Ελλάδα

«Η εικόνα του Ηρακλή θα διορθωθεί με τον Ρούσο»

Ο Ηρακλής ηττήθηκε από τον Κολοσσό στο Ιβανώφειο στο τελευταίο παιχνίδι του Κώστας Μέξα στον πάγκο του «Γηραιού» και υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού. «Ο Ντάρκο Ρούσο θα βάλει αρχές και η εικόνα της ομάδας θα διορθωθεί, αρκεί όλοι οι παίκτες να είναι σε μια γραμμή», είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο κ. Μέξας για τον αντικαταστάτη του.

Ο Ηρακλής ηττήθηκε από τον Κολοσσό στο Ιβανώφειο στο τελευταίο παιχνίδι του Κώστας Μέξα στον πάγκο του «Γηραιού» και υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού, Ντάρκο Ρούσο. Ο κ. Μέξας εξήγησε τους λόγους της ήττας, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία του αντικαταστάτη του εφόσον αντιμετωπιστούν τα κρούσματα αγωνιστικής απειθαρχίας.

«Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για τη νίκη. Η ευθύνη για τη σημερινή εικόνα ανήκει ολοκληρωτικά σε μένα και το γεγονός ότι μπήκαμε και πάλι στο παιχνίδι χωρίς πολύ συγκέντρωση, χωρίς διάθεση να παίξουμε άμυνα, ειδικά στο πρώτο μέρος. Επιθετικά, κάποιες φορές ορισμένοι παίκτες κρατούσαν την μπάλα πιο πολύ απ’ ό, τι πρέπει. Θεωρητικά ξέραμε πως έπρεπε να αντιδράσουμε απέναντι στον Κολοσσό. Στην πράξη, ήμασταν λίγο πιο αργοί. Το βασικότερο ήταν η πολύ κακή μας άμυνα. Τα τελευταία 10-12 λεπτά ήμασταν πολύ καλοί, βγάλαμε ενέργεια. Και όταν γυρίσαμε το παιχνίδι, κάποιες επιλογές μας, κάποια άστοχα σουτ δεν μας επέτρεψαν να πάμε πιο κοντά. Στο τέλος κέρδισε δίκαια ο Κολοσσός που είχε το πάνω χέρι σε όλο το ματς», ήταν το λόγια του προπονητή των «κυανόλευκων», ο οποίος μίλησε και για τον νέο κόουτς: « Ήξερα ότι θα έρθει προπονητής και ήταν δύσκολο να πάρουμε αποφάσεις. Ο Ντάρκο Ρούσο θα βάλει αρχές και η εικόνα της ομάδας θα διορθωθεί, αρκεί όλοι οι παίκτες να είναι σε μια γραμμή. Όποιος δεν το πράξει, θα παρθούν αποφάσεις. Αναφέρομαι σε θέματα αγωνιστικής πειθαρχίας. Είναι αγωνιστικά θέματα και μόνο ο προπονητής μπορεί να παίρνει τέτοιες αποφάσεις. Δεν έχει να κάνει με θέματα εκτός γηπέδου. Εγώ θα εξηγήσω στο νέο προπονητή τι συμβαίνει στο γήπεδο».

Από την πλευρά του ο Άρβιντας Εϊτουταβίτσιους, ανέφερε: «Είδαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο δεν ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα και δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Το δεύτερο ήταν διαφορετική ιστορία. Παίξαμε πιο επιθετικά. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε στο τέλος, αλλά δε μας βγήκε. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε για 40 λεπτά. Κάποιες φορές κρατάμε την μπάλα. Παίρνει κάποιος την μπάλα και δε τη δίνει αλλού. Στην τελευταία φάση με τον Έβερετ, το σύστημα ήθελε εμένα να παίρνω το σουτ. Αναλαμβάνω την ευθύνη αλλά ο αντίπαλός μου με είχε κλείσει πολύ καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x