Oλλανδία

Eredivisie: 15η αγωνιστική (preview)

Το κερασάκι στην τούρτα του ενδιαφέροντος της Eredivisie μπαίνει το Σάββατο με το μεγάλο ντέρμπι του Άγιαξ και της Αϊντχόφεν. O «Αίας» έχει απομακρυνθεί από την κορυφή και η νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο Αϊντχόφεν μοιάζει με… αναγκαίο καλό. Διαβάστε το preview της 15ης αγωνιστικής στο www.sportfm.gr.

Το κερασάκι στην τούρτα του ενδιαφέροντος της Eredivisie μπαίνει το Σάββατο με το μεγάλο ντέρμπι του Άγιαξ και της Αϊντχόφεν. O «Αίας» έχει απομακρυνθεί από την κορυφή και η νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο Αϊντχόφεν μοιάζει με… αναγκαίο καλό. Διαβάστε το preview της 15ης αγωνιστικής στο www.sportfm.gr.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 20/11

Εξέλσιορ- Φένλο

Ντέρμπι ουράς… Αμφότερες προέρχονται από ήττες την προηγούμενη αγωνιστική. Αναμενόμενο ήταν να χάσει η Εξέλσιορ από την Αϊντχόφεν με σκορ 4-2. Από την άλλη η Φένλο, γνώρισε ταπεινωτική ήττα στην έδρα της 5-1 από την Φίτεσε και δεν είναι στα καλύτερά της όσον αφορά στον ψυχολογικό τομέα.

Ντε Γκράαφσαπ- Ρόντα

Την προηγούμενη αγωνιστική οι γηπεδούχοι αναμετρήθηκαν με την Βίλεμ για 58’. Το ματς διεκόπη λόγω έντονης βροχόπτωσης. Από την άλλη, το παιχνίδι της Ρόντα με την Ουτρέχτη δεν ξεκίνησε ποτέ για τον ίδιο λόγο. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν αρκετές απουσίες, όμως μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα αρκεί για να διαπιστωθεί ότι σε αυτό το ματς λογικά θα έχουν το πάνω χέρι.

Τβέντε- Άλκμααρ

Μεγάλο παιχνίδι το οποίο το καλύπτει η σκιά του μεγάλου ντέρμπι Άγιαξ- Αϊντχόφεν. Η ψυχολογία της Τβέντε δεν είναι και στο καλύτερο επίπεδό της, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισε την πρώτη της ήττα στη φετινή «κούρσα» από την Μπρέντα. Από την άλλη η Άλκμααρ πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού στο πλαίσιο της προηγούμενης αγωνιστικής έβαλε… τρικλοποδιά στον Άγιαξ, επικρατώντας 2-0 στο ντέρμπι του Βορρά.

Φίτεσε- Χέρακλες

Με… φουλ τις μηχανές υποδέχεται η Φίτεσε στην έδρα της την Χέρακλες. Οι γηπεδούχοι άστραψαν και βρόντηξαν την προηγούμενη αγωνιστική, αφού φιλοδώρησαν μια επιβλητική «πεντάρα» εκτός έδρας την Φένλο. Μάλιστα, στον πάγκο της θα κάνει ντεμπούτο ο Άλμπερτ Φερέρ. Καλά, όμως, στην προηγούμενη «στροφή», τα πήγαν και οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν επικρατήσει 3-0 της Γκρόνινγκεν στην έδρα τους.

Άγιαξ- Αϊντχόφεν

Εδώ είμαστε… Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιρόφιλοι ανά την Ευρώπη, οι οποίοι το μόνο ματς που περιμένουν με ανυπομονησία από την Eredivisie είναι αυτό. Μπορεί να τους κατηγορήσει κανένας; Μεγάλο παιχνίδι με τον «Αίαντα» θεωρητικά να θέλει περισσότερο τη νίκη. Η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής τον έχει αφήσει αρκετά πίσω από την κορυφή, εκεί όπου βρίσκεται η Αϊντχόφεν. Οι Όιερ και Ολεγκέρ δεν θα μπορέσουν να δηλώσουν «παρών» στο μεγάλο ραντεβού για τους γηπεδούχους, ενώ από την άλλη, για την Αϊντχόφεν, θα λείψει ο δεξιός μπακ Μανόλεφ.

Κυριακή 21/11

Ντεν Χάαγκ- Μπρέντα

Η παράδοση δεν είναι με το μέρος της Ντεν Χάαγκ όταν αναμετράται με την Μπρέντα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα «κατέβουν» στην έδρα της Ντεν Χάαγκ με την ψυχολογία στα ύψη, από την στιγμή που στην προηγούμενη αγωνιστική, πραγματοποίησαν τη νίκη της χρονιάς κόντρα στην Τβέντε.

Γκρόνινγκεν- Φέγενορντ

Πολλά προβλήματα έχει φέτος η Φέγενορντ και στην έδρα της Γκρόνινγκεν, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν θα έχει καμία τύχη. Συν τις άλλοις, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν πολλές απουσίες.

Χέρενφεν- Βίλεμ

Στον πάτο της βαθμολογίας παραμένει η Βίλεμ, η οποία στην έδρα της Χέρενφεν δεν θα έχει εύκολο έργο. Σε καλή κατάσταση βρίσκονται οι γηπεδούχοι, καθώς από την έδρα της Φέγενορντ την προηγούμενη αγωνιστική πήραν έναν πολύτιμο βαθμό.

Ουτρέχτη- Ναϊμέγκεν

Σύμφωνα με τη θέση των δύο ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα, το ματς είναι ντέρμπι. Στην προηγούμενη αγωνιστική το παιχνίδι της Ουτρέχτης κόντρα στην Ρόντα αναβλήθηκε λόγω έντονης βροχόπτωσης, ενώ από την άλλη η Ναϊμέγκεν έσωσε την… παρτίδα στο τέλος κόντρα στην Ντεν Χάαγκ καθώς ισοφάρισε 1-1.

Η επόμενη αγωνιστική (16η)

Παρασκευή (26/11)

Μπρέντα- Αϊντχόφεν

Σάββατο (27/11)

Άλκμααρ- Χέρενφεν
Ρόντα- Γκόνινγκεν
Βίλεμ- Εξέλσιορ
Ναϊμέγκεν- Τβέντε

Κυριακή (28/11)

Ντε Γκράαφσαπ- Φίτεσε
Φέγενορντ- Ντεν Χάαγκ
Χέρακλες- Ουτρέχτη
Φένλο- Άγιαξ

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x