Ελλάδα

Πανιώνιος με… φόρα

Φόρα από την προηγούμενη αγωνιστική είχε ο Πανιώνιος που επικράτησε στην έδρα του, του ΠΑΟΚ με 74-63. Οι «κυανέρυθροι», άφησαν το κακό ξεκίνημα τους, στην άκρη και με νεανικό πείσμα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στο «Δικέφαλο του Βορρά». Κάθε φορά που οι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν στο σκορ οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έβρισκαν τον τρόπο να ξεφεύγουν παρά τα γεγονός ότι τα ποσοστά τους δεν ήταν ιδανικά.

Φόρα από την προηγούμενη αγωνιστική είχε ο Πανιώνιος που επικράτησε στην έδρα του, του ΠΑΟΚ με 74-63.

Οι «κυανέρυθροι», άφησαν το κακό ξεκίνημα τους, στην άκρη και με νεανικό πείσμα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στο «Δικέφαλο του Βορρά». Κάθε φορά που οι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν στο σκορ οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έβρισκαν τον τρόπο να ξεφεύγουν παρά τα γεγονός ότι τα ποσοστά τους δεν ήταν ιδανικά.

Πολύ καλή η απόδοση του Βούγιανιτς που έδωσε ώθηση στους Νεοσμυρνιώτες όταν την χρειάστηκαν. Από κοντά ο Μπατής (14π.) αλλά και ο Ελονού που μάζεψε 13 ριμπάουντ. Μάρσαλ και Παπαδόπουλος ξεχώρισαν για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 6 πόντους (2-8). Κακές ήταν οι επιθετικές επιλογές του Πανιωνίου που προτιμούσε τα μακρινά σουτ, τα περισσότερα από τα οποία δεν ήταν υπό καλές προϋποθέσεις. Παρόλα αυτά οι «κυανέρυθροι» μπόρεσαν να έχουν ισχνό προβάδισμα (14-13) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Δείγματα του νεανικού της χαρακτήρα έδειξε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη δεύτερη περίοδο. Ο Πανιώνιος έτρεξε, έβγαλε αιφνιδιασμούς και έστειλε την μπάλα κοντά στο καλάθι. Παρά τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά αφού ο ΠΑΟΚ δεν μετουσίωσε τις παραπάνω επιθέσεις, σε πόντους. Μάλιστα τα ποσοστά του «Δικεφάλου του Βορρά» στα τρίποντα ήταν παραπάνω από απελπιστικά (0/9 3π.).

Η πίεση των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου απέφερε καρπούς στην τρίτη περίοδο αφού κατάφεραν να επανέλθουν δύο φορές σε μια περίοδο. Πιο συγκεκριμένα το σε βάρος τους 43-30 μετατράπηκε σε 43-38 με σερί 9-0, όπως και το 50-39 σε 50-46. Τελικά οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να τελειώσουν το δεκάλεπτο, βρισκόμενοι τρεις πόντους πίσω 51-48.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν λίγο μετά την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα (51-51) με τρίποντο του Ντόζιερ. Ωστόσο δεν ήταν αρκετό. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν έδειξαν την απαιτούμενη συγκέντρωση και άφησαν τον Πανιώνιο να ξεφύγει για ακόμα μια φορά (65-55) πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Το κυνηγητό συνεχίστηκε αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να «πιάσουν» τους «κυανέρυθρους».

• Μικροεπεισόδια στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου μεταξύ Μπάρλου και Γκετσέφσκι αφού σε μια διεκδίκηση της μπάλας ο Σκοπιανός έπεσε άτσαλα με αποτέλεσμα να ανάψουν λίγο τα αίματα. Τελικά τους χώρισαν οι ψυχραιμότεροι και το θέμα τελείωσε εκεί.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 32-25, 51-48, 74-63

Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Αθανασούλας 3, Βούγιανιτς 17 (3), Γιαννόπουλος 3 (1), Τσιάρας 5 (1), Αθηναίου, Μπατής 14 (2), Γιάνκοβιτς 9 (1), Καββαδάς 3, Ιωάννου, Ελονού 9 (13ρ.), Παραγυιός 8, Μπάρλος 3 (1)

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 17, Αράπης, ΜακΓκράθ 7 (1), Αποστολίδης 3, Δέδας, Ντόζιερ 7 (1), Γκρέι 6, Παπαδόπουλος 13 (14ρ.), Γιαννακίδης 8, Καλλές, Γκετσέφσκι 2, Καλαμπάκας

Γήπεδο: Κ.Δ.Γ. Νέας Σμύρνης

Διαιτητές: Πηλοΐδης Αναστάσιος, Κορομηλάς Ηλίας, Διαμαντής Παναγιώτης

Κομισάριος: Παλάτος Κωνσταντίνος

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x