Ελλάδα

Παναθηναϊκός και πάλι!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεπέρασε ο Παναθηναϊκός την ήττα της περασμένης Πέμπτης από τη Βαλένθια, συντρίβοντας το Μαρούσι με 102-65, για την 6η αγωνιστική της Α1 και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία για το ματς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» «άνοιξαν» από νωρίς τη διαφορά αναγκάζοντας τους παίκτες της ομάδας των «βορείων προαστίων» στην… αποκόμιση εμπειριών από ένα ματς κόντρα στους πρωταθλητές.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεπέρασε ο Παναθηναϊκός την ήττα της περασμένης Πέμπτης από τη Βαλένθια, συντρίβοντας το Μαρούσι με 102-65, για την 6η αγωνιστική της Α1 και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία για το ματς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» «άνοιξαν» από νωρίς τη διαφορά αναγκάζοντας τους παίκτες της ομάδας των «βορείων προαστίων» στην… αποκόμιση εμπειριών από ένα ματς κόντρα στους πρωταθλητές. Κορυφαίος για το «τριφύλλι» ο Ίαν Βουγιούκας, με 20 πόντους, πολύ καλός και ο Καϊμακόγλου με 16, στην πρώτη του εμφάνιση κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παρκέ του ΟΑΚΑ θέλοντας να ξορκίσει το συντομότερο δυνατά τα φαντάσματα από την κακή εμφάνιση της περασμένης Πέμπτης κόντρα στη Βαλένθια και προηγήθηκε με 7-0, με τρίποντο του Στράτου Περπέρογλου με τη συμπλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών λεπτών. Το Μαρούσι ευτύχησε από τη μεριά του να έχει σε πολύ καλή μέρα τον Νέστορα Κόμματο, ο οποίος με επτά προσωπικούς πόντους (τους άλλους δύο ο Κογιαντίνοβιτς), βοήθησε το Μαρούσι να φτάσει σε ένα επιμέρους 9-3, μειώνοντας στον πόντο (10-9). Οι «πράσινοι» θορυβήθηκαν άμεσα και έτρεξαν ένα νέο σερί 11-0, με σόου Διαμαντίδη, ανοίγοντας τη διαφορά στους 12 (21-9). Ο Ομπράντοβιτς απέσυρε τον Μπατίστ με τον οποίο ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα και πέρασε στη θέση του τον Βουγιούκα, ο οποίος συνέχισε στο μοτίβο των καλών εμφανίσεων πετυχαίνοντας οκτώ πόντους, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 34-18.

Οι πρωταθλητές έδειξαν πως συνέρχονται γρήγορα από το εντός έδρας χαστούκι της περασμένης εβδομάδας από τη Βαλένθια, με τον Ομπράντοβιτς να πειραματίζεται αρκετά ενόψει και του προσεχούς αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο Σέρβος πέρασε στο παιχνίδι τον 17χρονο Φώτη Ζούμπο ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό. Οι «πράσινοι» έβγαζαν αυτοματισμούς στο παρκέ, εφαρμόζοντας εξαιρετικά και το «transition game», απόρροια της πολύ καλής άμυνας από τους Περπέρογλου και Καλάθη. Οι δύο τους βγήκαν σε τρεις διαδοχικούς αιφνιδιασμούς (επιτυχημένοι οι δύο) και ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια στο 51-30 και με το δικαίωμα να σκέφτεται μία ώρα αρχύτερα το προσεχές παιχνίδι της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στην τρίτη περίοδο, τρέχοντας ένα επιμέρους 12-3 (63-33) , με πέντε πόντους από τον νεαρό Φώτη Ζούμπο, τους παρθενικούς του στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Ένα άλεϊ ουπ κάρφωμα από τον Μάικ Μπατίστ, από μπακ ντορ πάσα του Διαμαντίδη, ήταν ότι πιο αξιοσημείωτο στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε στο 82-50.

Η αναμέτρηση της προσεχούς Τετάρτης κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα ήταν αυτή που απασχόλησε όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ καθ’ όλη την διάρκεια του τετάρτου δεκαλέπτου. Η διαφορά στο σκορ δεν άφηνε περιθώρια για συζητήσεις πέραν από κάποιο χάι λάιτ από τα πολλά που προσέφεραν οι παίκτες του «τριφυλλιού» στους οπαδούς τους. Οι 100 πόντοι ήταν για δεύτερο συνεχές παιχνίδι (μετά από αυτό κόντρα στην Καβάλα) το κίνητρο των παικτών του Ομπράντοβιτς για το διάστημα που υπολειπόταν μέχρι την κόρνα της λήξης. Ένα καλάθι του Καϊμακόγλου έκανε την επιθυμία των «πρασίνων» πραγματικότητα, με το 102-65 να είναι το τελικό σκορ. Έξι στα έξι για τους «πράσινους», τέταρτη διαδοχική ήττα για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Τα δεκάλεπτα: 38-14, 51-30, 82-50, 102-65

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 14, Μπατίστ 8, Φώτσης 6, Σάτο 4, Νίκολας 9, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 11, Βουγιούκας 20, Καλάθης 3, Ζούμπος 5, Καϊμακόγλου 16

Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπόγιτς 14, Νοέας 2, Ακεψιμαΐδης, Ουέρτας 7, Χαριτόπουλος 3, Βαβάτσικος, Ουΐντεν 5, Κογιαντίνοβιτς 11, Σιαμάνδουρας, Κόμματος 18, Τσόντζος 1, Σεφερίδης 4

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητές: Ταβουλαρέας Κυριάκος , Παναγιώτου Χρήστος , Παντελίδης Κυριάκος
Κομισάριος: Μάνος Αντώνης


Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x