Γενικά

Αντίστροφη μέτρηση!

Φτάνει η ώρα! Παρουσιάστηκαν στη Ζυρίχη, στην έδρα της FIFA, οι τέσσερις υποψηφιότητες για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018 και οι πέντε για το αντίστοιχο του 2022 και πλέον, μετράμε αντίστροφα για την ετυμηγορία, που θα ανακοινωθεί στις 5 το απόγευμα. Το www.sport-fm.gr παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει!

Φτάνει η ώρα!

Παρουσιάστηκαν στη Ζυρίχη, στην έδρα της FIFA, οι τέσσερις υποψηφιότητες για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018 και οι πέντε για το αντίστοιχο του 2022 και πλέον, μετράμε αντίστροφα για την ετυμηγορία, που θα ανακοινωθεί στις 5 το απόγευμα.

Το www.sport-fm.gr παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει!

Για την ανάληψη της διοργάνωσης του 2018, φαβορί είναι η Ρωσία, αφού φέρεται -σύμφωνα με δημοσιεύματα- να είναι η αγαπημένη υποψηφιότητα του Σεπ Μπλάτερ, ενώ η Αγγλία υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί με καχυποψία, για πολλούς και διάφορους λόγους- φυσικά και για τα χθεσινά, απίστευτα επεισόδια στο Μπέρμιγχαμ.

Ωστόσο, ο κ. Μπλάτερ τόνισε για την αγγλική υποψηφιότητα: «Ευχαριστούμε την Αγγλία για την εξαιρετική παρουσίαση» και αφού χειροκρότησε, πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε και πάλι για αυτή την άψογη και μνημειώδη παρουσίαση».

Αντίθετα, τη ρωσική υποψηφιότητα τη χαρακτήρισε απλά… «ενδιαφέρουσα».

«Όνειρο μας είναι να διοργανώσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που θα κάνει όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πραγματικά υπερήφανους», είπε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ για την υποψηφιότητα της Αγγλίας, ενώ ο πρίγκηπας Γουίλιαμ δήλωσε: «Αγαπάω το ποδόσφαιρο. Εμείς οι Άγγλοι, όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο και για αυτό θα ήταν τεράστια τιμή για εμάς να διοργανώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018».

Η υποψηφιότητα Ισπανίας-Πορτογαλίας είναι τρίτο φαβορί, ενώ αυτή των Βελγίου-Ολλανδίας, μάλλον θα αποχωρήσει πρώτη από τη ψηφοφορία.

Όσο για τη διοργάνωση του 2022, το Κατάρ είναι το μεγάλο φαβορί, έχοντας υποσχεθεί το πιο προηγμένο, τεχνολογικά, Μουντιάλ, οι ΗΠΑ υπόσχονται μία επικερδή διοργάνωση, ενώ οι Αυστραλοί ισχυρίζονται ότι κατέχουν τη γερμανική τεχνογνωσία, ώστε να επαναλάβουν την επιτυχία της διοργάνωσης του 2006. Σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, αυτές, μάλλον, απλά συμπληρώνουν τη λίστα.

Από την Τετάρτη θυμίζουμε, στο αεροδρόμιο της ελβετικής πόλης επικρατούσε το αδιαχώρητο, με τους σελέμπριτι να καταφθάνουν… σωρηδόν, από τον Μπιλ Κλίντον έως τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και από τον Μόργκαν Φρίμαν έως τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Για πρώτη φορά -αξίζει να σημειωθεί- έπειτα από 44 χρόνια, η εκτελεστική επιτροπή της FIFA θα ψηφίσει για τις διοργανώτριες χώρες δύο (και όχι ενός) Μουντιάλ και φυσικά, το παρασκήνιο, έστω και λίγη ώρα πριν την ετυμηγορία, συνεχίζει να «δίνει και να παίρνει».

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x