Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Είχαμε καρδιά, θέλουμε κι άλλα πράγματα»

Πανευτυχής εμφανίστηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε της νίκης 1-0 της Ένωσης επί του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός αφιέρωσε αυτή τη μεγάλη επιτυχία στον κόσμο, στον προπονητή τερματοφυλάκων, Σλόμπονταν Σούιτσα (που πρόσφατα έκανε μία εγχείρηση στο πόδι του), αλλά και σε έναν νεαρό οπαδό των «κιτρινόμαυρων», που έστειλε μία συγκινητική επιστολή στην ομάδα, πριν το ντέρμπι!

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού με 1-0. Ο Ισπανός τεχνικός απέδωσε τη νίκη στην αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του, αλλά τόνισε πως θα χρειαστεί περαιτέρω βελτίωση και μεταγραφική ενίσχυση για να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική η ΑΕΚ. Παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον οποίο χαρακτήρισε ιδανικό τεχνικό για τον Ολυμπιακό.

«Θέλω να χτίσουμε μια μεγάλη ΑΕΚ και να συνειδητοποιήσουμε ότι η φανέλα που φοράμε είναι πάντα η ίδια. Οι ποδοσφαιριστές μου δεν με απογοητεύουν ποτέ, όταν δείχνουν την κατάλληλη συμπεριφορά. Σήμερα η ΑΕΚ μπήκε από το πρώτο λεπτό για να κερδίσει και το έδειξε στον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η ΑΕΚ που θέλουμε, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε πολύ και να δουλέψουμε πολύ, ώστε να μην μας λείπει το οξυγόνο στο τέλος των αγώνων. Σήμερα κερδίσαμε μία μεγάλη ομάδα επειδή δουλέψαμε με την καρδιά. Χρειαζόμαστε όμως κι άλλα στοιχεία. Συγχαρητήρια στους παίκτες, αλλά θα συνεχίσω να απαιτώ από αυτούς. Θέλω μια ομάδα με φιλοδοξίες, που θα δουλεύει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Έχω υποχρέωση να δουλέψω ώστε να φτιάξουν τα πράγματα», δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ αφιερώνοντας τη νίκη και στον προπονητή τερματοφυλάκων, Σλόμπονταν Σούιτσα, και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, με περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να κρύψω τις αδυναμίες μας σαν ομάδα και η προσπάθεια που κάναμε σε όλο τον αγώνα φάνηκε στο τέλος».

«Σήμερα κερδίσαμε με την καρδιά και αυτό αξίζουν οι οπαδοί μας. Όταν έρθει ο Δεκέμβριος η ομάδα πρέπει να κάνει μια στροφή. Πριν το Δεκέμβριο η ομάδα έχει κάνει τα πρώτα βήματα για να αλλάξει. Έχουμε πάει σε ένα νέο προπονητικό κέντρο, ανανεώσαμε με τον Σκόκο και προσπαθούμε να κρατήσουμε και τους άλλος παίκτες, ενώ θέλω να ζητήσω μία προσπάθεια από τη διοίκηση και τους μετόχους για την ενίσχυση της ομάδας. Αν θέλουμε να παλέψουμε ισάξια για τον τίτλο, πρέπει να αποκτήσουμε κάποιους παίκτες, χωρίς όμως να υποβαθμίζουμε το υπάρχον ρόστερ και να υποθηκεύσουμε το μέλλον της ομάδας».

Παράλληλα, αποκάλυψε το γράμμα ενός νεαρού φίλου της ΑΕΚ που «ντόπαρε» ψυχολογικά τους παίκτες του. «Αφιερώνω τη νίκη σε έναν μικρό φίλο της ΑΕΚ, που μας έστειλε ένα γράμμα και το διαβάσαμε στα αποδυτήρια. Μας καλούσε να παίξουμε για την ιστορία της ΑΕΚ και το κάναμε. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο μας. Θέλουμε να είναι πάντα κοντά μας και να είμαστε μία οικογένεια, στις νίκες αλλά και στις άσχημες στιγμές».

Όσο για το πού χρειάζεται ενίσχυση η ΑΕΚ, τόνισε: «Οι θέσεις που θέλουμε να ενισχυθούμε είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε εσωτερικά. Θέλουμε να φέρουμε ποδοσφαιριστές που θα είναι ανώτεροι από αυτούς που έχουμε και να διψάνε για ποδόσφαιρο. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, θα στηριχτούμε στα παιδιά από τις ακαδημίες».

Για την αντικατάσταση του Νάτσο Σκόκο ανέφερε: «Ο Σκόκο είδαμε πως δεν είχε οξυγόνο στο τέλος. Δεν μπορεί ένας παίκτης με το που ξεπερνά έναν τραυματισμό να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο».

Αναφορικά για τη συνέχεια και το ματς με τη Χάιντουκ την Τετάρτη για το Europa League είπε: «Θα δώσουμε ρεπό στους παίκτες την Κυριακή, αλλά υποχρέωσή μας είναι να σκεφτόμαστε ήδη τον αγώνα στην Κροατία. Είμαι συνειδητοποιημένος και το να είμαστε σε τρεις διοργανώσεις με ένα τόσο μικρό ρόστερ λόγω των τραυματισμών, αν ήταν άλλη ομάδα στη θέση της ΑΕΚ και δεν είχε τέτοια καρδιά, πιθανόν να μην υπήρχε ακόμη και στο Κύπελλο, να είχαμε λιγότερες ελπίδες στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα. Θέλω να δω την ομάδα μου να παίζει όπως με τον Άρη, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και το πρώτο ημίχρονο με την Άντερλεχτ, ενώ δεν θέλω να ξαναδώ το πρόσωπο που είχαμε με τον Πανιώνιο και την Καβάλα. Έχουμε περιορισμούς και πρέπει να αξιολογήσουμε θετικά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Κάποιος με είχε ρωτήσει γιατί στην Καβάλα δεν είχαν ξεκινήσει βασικοί Σκόκο και Λυμπερόπουλος. Απλώς γιατί φοβηθήκαμε ότι θα τους ξανακάναμε. Το ίδιο ίσχυσε και σήμερα με τον Ντιόπ».

Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του Ερνέστο Βαλβέρδε: «Για μένα σαν ποδοσφαιριστής ήταν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, με ποιότητα και ευφυΐα, αλλά και σαν προπονητής πάντα κάνει πολύ δύσκολο το έργο μου, γιατί είναι πολύ καλός στη στρατηγική. Όταν πρέπει να πω κάτι κακό για έναν συνάδελφο, σωπαίνω. Αν πρέπει να μιλήσω για έναν προπονητή σαν τον κ. Βαλβέρδε, θα σας πω ότι είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Σήμερα θα είναι σίγουρα λυπημένος και να είστε σίγουρα πως θα υποφέρει περισσότερο από όλους. Στον Ολυμπιακό να ξέρουν ότι έχουν τον καλύτερο προπονητή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x