Stoiximan Super League

Νταμπλ και βελτίωση

Η ήττα από την Μπαρτσελόνα σήμανε το άδοξο όσο και πρόωρο τέλος της φετινής ευρωπαϊκής περιπέτειας του Παναθηναϊκού και από σήμερα η λέξη «νταμπλ» είναι αυτή που αποτελεί το σύνθημα στο στόμα των «πράσινων». «Μπορούμε να κάνουμε μία πολύ ισχυρή ομάδα, αλλά χρειάζεται δουλειά», το μήνυμα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, που πλέον σκέφτεται την Κέρκυρα. . Τι γίνεται με τον Λόρενς Έμπεν.

Το πρόωρο τέλος στη φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια δεν αρέσει σε κανέναν στον Παναθηναϊκό και όλοι στις τάξεις της ομάδας αναγνωρίζουν ότι δεν είναι τιμητικό για έναν σύλλογο με αυτή την παράδοση στα Κύπελλα Ευρώπης να… βλέπει την πλάτη ομάδων όπως η Ρούμπιν Καζάν και η Κοπεγχάγη.

Άλλωστε για τον άτυπο επίλογο, που γράφτηκε χθες στην πορεία της ομάδας στην Ευρώπη για τη φετινή σεζόν, δεν έφταιξαν οι δύο ήττες από την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, αλλά η απογοητευτική συγκομιδή στους αγώνες με τις άλλες δύο ομάδες του γκρουπ.

Αφήνοντας πίσω τους πια οριστικά το Champions League-με την υπόσχεση πώς θα προσπαθήσουν να σώσουν τα προσχήματα σε δύο εβδομάδες στην Κοπεγχάγη-οι «πράσινοι» στρέφουν πλέον την προσοχή τους εντός των τειχών. Ο στόχος «νταμπλ» τέθηκε από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά τη λήξη του χθεσινού ματς και η παρουσία του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην τεχνική ηγεσία είναι σίγουρα ένας λόγος αισιοδοξίας. Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε ξεκάθαρα πως με το υπάρχον υλικό μπορεί να δημιουργήσει μία πολύ ισχυρή ομάδα, αλλά επισήμανε πως θα χρειαστεί πολλή δουλειά από όλους.

Και τώρα Κέρκυρα

Την Κυριακή οι «πράσινοι» δοκιμάζονται στην Κέρκυρα με αποκλειστικό στόχο τη νίκη και την ελπίδα πως μία μέρα πριν ο Ολυμπιακός-που ξέφυγε στο +3 μετά τη νίκη του επί του Εργοτέλη-θα έχει απώλειες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Σωτήρης Νίνης, που είχε και πάλι μυϊκές ενοχλήσεις, θα είναι στην αποστολή (την Πέμπτη έκανε πρόγραμμ ενδυνάμωσης), ενώ ο Σεμπαστιάν Λέτο προπονείται κανονικά αλλά προέρχεται από μεγάλη αποχή. Μένει να φανεί αν θα γίνει η έκπληξη και ο Σίντνεϊ Γκοβού συμπεριληφθεί στην αποστολή, μετά τη δήλωση του Ζεσουάλδο Φερέιρα πως υπολογίζει και τους 25 παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ.

«Κανένα θέμα Έμπεν», αλλά...

Ο συνεργάτης του Ζεσουάλδο Φερέιρα, Ζοσέ Γκόμες, ανέλαβε χθες να κάνει το ζέσταμα στους παίκτες του Παναθηναϊκού και ο Λόρενς Έμπεν απείχε, εντείνοντας τη φημολογία πως ο ρόλος του είναι πλέον δεύτερος στο πρόγραμμα εκγύμνασης των παικτών. Ο Κώστας Αντωνίου ξεκαθάρισε πως «… δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Έμπεν. Προσπαθούμε να βρούμε ισορροπία σε ένα νέο σύστημα». Πάντως δεν αποκλείεται να προκύψει πρόβλημα, αφού είναι αλήθεια ότι ο ρόλος του Ολλανδού γυμναστή έχει πλέον υποβαθμιστεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x