Europa League

Τελευταία ευκαιρία

Απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Αρης παίζει το τελευταίο του χαρτί στην Ευρώπη. Απόψε το βράδυ (22:05), οι Θεσσαλονικείς τίθενται αντιμέτωποι με τους «ροχιμπλάνκος» στο «Βιθέντε Καλντερόν» παρουσία 3.000 οπαδών τους και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης αποκλείονται από τη συνέχεια του Europa League. Δείτε πλάνα απο τη συνεντευξη Τύπου και την τελευτάια προπόνηση.

Απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Αρης παίζει το τελευταίο του χαρτί στην Ευρώπη. Απόψε το βράδυ (22:05), οι Θεσσαλονικείς τίθενται αντιμέτωποι με τους «ροχιμπλάνκος» στο «Βιθέντε Καλντερόν» παρουσία 3.000 οπαδών τους και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης αποκλείονται από τη συνέχεια του Europa League.

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, το τρίποντο είναι μονόδρομος, αφού παρά την φοβερή εμφάνιση την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Μπάγερν Λεβερκούζεν στη Γερμανία, οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, δεχόμενοι μάλιστα το γκολ της ήττας στις καθυστερήσεις.

Το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, μετά και τις τελευταίες κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και μία νέα νίκη επί της κατόχου του τροπαίου θα ήταν το καλύτερο γιατρικό. Ο Έκτορ Κούπερ, ύστερα και από την ήττα στις Σέρρες είχε προειδοποιήσει ότι θα πάρει μέτρα. Έκανε την αρχή αφήνοντας εκτός αποστολής τον Τόνι Κάλβο, παρότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού, γνωρίζοντας φυσικά πως δεν μπορεί να καταρτίσει κανονική αποστολή δεδομένων των απουσιών των Χουάνμα, Τσεσνάουσκις και Ρονάλντο.

Ο Αργεντινός τεχνικός φαίνεται να έχει καταλήξει στο σύστημα και στα πρόσωπα που θα απαρτίσουν την ενδεκάδα στο σημερινό παιχνίδι με την Ατλέτικο. Σε διάταξη 4-4-2, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σηφάκης, ενώ στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- θα ξεκινήσουν οι Μίσελ, Λαζαρίδης, Οριόλ και Βαγγέλη. Το δίδυμο στο κέντρο θα αποτελείται από τους Τόχα και Φατί, στα πλάγια της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται οι Μενδρινός (αριστερά) και Χαβίτο (δεξιά) και στην επίθεση ο Τσέζαρεκ με τον Ρουίζ.

Την 17μελή αποστολή συμπληρώνουν οι Βελλίδης, Νέτο Κουλουχέρης, Πρίττας, Κόκε και Καζναφέρης.

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο 33χρονος Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ, ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους ρέφερι στην πατρίδα του.



Κούπερ: «Να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι»

Την τέλεια απόδοση, ακόμη καλύτερη και από αυτή που είχε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου όταν νίκησε με 1-0 την Ατλέτικο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», θα πρέπει να πιάσει ο Άρης για να φύγει με το επιθυμητό αποτέλεσμα από το «Βιθέντε Καλντερόν», όπως δήλωσε ο Έκτορ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει του αποψινού αγώνα (22:05).

«Ξέρουμε καλά τις μεγάλες δυνατότητες των αντιπάλων και ότι θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για την ποιότητα της Ατλέτικο, είναι προφανής. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα από ό,τι στον αγώνα της Θεσσαλονίκης, με τις γραμμές μας πιο κοντά, να πιέσουμε και να κάνουμε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι για να νικήσουμε στο ‘Βιθέντε Καλντερόν’. Θέλουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Αν κάποιος δει τη δυναμικότητα των δύο ομάδων θα πει ότι δεν έχουμε τύχη, αλλά το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Τι θα έπρεπε να κάνουμε, να τα παρατήσουμε επειδή οι αντίπαλοί μας έχουν παίκτες όπως ο Αγκουέρο, ο Φορλάν, ο Ρέγες, ο Σιμάο και ο Τιάγκο; Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει την ελπίδα», δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός.

Όσο για το αποτέλεσμα που εξυπηρετεί την ομάδα του, ανέφερε: «Σίγουρα μία ισοπαλία θα είναι καλό αποτέλεσμα, αλλά αυτό που πραγματικά θα μας βοηθούσε να προκριθούμε θα ήταν η νίκη. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θέλουμε να πάρουμε κάτι από αυτό το ματς. Απέναντι στη Λεβερκούζεν κάναμε εξαιρετική εμφάνιση και δεν πήραμε τίποτα. Αν δεν πάρουμε και τώρα τίποτα, θα είμαστε εκτός Europa League».

Τους παίκτες του Άρη εκπροσώπησε ο Φρανθίσκο Χαβίτο, σκόρερ στην ιστορική νίκη επί των «ροχιμπλάνκος» στη Θεσσαλονίκη. «Για μένα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, για τον επιπλέον λόγο πως είμαι Ισπανός και αγωνίζομαι στο γήπεδο μίας μεγάλης ισπανικής ομάδας. Αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο για τον αγώνα. Η Ατλέτικο είναι πανίσχυρη, με πολλά αστέρια. Ακόμη κι αν ένα από αυτά δεν βρεθεί σε καλή μέρα, πάντα υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης για να καλύψει το κενό. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να παίξουμε σοβαρά, να τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν λιγότερες ευκαιρίες και να απειλήσουμε στην αντεπίθεση», τόνισε.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x