Stoiximan Super League

Ο λογικός και δίκαιος κύριος Φερέιρα

Από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στη χώρα μας, ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε ορεξάτος για δουλειά. Είδε dvd με παιχνίδια, αλλά όπως αποδεικνύει, θέλει ιδίοις όμμασι να διαπιστώσει την κατάσταση της ομάδας και των παικτών του. Το www.sport-fm.gr … το έψαξε και σας παρουσιάζει τις αλλαγές που πρόλαβε να κάνει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στη χώρα μας, ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε ορεξάτος για δουλειά.

Είδε αρκετά dvd της ομάδας με παιχνίδια επί θητείας Νίκου Νιόπλια, αλλά όπως αποδεικνύει, θέλει ιδίοις όμμασι να διαπιστώσει την κατάσταση της ομάδας και των παικτών του.

Και οι πράξεις του, αυτό φανερώνουν.

Ότι είναι και λογικός και δίκαιος.

Το www.sport-fm.gr … το έψαξε και σας παρουσιάζει τις αλλαγές που πρόλαβε να κάνει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Κεφάλαιο Κατσουράνης: Ο πορτογάλος διέκρινε την κόπωση του αμυντικού μέσου ο οποίος αγωνίζεται ασταμάτητα σε Παναθηναϊκό και Εθνική εδώ και 15 μήνες, τον άφησε εκτός ενδεκάδας στην Κέρκυρα και χρησιμοποίησε την εμπειρία του στο 61΄ όταν η μπάλα έκαιγε. Επίσης, ο διεθνής μέσος είναι εκτός αποστολής για το αυριανό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και ταυτόχρονα ακολουθεί πρόγραμμα αποφόρτισης από την Τετάρτη για να επιστρέψει όσο το δυνατόν «φρεσκότερος».

Κεφάλαιο Λέτο - Καραγκούνη: Πολύ σωστά και παρότι η ομάδα ταλαιπωρείται από απουσίες, τους αφήνει εκτός αποστολής δείχνοντας με το καλημέρα ότι πειθαρχικά παραπτώματα θα τιμωρούνται άμεσα. Έτσι, κρατάει τα σκήπτρα του άρχοντα των αποδυτηρίων που τόσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς…

Κεφάλαιο Γκοβού: Ο Γάλλος δεν υπολογίζονταν λόγω… ξενυχτιών! Επί Φερέιρα όμως παίρνει την ευκαιρία που ήθελε για να αποδείξει εάν μπορεί να είναι μέλος της ομάδας ή όχι.

Κεφάλαιο Φερνάντεζ: Το καλοκαίρι υπήρξε ολόκληρο σίριαλ με την αγορά του. Εδώ και πολύ καιρό βρίσκονταν στη ναφθαλίνη. Ο συμπατριώτης του δείχνει να τον εμπιστεύεται και να τον στηρίζει αφού στο αυριανό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό είναι στην αποστολή ενώ αναμένεται οσονούπω να τον «τσεκάρει» και σε συνθήκες αγώνα.

Κεφάλαιο Σειταρίδης: Άλλη μια περίπτωση ανενεργού παίκτη που παίρνει την ευκαιρία του μια και στο αυριανό παιχνίδι εναντίον των Σερρών θα όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει βασικός. Παράλληλα, με αυτή την κίνηση θα δώσει τις απαραίτητες ανάσες στον Λουκά Βύντρα, ο οποίος τον τελευταίο καιρό δεν δείχνει το καλό πρόσωπο που είχε από την αρχή της σεζόν.

Κεφάλαιο Δημούτσος: Άλλο ένα μηχανάκι προστέθηκε στο ρόστερ της ομάδας σε ένα χώρο του γηπέδου(κέντρο) που ο Παναθηναϊκός είναι πληρέστερος συγκριτικά με τις άλλες γραμμές.

Κεφάλαιο σύστημα: Δοκίμασε ήδη το 4-4-2 σε επίσημο αγώνα όταν χρειάστηκε (και με Μπαρτσελόνα όταν έχανε και με Κέρκυρα όταν είδε ότι πρέπει να γεμίσει την περιοχή), σε αντιδιαστολή με τους προκατόχους του που δεν το δοκίμαζαν ούτε σε …διπλό προπόνησης στο Κιτζμπίχελ. Ο Νιόπλιας επί παραδείγματι, το χρησιμοποίησε για πρώτη και τελευταία του φορά στο ματς απέναντι στη Λάρισα, αλλά ήταν ήδη αργά μια και μετά το παιχνίδι παραιτήθηκε.

Ο Πορτογάλος δείχνει ότι ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα δεν φοβάται να ρισκάρει και να αλλάξει τα πλάνα του… Και όλα αυτά, μέσα σε δεκαπέντε μέρες που προπονεί την ομάδα. Αν θα βγούνε όλα αυτά που έχει στο μυαλό του ο Φερέιρα θα τα δούμε επί του πρακτέου, αλλά μέχρι στιγμής λειτουργεί με γνώμονες το λογικό και δίκαιο…


Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x