Stoiximan Super League

Δώνης: «Πρώτα απ’ όλα η παραμονή»

Πρωταρχικός στόχος του Ατρόμητου είναι η παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα, όπως δήλωσε ο προπονητής του, Γιώργος Δώνης, στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ. «Με βάση την εικόνα που έχουμε παρουσιάσει φέτος, πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για έξοδο στην Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο 41 ετών τεχνικός του συλλόγου του Περιστερίου.

Πρωταρχικός στόχος του Ατρόμητου είναι η παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα, όπως δήλωσε ο προπονητής του, Γιώργος Δώνης, στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ. «Με βάση την εικόνα που έχουμε παρουσιάσει φέτος, πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για έξοδο στην Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο 41 ετών τεχνικός του συλλόγου του Περιστερίου.

Ο κ. Δώνης αναφέρθηκε επίσης στην πορεία που έχει διαγράψει τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής. Με δεδομένο το πώς εξελίσσεται η «κούρσα» της Σούπερ Λίγκας, έχρισε ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου τον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προτείνοντας λύσεις.

Στους προσωπικούς του στόχους συμπεριέλαβε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας ενός αγγλικού συλλόγου (από την δεύτερη ή την τρίτη τη τάξει κατηγορία της χώρας), ενώ, στην ερώτηση ποιοι Έλληνες παίκτες θεωρεί ότι έχουν τις δυνατότητες να αγωνιστούν στο Νησί, απάντησε: «Ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Λουκάς Βύντρα».

Τέλος, ρωτήθηκε για το τι προτιμά: Μπαρτσελόνα και Μέσι ή Μουρίνιο και Ρονάλντο, απαντώντας με σιγουριά: «Άρσεναλ και Αρσέν Βενγκέρ».

Αναλυτικά όσα είπε ο Δώνης στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ:

Για τις σχέσεις των προπονητών με τους δημοσιογράφους:

«Είμαι υπέρ της άποψης να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των δημοσιογράφων και των ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, θα πρέπει στον Τύπο να μεταφέρονται σωστά όσα λέγονται και όχι να γράφονται ανακρίβειες. Σε ό,τι αφορά εμένα πάντα είχα την καλή διάθεση και όπου κι αν δούλεψα, είχα καλή συνεργασία με όλους. Εκτός από τη θητεία μου στην ΑΕΚ, επειδή αυτό ήταν η επιθυμία της διοίκησης».

Για το πότε του «μπήκε» το «μικρόβιο» της προπονητικής:

«Πάντα είχα μέσα μου το μικρόβιο του προπονητή και πίστευα πως κάποια μέρα θα τα καταφέρω. Σε αυτή την απόφαση έπαιξε ρόλο η παρουσία μου στην Αγγλία, αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου μακριά από το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό σταμάτησα σχετικά νέος –στα 31 μου- για να ξεκινήσω ένα χρόνο αργότερα στον πάγκο του Ηλυσιακού στην Δ’ εθνική».

Για το τι πρέπει να κάνει ένας τεχνικός στην Ελλάδα, ώστε να αντέξει στο χρόνο:

«Ένας Έλληνας προπονητής θα πρέπει να προστατεύει τον εαυτό του, αλλιώς είναι καταδικασμένος, καθώς κρίνεται συνεχώς από τα αποτελέσματα. Γίνεται εύκολο “θύμα” στην Ελλάδα, γιατί είναι λάθος ο τρόπος ο οποίος επιλέγεται από μία ομάδα. Θα πρέπει οι διοικήσεις να κάνουν σωστή αξιολόγηση του εκάστοτε προπονητή για να δουν αν τους ταιριάζει. Το πιο σημαντικό, πάντως, είναι ο ίδιος να καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και του κόσμου, προκειμένου να του παρέχουν την ανάλογη στήριξη».

Για το ποια είναι η αγωνιστική του φιλοσοφία και το ποδόσφαιρο που του αρέσει να παίζουν οι ομάδες του:

«Το πιο σημαντικό για μένα είναι να μου αρέσει αυτό που βλέπω στο γήπεδο από την απόδοση της ομάδας μου. Δεν μπορώ να δουλέψω διαφορετικά. Θέλω να έχω συγκεκριμένο πλάνο, να δουλεύω με έναν βασικό κορμό και από ‘κει και πέρα να κάνω διάφορες προσθαφαιρέσεις, ανάλογα την περίσταση. Πάντως, για να πετύχουν όλα αυτά χρειάζεται χρόνος και υπομονή.

Για το αν εντάσσεται στους στόχους του η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής:

«Δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου να αναλάβω την Εθνική ομάδα. Ο ρόλος του ομοσπονδιακού προπονητή, δεν είναι αυτός που με εκφράζει τη δεδομένη στιγμή. Μου αρέσει η καθημερινή τριβή με τους παίκτες μου, πολυτέλεια την οποία δεν την έχει ο ομοσπονδιακός προπονητής. Έχει ελάχιστο χρονικό διάστημα για να μπορέσει να περάσει τη φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές και αυτό για μένα αποτελεί πρόβλημα. Ίσως κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον να αλλάξω γνώμη. Όνειρό μου, πάντως, είναι να προπονήσω κάποια στιγμή μία ομάδα από την δεύτερη ή την τρίτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας».

Για την εθνική ομάδα:

«Ο κ. Ρεχάγκελ μπορεί να μην είχε σύγχρονες αντιλήψεις πάνω στο ποδόσφαιρο, αλλά βοήθησε αρκετά την εθνική και το διαπιστώσαμε όλοι αυτό. Ο Σάντος από την άλλη, είναι μία πολύ καλή λύση και πιστεύω ότι θα φέρει θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Πάντως, θα ήθελα να είχε ως βοηθό του κάποιον προπονητή από ομάδα της Σούπερ Λίγκας, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην εθνική Αγγλίας. Όσον αφορά στους παίκτες, όταν καλείται κάποιος να υπηρετήσει την Εθνική θα πρέπει να το κάνει, ειδάλλως θα πρέπει να τιμωρείται. Πάντως, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Σάντος, θα προτιμούσα στον πάγκο της Εθνικής να κάθεται Έλληνας».

Για το αν έχει αισθανθεί πίεση φέτος στον πάγκο του Ατρόμητου:

«Στον Ατρόμητο αυτό που μου αρέσει είναι ότι δεν έχω αισθανθεί καθόλου πίεση, γιατί ξέρω ότι έχω τη στήριξη της διοίκησης, κάτι που είναι σημαντικό για να κάνω τη δουλειά μου».

Για τους στόχους του συλλόγου του Περιστερίου:

«Με βάση την εικόνα που έχουμε παρουσιάσει φέτος, πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για έξοδο στην Ευρώπη. Όπως ήρθαν τα πράγματα, πρωταρχικός μας στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής».

Για το αν θα γίνουν προσθήκες στο ρόστερ του Ατρόμητου την προσεχή μεταγραφική περίοδο:

«Υπάρχει μεταγραφικό πλάνο για τη χειμερινή περίοδο, όμως είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, καθώς αυτό που ζητάμε είναι έτοιμους ποδοσφαιριστές. Οι μεγαλύτερες αλλαγές πάντως αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι».

Για την παρουσία του στη Λάρισα:

«Ήμουν στον πάγκο της για τέσσερα χρόνια, από τα οποία μου έχουν μείνει μόνο ευχάριστε αναμνήσεις, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ωστόσο, είχα πάντα στο μυαλό μου να πάω σε μία από τι τρεις κορυφαίες ομάδες της χώρας».

Για την πρόοδο που παρουσιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Από τα χρόνια που ήμουν ποδοσφαιριστής έχουν γίνει σημαντικά βήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μεγάλο λάθος που κάναμε, είναι ότι δεν έχουμε διαχειριστεί σωστά τις επιτυχίες μας, όπως αυτή του 2004».

Για το αν υπάρχουν οργανωμένες ομάδες στη χώρα μας:

«Εκτός από τις τρεις μεγάλες, ο Πανιώνιος, ο Ατρόμητος, η Λάρισα και ο Εργοτέλης είναι αρκετά οργανωμένα σωματεία. Μπορεί φυσικά να μην έχουν αγγίξει τα στάνταρ των ομάδων του εξωτερικού, όμως έχει γίνει μία πολύ καλή προσπάθεια».

Για το ποιός παίκτης του έχει κάνει εντύπωση, μέχρι στιγμής, στην «κούρσα» της Σούπερ Λίγκας:

«Ο παίκτης που έχω ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα είναι ο Μιραλάς, ο οποίος φέτος έχει κάνει τη διαφορά. Φυσικά και ο Σισέ, όμως ξέραμε από την περυσινή σεζόν το τι μπορεί να κάνει ο Γάλλος. Ο Μιραλάς είναι ένας παίκτης, ο οποίος πριν έρθει στον Ολυμπιακό, δεν έπαιζε στην ομάδα του, κι όμως συγκαταλέγεται στην πατρίδα μας συγκαταλέγεται στους καλύτερους».

Για το ποιοι από τους Έλληνες παίκτες πληρούν τις προϋποθέσεις για να αγωνιστούν στην Premier League:

Για το ποια ομάδα της Σούπερ Λίγκας έχει ξεχωρίσει και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα:

«Με τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, η ομάδα που ξεχωρίζει φέτος είναι ο Ολυμπιακός. Αναμφίβολα, έχει το καλύτερο σύνολο, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, όμως του λείπει η συνέχεια και η σταθερότητα στο παιχνίδι του.

Για το ποια είναι η άποψή του για τον Στέργο Μαρίνο:

«Ο Μαρίνος ταλαιπωρείται σε λάθος θέσεις. Κατά την άποψή μου, θα πρέπει να αγωνίζεται μόνο σε θέση δεξιού μπακ».

Για το αν προτιμά την Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα. Τον Μέσι ή τον Ρονάλντο, απάντησε:

«Την Άρσεναλ και τον Αρσέν Βενγκέρ».

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος- Παναγιώτης Κεφαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x