Stoiximan Super League

Γουνδουλάκης: «Η κριτική μας βγήκε σε καλό»

Οι δύο συνεχόμενες νίκες επί των Λάρισας και Ηρακλή έχουν φέρει… αέρα ανανέωσης και αισιοδοξίας στη Νέα Σμύρνη, καθώς ο Πανιώνιος «ξεκόλλησε» από τον «πάτο» της βαθμολογίας και αν επικρατήσει και της Κέρκυρας το Σάββατο, θα πάρει ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογική «ανάσα». Ο Φανούρης Γουνδουλάκης μίλησε για την πορεία των «κυανέρυθρων», τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «…η κριτική νομίζω πως μας βγήκε σε καλό, καθώς ήρθε το πείσμα και το πάθος στην ομάδα…»!

Οι δύο συνεχόμενες νίκες επί των Λάρισας και Ηρακλή έχουν φέρει… αέρα ανανέωσης και αισιοδοξίας στη Νέα Σμύρνη, καθώς ο Πανιώνιος «ξεκόλλησε» από τον «πάτο» της βαθμολογίας και αν επικρατήσει και της Κέρκυρας το Σάββατο, θα πάρει ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογική «ανάσα».

Ο Φανούρης Γουνδουλάκης μίλησε για την πορεία των «κυανέρυθρων», τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «…από την άλλη πλευρά, η κριτική νομίζω πως μας βγήκε σε καλό, καθώς ήρθε το πείσμα και το πάθος στην ομάδα, προκειμένου να δείξουμε πως αξίζουμε πραγματικά σαν ομάδα, αλλά και ως παίκτες»!

Αναλυτικά, η συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της ''WIND''

Φανούρη, τι είναι αυτό που σας βοήθησε περισσότερο έτσι ώστε ο Πανιώνιος να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και τα νικηφόρα αποτελέσματα;

«Δε νομίζω πως υπάρχουν μυστικά σ' αυτές τις, πρόσφατες, εμφανίσεις μας. Απλά, κάναμε αυτό που μπορούσαμε με ουσιαστικό τρόπο, προσθέτοντας στην απόδοσή μας το απαιτούμενο πάθος και την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση. Το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μας δημιούργησε προβλήματα στον τομέα της ηρεμίας και της αυτοσυγκέντρωσης και νομίζω πως αυτό μπορεί να το πάθει κάθε ομάδα. Οι νίκες φέρνουν την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Όλα, πάντως, λειτουργούν καλά. Μερίδιο στις επιτυχίες έχει και ο προπονητής, Άκης Μάντζιος, όπως και όλοι οι παίκτες. Το ίδιο ίσχυε και πριν, στις ήττες. Από τη στιγμή που καταφέραμε να συγκεντρωθούμε στο στόχο μας και να γίνουμε ουσιαστικοί, όλα έγιναν πιο απλά. Ο καθένας προσωπικά ξέρει τι πρέπει να κάνει για το καλό της ομάδας. Όσο παίζουμε καλά και με το ίδιο πάθος, θα έχουμε φιλοδοξίες για συνεχή βελτίωση. Οι νίκες αυτές θα μας βοηθήσουν για τη συνέχεια, όπου, πλέον, έχοντας ολοκληρώσει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, μπορούμε να αισθανόμαστε αισιόδοξοι εφόσον ασφαλώς κάνουμε αυτό που πρέπει στο γήπεδο».

Εκτιμάς πως η συμβολή του Άκη Μάντζιου, στο ρόλο του προπονητή, πλέον, είναι καθοριστική;

«Ο Άκης Μάντζιος προέρχεται από την οικογένεια του Πανιωνίου. Έχει ζήσει και ξέρει την ομάδα πολύ καλά. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν βοηθός προπονητή και είδε κάποια πράγματα ακόμα καλύτερα, έτσι ώστε να μπορεί να συμβάλλει κι αυτός με θετικό τρόπο στην ομάδα. Εμείς, από την πλευρά μας, τον γνωρίζουμε οι πιο πολλοί και μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με ουσιαστικό τρόπο. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε έτσι. Κάναμε δύο συνεχόμενες νίκες για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, αλλά οι προσδοκίες μας δεν φτάνουν μόνο σ' αυτό το σημείο. Είναι σημαντικό να δώσουμε εμείς, οι παίκτες το κάτι παραπάνω για να βοηθηθεί η συνολική προσπάθεια. Μέχρι στιγμής, όλα πάνε καλά και περιμένω να φτάσουμε σε θετικότερα αποτελέσματα. Με τις νίκες να ξαναφέρουμε στην ομάδα το πνεύμα νικητή ,αποκτώντας την απαιτούμενη σταθερότητα. Οι ήττες μπορούν να σε αποσυντονίσουν ενώ οι νίκες σου δίνουν δύναμη να πας ακόμα καλύτερα, έτσι ώστε να σταθεροποιήσεις την απόδοσή σου, προσδοκώντας σε περισσότερα θετικά αποτελέσματα».

Αισθανθήκατε κάπως αδικημένοι από την κριτική που έγινε στην ομάδα το περασμένο χρονικό διάστημα; Σας επηρέασε αυτό και σε ποιο βαθμό;

«Είναι λογικό να υπάρχει κριτική σε μία ομάδα όπως ο Πανιώνιος με τόσο κόσμο και μεγάλες φιλοδοξίες. Όλα αυτά είναι επόμενο να έρχονται μετά από θετικά αλλά και κυρίως, μετά από αρνητικά αποτελέσματα. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως ζούμε στην Ελλάδα, τη χώρα των άκρων. Ως ένα σημείο, αυτά μας πείραξαν, καθώς πιστεύαμε και πιστεύουμε πως ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα με μεγάλες προοπτικές και προσδοκίες. Από την άλλη πλευρά, νομίζω πως μας βγήκαν σε καλό, καθώς ήρθε το πείσμα και το πάθος στην ομάδα, προκειμένου να δείξουμε πως αξίζουμε πραγματικά σαν ομάδα, αλλά και ως παίκτες. Κρατάω τη θετική πλευρά γνωρίζοντας, το που ζούμε και τι μπορεί να ακολουθήσει στις καλές και τις άσχημες μέρες μιας ομάδας».

Οι αμέσως επόμενες μέρες ποιες θα είναι για τον Πανιώνιο;

«Όπως είπα, οι νίκες βοηθάνε στο καλό κλίμα της ομάδας. Πιστεύω πως αυτά που πετύχαμε στη Λάρισα και επί του Ηρακλή θα έχουν το καλύτερο θετικό αντίκτυπο, με δεδομένο πως στο πρόσφατο χρονικό διάστημα είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Πιστεύοντας στις δικές μας δυνατότητες, καλούμαστε να συνεχίσουμε το καλό σερί ως το τέλος του πρώτου γύρου. Τα θετικά αποτελέσματα πάντα δημιουργούν ένα ιδανικό κλίμα για να έρθουν τα επόμενα. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το πνεύμα νικητή, για να φτάσουμε στις νίκες στις επόμενες αναμετρήσεις μας. Τα μέχρι τώρα τα ματς της Σούπερ Λίγκα μας έχουν δείξει πως δεν υπάρχει κανένα εύκολο ματς και πως όλες οι ομάδες μπορούν να νικήσουν τον κάθε αντίπαλο, εντός, αλλά και εκτός έδρας. Εφόσον εμείς συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα, εκτιμώ πως θα έρθουν κι άλλα θετικά αποτελέσματα με νίκες ως το τέλος του πρώτου γύρο».

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x