Stoiximan Super League

Φοβού τον Μαρινάκη

Στου Ρέντη για πρώτη φορά θα βρεθεί σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έκοψε το ρεπό που είχαν οι παίκτες για να τους τα «ψάλει». Ποια είναι τα τέσσερα σημεία που θα σταθεί ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Προβληματίζουν οι τραυματισμοί και οι εκτός έδρας απώλειες βαθμών.

Στου Ρέντη για πρώτη φορά θα βρεθεί σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έκοψε το ρεπό που είχαν οι παίκτες για να τους τα «ψάλει». Ποια είναι τα τέσσερα σημεία που θα σταθεί ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Προβληματίζουν οι τραυματισμοί και οι εκτός έδρας απώλειες βαθμών.

Η κακή εμφάνιση και η ήττα από την ΑΕΚ (1-0) το Σάββατο έβγαλαν από τα ρούχα του τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού δεν έχει πάει μέχρι στιγμής ποτέ στου Ρέντη, ούτε για να μιλήσει με τους παίκτες, ούτε για να τους εμψυχώσει, ούτε για να τους τα «χώσει», αφού πάντα έστελνε τα μηνύματά του μέσω του β' αντιπροέδρου, Σωκράτη Κομινάκη. Αλλά αυτή η φορά διαφέρει. Οι «ερυθρόλευκοι» ενημερώθηκαν πως στις 11:30 πρέπει να δώσουν το «παρών» όχι για προπόνηση, αλλά για ν' ακούσουν τι έχει να τους πει ο κ. Μαρινάκης.

Τα παράπονα του ισχυρού άνδρα των Πειραιωτών επικεντρώνονται σε τέσσερα σημεία και πάνω σε αυτά θα στηριχθεί η ομιλία του. 1ον) Στον τσαμπουκά, λόγω της ελαφρότητας με την οποία μπαίνουν σε τόσο κρίσιμα ματς οι παίκτες. 2ον) Στα πέναλτι, αφού είναι αδιανόητο η ομάδα να έχει χάσει και τα τρία πέναλτι που έχει εκτελέσει στην Σούπερ Λίγκα. 3ον) Στην ομαδικότητα γιατί όπως κρίνει υπήρχαν σημεία που οι ποδοσφαιριστές αντέδρασαν εγωιστικά και όχι για χάρη του συνόλου. 4ον) Στη διαφορά, την οποία έχασαν από τον Παναθηναϊκό και αν συνεχίσουν με το ίδιο σκεπτικό μπορεί να χάσουν κι άλλους βαθμούς.

Κατάρα τραυματισμών

Δεν του έφταναν του Ερνέστο Βαλβέρδε τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που είχε να αντιμετωπίσει, ήρθε να προστεθεί σε αυτά και ο Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίο υπέστη θλάση στον δεξιό προσαγωγό και θα απουσιάσει για περίπου 15 μέρες. Ο Μέλμπεργκ συνεχίζει τις θεραπείες και αν περάσουν οι ενοχλήσεις που έχει τότε στο πόδι ίσως συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ματς με την Καβάλα που ακολουθεί, ενώ πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον Τοροσίδη. Πιο δύσκολα τα πράγματα για Ραούλ Μπράβο, ο οποίος δύσκολα θα είναι έτοιμος, ενώ εκτός μάχης έχει ήδη τεθεί ο Γκαλίτσιος.

Γέμισαν τα μπλοκάκια τους οι σκάουτερ

Στο ΟΑΚΑ, όπως και σε κάθε ντέρμπι, υπήρχαν αρκετοί σκάουτερ. Εκτός από αυτόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπήρχαν και τρεις από ομάδες της Μπουντεσλίγκα. Υπήρχε και άνθρωπος της Βασιλείας, ο οποίος, όπως έχουμε γράψει, έχει βάλει στη λίστα του εδώ και αρκετό καιρό τον Γιάννη Φετφατζίδη. Όσον αφορά τους Γερμανούς, ο άνθρωπος της Βόλφσμπουργκ τσέκαρε για ακόμα μία φορά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο σκάουτερ της Νυρεμβέργης ήρθε για τον Ισμαέλ Μπλάνκο (είναι ενημερωμένοι για το συμβόλαιο του Αργεντινού) και αυτός της Χοφενχάιμ για τον Σάββα Γκέντσογλου, ενώ δεν αποκλείεται να έβαλε στη λίστα του και τον Γιάννη Ποτουρίδη.

Κάθε πέρσι και καλύτερα

Ήδη 3 ήττες στις 12 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος μετράει ο Ολυμπιακός. Πέρυσι σε όλο το πρωτάθλημα (πλην των πλέι οφ) μέτρησε 4 ήττες σε 30 αγώνες! Μάλιστα ήταν αήττητος έως τη 15η αγωνιστική, όταν και έχασε από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Aντίστοιχα στις 12 πρώτες αγωνιστικές σε σύγκριση με πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε 9 νίκες και 3 ισοπαλίες και 30 βαθμούς, ενώ φέτος έχει 9 νίκες, 3 ήττες και 27 βαθμούς.

Πού είναι οι Έλληνες;

Από τους 14 που έπαιξαν στο ΟΑΚΑ μόλις 3 ήταν Έλληνες (Αβραάμ, Ποτουρίδης, Φετφατζίδης). Στον πάγκο κάθισαν οι Νικοπολίδης, Μήτρογλου, Γ. Παπαδόπουλος. Τραυματίες ήταν ο 7ος και ο 8ος Έλληνας του φετινού Ολυμπιακού (Τοροσίδης, Γκαλίτσιος). Χωρίς το πάθος τέτοιων παικτών λογική είναι και η έλλειψη πάθους που παρουσιάζει η ομάδα σε ντέρμπι όπου μετράει.

Δεν μπορεί χωρίς κόσμο

Έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με 17-1 τέρματα μετράει ο Ολυμπιακός στο «Καραϊσκάκη», γεγονός που το κάνει μια από τις πιο δυνατές έδρες όλης της Ευρώπης. Μακριά από αυτό όμως τα πράγματα αλλάζουν. Δεν είναι τυχαίο πως και οι τρεις ήττες του Ολυμπιακού έγιναν σε γήπεδα που δεν υπήρχαν «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι. Τα «διπλά» των «ερυθρολεύκων» είναι στις Σέρρες (είχε κόσμο), στο Παγκρήτιο (είχε κόσμο) και στην Ξάνθη (δεν είχε κόσμο).

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x