Τάσος Νικολόπουλος

Μπράβο σε αυτούς που έφεραν Σισέ και Μιραλάς

Αν θέλουν… κρέμασμα αυτοί που έφεραν το καλοκαίρι τον Σίντνεϊ Γκοβού στον Παναθηναϊκό, όπως είπε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, τότε σε αυτούς που έφεραν τον Τζιμπρίλ Σισέ και στον Ολυμπιακό τον Κέβιν Μιραλάς, πρέπει να πούμε μπράβο και να τους δώσουμε συγχαρητήρια. Αμφότεροι σκόραραν δις και οδήγησαν τις ομάδες τους σε νίκες επί του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 11η αγωνιστική. Τι μας άρεσε και τι όχι.

Αν θέλουν… κρέμασμα αυτοί που έφεραν το καλοκαίρι τον Σίντνεϊ Γκοβού στον Παναθηναϊκό, όπως είπε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, τότε σε αυτούς που έφεραν τον Τζιμπρίλ Σισέ και στον Ολυμπιακό τον Κέβιν Μιραλάς, πρέπει να πούμε μπράβο και να τους δώσουμε συγχαρητήρια. Αμφότεροι σκόραραν δις και οδήγησαν τις ομάδες τους σε νίκες επί του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 11η αγωνιστική. Τι μας άρεσε και τι όχι.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει πάρει τον Παναθηναϊκό από το χέρι και με δέκα γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια (δεν είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα) αποτελεί τον πολυτιμότερο παίκτη του «τριφυλλιού». Ο Γάλλος επιθετικός είναι αρχηγός με τα όλα του, όπως έδειξε και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, αλλά από το επόμενο θα φορά και το περιβραχιόνιο, κατόπιν απόφασης του Νικόλα Πατέρα. Αυτό θα είναι με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα, κόντρα στην οποία θα κάνει ντεμπούτο ο νέος προπονητής, Ζεσουάλδο Φερέϊρα.

Από το χέρι έχει πάρει και ο Κέβιν Μιραλάς τον Ολυμπιακό. Ο Βέλγος σκόραρε επίσης δις και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί του ΠΑΟΚ, που κατέρρευσε μετά την αποβολή του Βλάνταν Ίβιτς. Η ΑΕΚ δεν… βλεπόταν και δικαίως γνώρισε την ήττα από την Καβάλα, που φιγουράρει πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Τέλος, ο Πανιώνιος «έκλεισε το σπίτι» της Λάρισας στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι των «βυσσινί» στο ιστορικό «Αλκαζάρ».

Τι μας άρεσε

Show, Νο 1 από Σισέ και Γκαρσία

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, έδειξε στο ματς με τον Ηρακλή και πως γίνεται υποδειγματικά η κίνηση στον κενό χώρο χωρίς την μπάλα. Στο δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο του Παναθηναϊκού, ξεκινάει τη φάση πίσω από τη μεσαία γραμμή δίνοντας τη μπάλα στον Σπυρόπουλο, διανύει μια απόσταση περίπου 40 μέτρων, κατευθύνοντας ουσιαστικά τον συμπαίκτη του, φτάνει στην περιοχή και όταν δέχεται τη μπάλα μετά τη σέντρα, σηκώνεται ψηλά και με κεφαλιά την στέλνει στα δίχτυα. Το γκολ αυτό καθ’ εαυτό δεν ήταν εντυπωσιακό, αλλά η όλη ενέργεια είναι χάρμα ιδέσθαι. Όσο για τον Λουίς Γκαρσία, έκανε την καλύτερη εμφάνιση του και θύμισε τον παίκτη που αγωνιζόταν βασικός στη Λίβερπουλ και τη Μπαρτσελόνα. Αν ο Ισπανός σταθεροποιήσει σε αυτό το επίπεδο την απόδοση του, θα «κερδίσει» και ο ίδιος και η ομάδα του.

Show, Νο 2 από τον Μιραλάς

Ο Κέβιν Μιραλάς έδωσε άλλη μια… παράσταση και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Βέλγος επιθετικός έδειξε σε άλλο ένα παιχνίδι ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ότι αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του. Με τα δύο γκολ που πέτυχε καθόρισε το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, καθώς συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, τουλάχιστον μέχρι το 58’, όταν και αποβλήθηκε ο Ίβιτς. Έδειξε επίσης και στα δύο τέρματα που σημείωσε, την τεράστια ικανότητα του στα τελειώματα. Δύο ευκαιρίες του παρουσιάστηκαν ουσιαστικά και τις μετουσίωσε σε γκολ. Τα 2,5 εκατ. ευρώ που ζητάει η Σεντ Ετιέν για την πώληση των δικαιωμάτων του είναι λίγα και δεν χρειάζονται πολλά παζάρια από πλευράς Ολυμπιακού. Με αυτά τα χρήματα, δύσκολα θα βρεθεί άλλο τέτοιο «λαχείο».

Ωραίο μαλλί, ακόμη καλύτερες επιδόσεις

Ο Ματίας Ντεγκρά θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει καριέρα ως μοντέλο ή να πρωταγωνιστήσει σε διαφήμιση για σαμπουάν, αφού το μακρύ, ίσιο και περιποιημένο μαλλί του, θα ζήλευαν ακόμη και γυναίκες. Δυστυχώς για τον χώρο του μόντελινγκ και ευτυχώς για τους φιλάθλους, ο Αργεντινός τερματοφύλακας υπερασπίζεται την εστία του Αστέρα Τρίπολης και μας χαρίζει όμορφες στιγμές. Σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν «φύλακας-άγγελος» και ένας από τους… υπεύθυνους για την ισοπαλία στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ομάδα του δέχθηκε πίεση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όποτε χρειάστηκε, «κατέβασε τα ρολά» και έδωσε τον έναν βαθμό στους Αρκάδες.

Ο αποχαιρετισμός στο Αλκαζάρ

Μπορεί οι παίκτες της Λάρισας να μην αποχαιρέτησαν, όπως ήθελαν το Αλκαζάρ, αλλά οι φίλαθλοι της ομάδας έκαναν τα… πρέποντα. Στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, « παρήλασαν» πέντε σημαίες που συμβόλιζαν από ένα σημαντικό γεγονός για την ΑΕΛ. Το 1964, χρονιά ίδρυσης της ομάδας. το 1985 έτος που η Λάρισα κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδας. Το 1988, όταν έγινε η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα επαρχιακή ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια, το 2007 όταν ήρθε το δεύτερο Κύπελλο και το 2010, χρονιά που η ομάδα θα μπει στο νέο της γήπεδο, το «AEL FC ARENA».

«Δεν μας χωρίζει τίποτε»

Από τις πιο όμορφες στιγμές της αγωνιστικής ήταν η κοινή συνύπαρξη των φίλων της Skoda Ξάνθης με τους 300 του Πανσερραϊκού στις εξέδρες του γηπέδου των «Πηγαδίων». Μάλιστα, πριν τη σέντρα του αγώνα, κρατούσαν ένα πανό, που γύρισαν σε όλο το γήπεδο και το οποίο έγραφε: «Μας ενώνουν πολλά, δεν μας χωρίζει τίποτε». Μπορεί να πει κανείς ότι μιλάμε για δύο επαρχιακές ομάδες με μικρό όγκο φιλάθλων, ωστόσο, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα σε όλους για το μέλλον.

Τι δεν μας άρεσε

Ο Χιμένεθ κι αν φωνάζει…

Μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα με την Καβάλα να ζήτησε την βοήθεια του κόσμου τώρα που η ΑΕΚ διεκδικεί την πρώτη θέση, μπορεί να ζήτησε ο ίδιος από τους παίκτες του να… κόψουν τα δώρα και να επιστρέψουν στις νίκες, αλλά όπως φάνηκε στην πράξη, αυτός τα είπε και αυτός τα άκουσε. Οι παίκτες της «Ένωσης» για μια ακόμη φορά παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και έχασαν δίκαια από έναν αντίπαλο, που ήθελε περισσότερο τη νίκη. Ο Ισπανός τεχνικός είπε ότι όλοι κρίνονται μέχρι τον Δεκέμβριο και αν συνεχιστούν αυτά τα σκαμπανεβάσματα, νομίζω ότι όταν έρθει η… ώρα της κρίσης, θα έχει πολύ δύσκολο έργο.

Το… δάχτυλο του Ελ Ζαρ και η αποβολή του Ίβιτς

Μέσα σε τέσσερα λεπτά από την ώρα που μπήκε ως αλλαγή, ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ πρόλαβε να εκνευριστεί! Η ενέργεια του να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του χεριού, επειδή δέχθηκε ένα μπουκάλι από κάποιους ανεγκέφαλους οπαδούς του Ολυμπιακού, δεν ήταν επαγγελματική και θα μπορούσε να κοστίσει ακόμη περισσότερο στον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, ανόητη ήταν η αποβολή του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος έχοντας ήδη μια κίτρινη κάρτα, έκανε σκληρό φάουλ στον Μοϊσές και δέχθηκε την δεύτερη, καταδικάζοντας ουσιαστικά την ομάδα του.

Βοηθοί για κλάματα…

Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και έχουν δικαίωμα στο λάθος. Όταν, όμως, τα λάθη αυτά καθορίζουν αποτελέσματα, λογικό είναι να υπάρχει γκρίνια και μουρμούρα. Αυτό συνέβη στο ματς του Άρη με την Κέρκυρα, όταν ο βοηθός κακώς ακυρώνει στις καθυστερήσεις το γκολ του Παρασκευαΐδη από πλευράς φιλοξενούμενων ως οφσάϊντ και με το σκορ στο 1-0. Το ίδιο και στο παιχνίδι της Λάρισας με τον Πανιώνιο. Ο βοηθός στο 45’ και με σκορ στο 0-1 υπέδειξε λανθασμένα οφσάϊντ τον Βενετίδη, που έκανε τη σέντρα και στο κενό τέρμα ο συμπαίκτης του την έστειλε στα δίχτυα. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα διαφορετικό, ενώ στο «Αλκαζάρ» υπήρχε ένα ημίχρονο μπροστά και όλα θα μπορούσαν να συμβούν.

Παύλο, είσαι οφσάιντ!

Εντύπωση προκάλεσε η αιχμηρή έως καυστική τοποθέτηση του Παύλου Γιαννακόπουλου στο θέμα του Σίντνεϊ Γκοβού. «Εδώ και πολύ καιρό θα έπρεπε να έχει φύγει. Θέλουν κρέμασμα όσοι τον έφεραν το καλοκαίρι» ήταν τα λόγια του κατά την άφιξη του στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Είναι, πάντως, απορίας άξιο το πώς έκανε αυτή τη δήλωση ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ και μέτοχος της ΠΑΕ, «καρφώνοντας» ουσιαστικά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Από όσο θυμάμαι, το καλοκαίρι που πέρασε δεν αμφισβήτησε καμία από τις κινήσεις του, τουλάχιστον μέχρι να επανέλθει στην προεδρία ο Νικόλας Πατέρας. Κάνω λάθος ή μήπως έχω χάσει επεισόδια;

«Γηραιός» σε… σύγχυση!

Εκνευρισμό προκάλεσε στους ανθρώπους του Ηρακλή η αποβολή του Καρίμ Σολτάνι από τον διαιτητή Βοσκάκη στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για προώθηση του διαιτητή, τον οποίο χαρακτηρίζουν επικίνδυνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ενέργεια του παίκτη, δεν υπάρχει αναφορά. Γι’ αυτό «φρόντισε» να μιλήσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν επιτρέπεται να έχει δεχτεί δύο κόκκινες κάρτες μέχρι τώρα. Πρέπει να διαχειρίζεσαι τον εκνευρισμό σου και σε αυτό το κομμάτι δεν είναι έτοιμος. Πρέπει και εμείς να τον βοηθήσουμε, αλλά και ο ίδιος να έχει αυτοέλεγχο» δήλωσε ο τεχνικός του «γηραιού», «αδειάζοντας» τη διοίκηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x