Stoiximan Super League

Στο «ψυγείο» Σιδηρόπουλος, Τάτσης για σωρεία λαθών

Με το νέο έτος αναμένεται να ξαναδούμε σε παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας τον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο και τον βοηθό διαιτητή, Δημήτρη Τάτση, οι οποίοι υπέπεσαν σε σωρεία λαθών στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε ποια ήταν τα «φάλτσα» τους, σύμφωνα με τον παρατηρητή και την ΚΕΔ. Προσωρινός υποβιβασμός στη Β’ Εθνική για τον Μάριο Λαμπρόπουλο, λόγω της διαιτησίας του στο Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα.

Με το νέο έτος αναμένεται να ξαναδούμε σε παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας τον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο και τον βοηθό διαιτητή, Δημήτρη Τάτση, οι οποίοι υπέπεσαν σε σωρεία λαθών στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε ποια ήταν τα «φάλτσα» τους, σύμφωνα με τον παρατηρητή και την ΚΕΔ. Προσωρινός υποβιβασμός στη Β’ Εθνική για τον Μάριο Λαμπρόπουλο, λόγω της διαιτησίας του στο Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα.

Στο «ψυγείο» για τουλάχιστον 2-3 αγωνιστικές βάζει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας τον Τάσο Σιδηρόπουλο που σφύριξε στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρατηρητής διαιτησίας της αναμέτρησης, Γιάννης Σπυρόπουλος, στέκεται στην έκθεση του σε δύο κυρίως σημεία:

α) Ο Δωδεκανήσιος ρέφερι κράτησε αδικαιολόγητα επτά (και κάτι) λεπτά καθυστέρηση, καθώς ακόμη και οι καθυστερήσεις μέσα στις καθυστερήσεις λόγω των πανηγυρισμών για το γκολ, δεν δικαιολογούν τα παραπάνω από τρία επιπλέον λεπτά που κράτησε, πέραν των τεσσάρων λεπτών που ήταν η αρχική υπόδειξη,
β) Σε φάουλ που υπέπεσε ο Μοντεστό στον Λυμπερόπουλο στο 77’, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έπρεπε να αντικρύσει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί, καθώς ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν σε «υποσχόμενη» θέση για γκολ. Να σημειωθεί πως το φάουλ είναι αμφισβητούμενο, αλλά από τη στιγμή που δόθηκε, η κίτρινη κάρτα στο σημείο εκείνο είναι υποχρεωτική.

Για τις υπόλοιπες φάσεις, ο παρατηρητής δεν είχε σαφή άποψη και εμπιστεύτηκε την κρίση του Ροδίτη ρέφερι. Ωστόσο, η ΚΕΔ λαμβάνει υπόψη της και άλλες φάσεις και γι’ αυτό τον τιμωρεί. Σύμφωνα με διαιτητικές πηγές, για την Επιτροπή θεωρείται πεντακάθαρη περίπτωση πέναλτι το μαρκάρισμα του Πάντελιτς στον Γκέντζογλου πάνω στη γραμμή της περιοχής του Ολυμπιακού, δευτερόλεπτα πριν επιτευχθεί το γκολ. Για το καπνογόνο που έκαιγε μέσα στην περιοχή την ώρα του γκολ, είναι σαφές πως το παιχνίδι υπό αυτές τις συνθήκες διακόπτεται. Το ελαφρυντικό που του δίνουν σε αυτή την περίπτωση, είναι πως η ρίψη του καπνογόνου παράλληλα με την εναλλαγή της μπάλας από Λεονάρντο σε Ντιόπ και από Ντιόπ σε Μπλάνκο, είναι γεγονότα που συνέβησαν σε χρόνο ελάχιστων δευτερολέπτων ώστε να αντιδράσει έγκαιρα ο διαιτητής. Αναφορικά, τέλος, με το πέναλτι του Λεονάρντο στον Πάντελιτς, δεν γεννάται συζήτηση για την ορθότητα του.

Αναγνωρίζεται, εξάλλου, ότι ο Σιδηρόπουλος ήταν άριστος στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ήταν μόλις το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι του μετά το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός. Γι’ αυτό το λόγο η περιθωριοποίηση του δεν θα διαρκέσει για πολύ.

«Όργια» από Τάτση

Αρκετές αγωνιστικές εκτός ορισμών θα μείνει και ο β’ βοηθός του ντέρμπι, Δημήτρης Τάτσης. Ο Ηπειρώτης βοηθός βρέθηκε σε κάκιστη μέρα και αδυνατούσε να… σταυρώσει σωστή υπόδειξη. Συνολικά, υπέδειξε τρία ανύπαρκτα οφσάιντ: ένα εις βάρος της ΑΕΚ (Μπερνς) και δύο εις βάρος του Ολυμπιακού (Μοντεστό, Ρόμενταλ). Μία λάθος υπόδειξη είχε και ο α’ βοηθός, Δαμιανός Ευθυμιάδης από την Πιερία, που στο β’ ημίχρονο ανέκοψε τον Μπλάνκο με ανύπαρκτο οφσάιντ. Εκείνος, ωστόσο, δεν κινδυνεύει με τιμωρία.

Στη Β’ ο Λαμπρόπουλος

Μετά τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, ο Μάριος Λαμπρόπουλος θα είναι πιθανότατα ο δεύτερος διαιτητής που θα υποβιβαστεί για… συνετισμό στη Β’ Εθνική κατηγορία. Ο ρέφερι από την Ηλεία ήταν στην αναμέτρηση Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα και δεν υπέδειξε καθαρό πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων (στον Δρόσο). Η γκάφα του ολοκληρώθηκε δείχνοντας στο παίκτη κίτρινη για θέατρο! Επίσης, αντί να δείξει απ’ ευθείας κόκκινη στον Καρντόσο που πάτησε τον Μόνχε, απέβαλλε πρώτα τον Μόνχε για την αντίδραση του και μετά έδειξε στον Αργεντινό απλώς κίτρινη που ήταν η δεύτερη! Θυμίζουμε πως ο Λαμπρόπουλος είχε μπει για λίγο στο «ψυγείο» και μετά την αναμέτρηση Ξάνθη-Πανιώνιος.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πηγές από την ΕΠΟ, ο Μάκης Ψωμιάδης επισκέφτηκε τη Δευτέρα το πρωί τα γραφεία της ομοσπονδίας, μπήκε στο γραφείο του προέδρου της ΚΕΔ, Βασίλη Τεροβίτσα και απαίτησε την παραδειγματική τιμωρία του Λαμπρόπουλου! Όπερ και εγένετο…

Ρεπορτάζ: Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x