Ευρώπη

Έτοιμος να... σπάσει τον πάγο

Με μοναδικό απόντα τον Άλεξ Μάριτς και διάθεση να αποδείξει πως η ήττα-σοκ της περασμένης εβδομάδας από τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ ήταν απλώς μία κακή παρένθεση, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε (19:15, Novasports 3), την ΤΣΣΚΑ στην παγωμένη Μόσχα για την έβδομη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου της Ευρωλίγκας. «Να παραμείνουμε στην κορυφή», δήλωσε ο Μάικ Μπατίστ.

Με μοναδικό απόντα τον Άλεξ Μάριτς και διάθεση να αποδείξει πως η ήττα-σοκ της περασμένης εβδομάδας από τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ ήταν απλώς μία κακή παρένθεση, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε (19:15, Novasports 3), την ΤΣΣΚΑ στην παγωμένη Μόσχα για την έβδομη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν καλά πως ενδεχόμενη νίκη θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα για την πρώτη θέση στο γκρουπ και θα τους «ζεστάνει» στη ρωσική πρωτεύουσα όπου οι θερμοκρασίες είναι 10-15 βαθμούς κάτω από το μηδέν, ενώ μία ήττα θα δυσκολέψει αρκετά το έργο τους για τη συνέχεια. Η πρωταθλήτρια Ρωσίας από την πλευρά της, με τον υπηρεσιακό Ντιμίτρι Σακούλιν αντι του απολυθέντος Ντούσκο Βουγιόσεβιτς στον πάγκο της, αναζητεί τη δεύτερη νίκη της, προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης.

«Η ΤΣΣΚΑ έχει ένα νέο προπονητή, έχει έξτρα κίνητρο και θα προσπαθήσει να αποδείξει πως για την κακή μέχρι τώρα πορεία της ευθυνόταν ο προηγούμενος τεχνικός. Σε όλες τις ομάδες του κόσμου που αλλάζουν προπονητή γίνεται το ίδιο πράγμα», δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πρόσθεσε: «Εμείς πρέπει να ετοιμαστούμε καλά και να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο, καλύτερα από ό,τι στο τελευταίο δεκάλεπτο απέναντι στη Βαλένθια, γνωρίζοντας πάντα πως η ΤΣΣΚΑ είναι καλή ομάδα και θα παλέψει σκληρά για να έχει ελπίδες πρόκρισης στο Top 16. Τίποτα δεν έχει τελειώσει και ο όμιλος μας είναι δύσκολος για όλες τις ομάδες».

Ο Μάικ Μπατίστ από την πλευρά του τόνισε: «Θα είναι δύσκολο ματς. Ξέρουμε σε τι θέση βρισκόμαστε και θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή. Η αλλαγή προπονητή του αντιπάλου, κάτι που αντιμετωπίσαμε και απέναντι στη Βαλένθια την περασμένη εβδομάδα, ίσως φέρει αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού ή κάποια καινούρια συστήματα, συνεπώς εμείς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, προκειμένου να επιστρέψουμε στις νίκες. Η ΤΣΣΚΑ παλεύει για να παραμείνει ζωντανή και αυτό είναι επικίνδυνο για μας. Θα παίξουν πολύ δυνατά, ειδικά από τη στιγμή που αγωνίζονται στην έδρα τους».

Στον αντίποδα, ο Ντιμίτρι Σακούλιν δεν υπολογίζει στη βοήθεια των τραυματιών Σάσα Κάουν και Βίκτορ Χριάπα. «Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού βασίζεται στην εξαιρετική λειτουργία των πικ εν ρολ του», δήλωσε ο Ρώσος τεχνικός και πρόσθεσε: «Ανοίγουν την άμυνα με πολλές πάσες κι έχουν πολύ καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Σε κάνουν να λερώνεις τα λάθη σου και με την πιεστική τους άμυνα σε υποχρεώνουν να παίρνεις τραβηγμένες επιθέσεις. Όμως ξέρουμε ποιες είναι οι αρετές τους και θα προετοιμαστούμε καλά. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλες φιλοδοξίες για φέτος κι έκανε σπουδαίες μεταγραφές αποκτώντας τον Σάτο και τον Μάριτς, που όμως είναι τραυματίας. Εμείς έχουμε ακόμη ελπίδες πρόκρισης στο Top 16 και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το όνειρο ζωντανό».

Ο... παλιόφιλος του Παναθηναϊκού, Ραμούνας Σισκάουσκας, τόνισε με τη σειρά του: «Όλοι ξέρουμε σε πόσο δύσκολη θέση είμαστε και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε κι άλλα ματς. Θα έχουμε δύσκολο έργο και αντιμετωπίζουμε το φαβορί του ομίλου μας. Όμως θα παλέψουμε κι ελπίζω να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Χοσέ Μαρτίν, ο Σέρβος Ίλια Μπελόσεβιτς και ο Σλοβένος Ματέι Μπολτάουζερ. Στα άλλα δύο ματς του ομίλου που θα γίνουν την Πέμπτη, η Βαλένθια υποδέχεται την Εφές Πίλσεν και η Ολίμπια Λιουμπλιάνα την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο.

Η βαθμολογία του Δ’ Ομίλου

1. Παναθηναϊκός 4-2
2. Εφές Πίλσεν 4-2
3. Ολίμπια Λιουμπλιάνα 4-2
4. Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 3-3
5. Βαλένθια 2-4
6. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-5

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x