Πορτογαλία

Δεν προβλέπεται... αίμα

Δεν αναμένεται να συναντήσουν ιδιαίτερες δυσκολίες οι πρωτοπόροι του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Πόρτο, Μπενφίκα και Γκιμαράες αντιμετωπίζουν στις έδρες τους, Σετούμπαλ, Ολιανένσε και Πάσος Φερέιρα αντίστοιχα έχοντας τον πρώτο λόγο, ενώ η τέταρτη της βαθμολογίας Σπόρτινγκ Λισαβόνας φιλοξενείται από την Πορτιμονένσε. Διαβάστε από www.sport-fm.gr το preview της 13ης αγωνιστικής στην Πορτογαλία.

Δεν αναμένεται να συναντήσουν ιδιαίτερες δυσκολίες οι πρωτοπόροι του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Πόρτο, Μπενφίκα και Γκιμαράες αντιμετωπίζουν στις έδρες τους, Σετούμπαλ, Ολιανένσε και Πάσος Φερέιρα αντίστοιχα έχοντας τον πρώτο λόγο, ενώ η τέταρτη της βαθμολογίας Σπόρτινγκ Λισαβόνας φιλοξενείται από την Πορτιμονένσε.

Διαβάστε από www.sport-fm.gr το preview της 13ης αγωνιστικής στην Πορτογαλία.

Παρασκευή 3/12

Μπενφίκα-Ολιανένσε (22:15)

Από νίκη 3-1 στο Αβέιρο κόντρα στην Μπέιρα Μαρ προέρχονται οι πρωταθλητές που θέλουν να συνεχίσουν τις νίκες έτσι ώστε να επωφεληθούν από τυχόν στραβοπάτημα της πρωτοπόρου Πόρτο. Παραμένει αμφίβολος ο Αϊμάρ, επιστρέφει ο Αϊρτον για την Μπενφίκα που στα τελευταία 5 εντός έδρας παιχνίδια, δεν έχει δεχτεί γκολ.

Νίκη μετά από 5 αγωνιστικές ψάχνει η Ολιανένσε που βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας, χωρίς νίκη εκτός έδρας.

Σάββατο 4/12

Γκιμαράες-Πάσος Φερέιρα (21:15)

Να επιστρέψει στις νίκες μετά από την εκτός έδρας ήττα από την Μαρίτιμο, θέλει η Γκιμαράες, που είναι αήττητη στην έδρα της (4 νίκες και 2 ισοπαλίες).

Με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί στο «Αφόνσο Ενρίκες» η Πάσος, που όμως έχει εξαιρετική παράδοση, καθώς είναι 17 χρόνια αήττητη στο Γκιμαράες.

Λεϊρία-Μπράγκα (23:15)

Από δύο σερί νίκες προέρχεται η Λεϊρία που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Με το μυαλό στο ιστορικό παιχνίδι κόντρα στη Σαχτάρ θα παραταχθεί η Μπράγκα στο «Μαγκαλάες Πεσόα», η οποία βρίσκεται στην έβδομη θέση χωρίς εκτός έδρας νίκη.

Κυριακή 5/12

Ακαντέμικα-Μαρίτιμο (18:00)

Εξαιρετική χρονιά για την Ακαντέμικα που βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, στοχεύει στην ευρωπαϊκή έξοδο και προέρχεται από σπουδαίο διπλό στην έδρα της Σετούμπαλ.

Από σπουδαία εντός έδρας νίκη κόντρα στην Γκιμαράες προέρχεται η Μαρίτιμο που βρίσκεται 4 πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Και τα 12 φετινά παιχνίδια της Μαρίτιμο είναι under.

Νασιονάλ Μαδέιρα-Ναβάλ (18:00)

Ευκαιρία να επανέλθει στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές έχει η Νασιονάλ που βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στον πάτο της βαθμολογίας βρίσκεται η Ναβάλ με μόλις 5 πόντους και 1 νίκη σε 12 αγωνιστικές.

Ρίο Άβε-Μπέιρα Μαρ (18:00)

Από δύο σερί νίκες προέρχεται η Ρίο Άβε που είναι αρκετά ανεβασμένη τις τελευταίες εβδομάδες. Οικονομικά προβλήματα για τους «νεοφώτιστους» που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Στην δέκατη θέση με 15 βαθμούς η Μπέιρα Μαρ που έχει 6 σερί goal/goal.

Πορτιμονένσε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:15)

Κάκιστο το κλίμα στην προτελευταία του βαθμολογικού πίνακα Πορτιμονένσε, αφού μετά την ήττα από την Λεϊρία ο προπονητής έκανε λόγο για ρόστερ β’ και γ’ κατηγορίας και οι μέρες του στον πάγκο είναι μετρημένες.

Από πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ προέρχεται η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Δεν κατάφεραν τα «λιοντάρια» να επικρατήσουν της Πόρτο στο ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας και βρίσκονται 13 πόντους από την κορυφή.

Δευτέρα 6/12

Πόρτο-Σετούμπαλ (21:45)

Στην κορυφή εξακολουθεί να βρίσκεται η Πόρτο που είναι ακόμα αήττητη στο πρωτάθλημα. Νίκη στην Ευρώπη κόντρα στην Ραπίντ για τους «δράκους» που έχουν να ηττηθούν στο «Ντραγκάο» από τον Οκτώβριο του 2008.

Αγνοεί τη νίκη τέσσερις αγωνιστικές η Σετούμπαλ που εκτός από την δυσμενή θέση που έχει στο «Ντραγκάο» (7ήττες και 1ισοπαλία στα τελευταία 8 παιχνίδια), έχει και απουσίες.

Η επόμενη (14η) αγωνιστική

Παρασκευή 17/12 (22:15)

Μπράγκα-Ακαντέμικα

Σάββατο 18/12

Μπενφίκα- Ρίο Άβε (19:00)

Μπέιρα Μαρ-Γκιμαράες (21:15)

Κυριακή 19/12

Ναβάλ-Λεϊρία (18:00)

Ολιανένσε-Νασιονάλ Μαδέιρα (20:00)

Πάσος Φερέιρα-Πόρτο (22:15)

Δευτέρα 20/12 (21:45)

Σετούμπαλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Δείτε εδώ την βαθμολογία

Διονύσης Καμπάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x