Στίβος

Κορυφαίοι Παρμάκης-Κεφαλά

Ο Μιχάλης Παρμάκης και η Κωνσταντίνα Κεφάλα αναδείχθηκαν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές στίβου για τους Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, όπως αναδείχθηκαν μέσα από την ψηφοφορία στο επίσημο site του ΣΕΓΑΣ, που ξεκίνησε από τον περασμένο Φλεβάρη.

Ο Μιχάλης Παρμάκης και η Κωνσταντίνα Κεφάλα αναδείχθηκαν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές στίβου για τους Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, όπως αναδείχθηκαν μέσα από την ψηφοφορία στο επίσημο site του ΣΕΓΑΣ, που ξεκίνησε από τον περασμένο Φλεβάρη.

Ο αθλητής μεγάλων αποστάσεων του Πανελληνίου πήρε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου με 2:20.48 που είναι νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ ήταν και κορυφαίος Έλληνας στη γενική κατάταξη του 28ου ΚΜΑ Μαραθωνίου, συγκεντρώνοντας το 41,7% των ψήφων.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε πως: «Είναι πολύ ευχάριστο να σε επιβραβεύει ο κόσμος και να αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνεις. Τους ευχαριστώ και, ήδη, προετοιμάζομαι για να τρέξω και του χρόνου στην κλασική διαδρομή. Είναι μοναδική εμπειρία να τερματίζεις στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Όσον αφορά τους στόχους μου το 2011, θέλω να τρέξω σε ένα Μαραθώνιο στο εξωτερικό την άνοιξη και να "πιάσω" το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και θέλω να πάρω μέρος και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κορέα».

Δεύτερος με ποσοστό 27,3% αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ που κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στα 50 χλμ βάδην και τρίτος ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης του Πανελληνίου με 11,4%, που ήταν πρώτος στα 5 χλμ με 15:27 στον παράλληλο αγώνα του 28ου ΚΜΑ.

Ακολούθησε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος του Ολυμπιακού (10,6%) που ήταν δεύτερος στο Πανελλήνιο Μαραθωνίου με 2:21.44, ενώ πήρε και την ένατη θέση στο CISM και ο Θεοδόσης Καλδής του Ολυμπιακού ΣΦΠ με 9,1% που ήταν νικητής στα 10 χλμ με 32:33 του παράλληλου αγώνα του 28ου ΚΜΑ.

Όσον αφορά την πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ, συγκέντρωσε το 49,6% των προτιμήσεων των ψηφισάντων. Η Κεφαλά πήρε την πρώτη θέση στον πρώτο Μαραθώνιο της καριέρας της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 2:40.36 και ήταν πέμπτη στο σύνολο του Διεθνούς Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, μετά από πολύ καλή εμφάνιση.

«Ευχαριστώ τον κόσμο που με ψήφισε και μακάρι η φετινή μου πορεία να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Η εμπειρία ήταν μοναδική στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και, ήδη, έχω βάλει στο πρόγραμμά μου να τρέξω και το 2011 στην κλασική διαδρομή. Τώρα προετοιμάζομαι για να αγωνιστώ στον ανώμαλο δρόμο. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κορέα δεν θα πάρω μέρος στον Μαραθώνιο, για να αφοσιωθώ στον αγώνα στην Αθήνα», τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Με ποσοστό 18,6% η Πόπη Αστροπεκάκη του ΟΦΚΑ Οδυσσέας ήταν δεύτερη στις προτιμήσεις, αφού επέστρεψε αυτό το φθινόπωρο στους αγώνες και, αφού πρώτα επικράτησε στους δύο πρώτους Γύρους Πόλεων σε Ελασσόνα και Σητεία, πήρε τη νίκη και στον αγώνα 10 χλμ στις 31/10 με 37:24.

Η Παναγιώτα Τσινοπούλου του ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας, νικήτρια του αγώνα 10 χλμ βάδην γυναικών που έγινε στο Ελληνικό με 54:08.70, αναδείχθηκε τρίτη με ποσοστό 17,1%, ακολούθησε με 10,9% η Βαλεντίνα Μιχαήλοβα του Πανελληνίου ΓΣ, η οποία πρώτευσε στα 5 χλμ του 28ου ΚΜΑ με 19:42 και η Παρασκευή Κατσακιώρη του Πέλοπα Πατρών, που ήταν έκτη στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου με 2:59.18, με ποσοστό 3,9%.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x