνεχίζει η Μαν. Σίτι! Η καυτή ομάδα του Γκουαρντιόλα λύγισε και τη Νάπολι (2-1) και βάζοντάς τη σε μπελάδες, έκανε το «3 στα 3» στο Champions League.

Τον αντίπαλο που θα τη σταματήσει -είτε στην Αγγλία, είτε στο Champions League- εξακολουθεί να ψάχνει η Μάντσεστερ Σίτι!

Με φόρα από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και τον αέρα πλέον της πρωτοπόρου, η ομάδα του Γκουαρντιόλα «καθάρισε» και τη Νάπολι με 2-1.

Αν και η επικράτησή τους προμηνυόταν πολύ πιο άνετη μετά το διαβολεμένο ξεκίνημά τους, οι «πολίτες» έφτασαν στην τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς του ομίλου, η οποία τους βάζει με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.

Πριν καν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα, οι (επίσης φορμαρισμένοι μέχρι σήμερα) Ναπολιτάνοι είχαν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους. Γιατί πρώτα ο Στέρλινγκ εκμεταλλεύτηκε κόντρα σε σουτ του Γουόκερ και άνοιξε από κοντά το σκορ (9’). Και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζεσούς εξαργύρωσε την άψογη ενέργεια και σέντρα του Ντε Μπρόινε, για να αφήσει… κάγκελο τους φιλοξενούμενους.

Βέβαια εκείνοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Το πέναλτι που κέρδισε όμως ο Αλμπιόλ από τον Γουόκερ εκτελέστηκε άσχημα από τον Μέρτενς. Και η απόκρουση που έκανε με τα πόδια ο Έντερσον κράτησε ισχυρό το προβάδισμα της Σίτι.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι δεν παραιτήθηκε. Βγήκε μπροστά με όλες τις δυνάμεις της. Και τελικά δικαιώθηκε όταν κέρδισε δεύτερο πέναλτι (σε ανατροπή του Γκουλάμ από τον Φερναντίνιο), το οποίο αξιοποίησε αυτή τη φορά ο Ντιαβαρά.

Το μόνο που έκανε ωστόσο αυτό το γκολ ήταν απλά να δώσει σασπένς στα τελευταία λεπτά. Διότι η Σίτι κατάφερε να προστατεύσει το υπέρ της σκορ και να πάρει εντέλει τη νίκη που (δεδομένου και ότι η Σαχτάρ πέρασε από την έδρα της Φέγενορντ) βάζει σε μπελάδες τη Νάπολι για την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Μάντσεστερ Σίτι-Νάπολι 2-1
(9’ Στέρλινγκ, 13’ Ζεσούς - 73’ πεν. Ντιαβαρά)

Φέγενορντ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-2
(7’ Μπεργκίς - 24’, 54’ Μπερνάρντ)


Η βαθμολογία

Μάντσεστερ Σίτι 9 (8-1)
Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (4-4)
Νάπολι 3 (5-5)
Φέγενορντ 0 (2-9)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Νάπολι-Μάντσεστερ Σίτι
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Φέγενορντ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x