Αγγλία

Captain, Leader, Legend... (pics)

Τζον Τέρι, ένας παίκτης είδωλο για πολλούς ποδοσφαιριστές, αρχηγός με όλη την έννοια της λέξης, ο ηγέτης που πραγματικά όλες οι ομάδες θα ζήλευαν.

Ο ιστορικός ηγέτης της Τσέλσι γίνεται σήμερα 37 ετών και το england65.gr κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομα του με όλες τις επιτυχίες της πρόσφατης ιστορίας της Πρωταθλητών Αγγλίας.

Ένα ολόκληρο στάδιο χειροκροτεί παθιασμένα ένα από τα μεγαλύτερα ινδάλματα - θρύλους της εποχής και φωνάζει ρυθμικά το όνομά του. Ένας παίκτης- σημαία για την Αγγλία και ειδικότερα για την ομάδα της Τσέλσι, με δυναμική και θάρρος. Και το όνομα αυτού; Τζον Τέρι.

Για 22 ολόκληρα χρόνια ¨υπηρέτησε¨ ως αρχηγός στην ομάδα του δυτικού Λονδίνου, δείχνοντας όλο τον απαραίτητο σεβασμό που αρμόζει τόσο στον ίδιο, στους συμπαίκτες του, όσο και στο ποδόσφαιρο. Ο « μπλε στρατιώτης » έχει παίξει 713 φόρες με την φανέλα της Τσέλσι ,έχοντας πετύχει 66 γκολ και αποδεικνύοντας πως είχε το ταλέντο και τη θέληση. Μα το σημαντικότερο; Είχε την παθιασμένη εμμονή ενός παίκτη για τη φανέλα της ομάδας του. Τα επιβλητικά πανό, που σήκωναν οι οπαδοί στο Στάμφορντ Μπρίτζ, έγραφαν «JT captain,leader, legend », γιατί για εκείνους δεν ήταν ένας απλός αρχηγός της Τσέλσι, ήταν ο ηγέτης τους. Ο Τζον Τέρι είναι η προσωποποίηση της φράσης του Τζον Μάξγουελ « Ο ηγέτης είναι ο ένας, ο οποίος ξέρει τον δρόμο ,χαράζει τον δρόμο και έπειτα δείχνει την σωστή πορεία», και έτσι κατάφερε να προσφέρει τόσα πολλά στην ομάδα της καρδίας του.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x