Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Δύο πρωτόγνωρα Μουντιάλ

Τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022 είναι μακριά ακόμα, ωστόσο οι χώρες που θα τα φιλοξενήσουν διαθέτουν μερικά εκ διαμέτρου αντίθετα χαρακτηριστικά.Οι εκατομμύρια ταξιδιώτες που θα θελήσουν να τα παρακολουθήσουν από κοντά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να συναντήσουν συνθήκες που δεν έχουν ξαναζήσει. To Fight Club Τraveler Unique Tours είναι εδώ και γι’ αυτό, πριν από εσάς για εσάς.

Τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022 είναι μακριά ακόμα, ωστόσο οι χώρες που θα τα φιλοξενήσουν διαθέτουν μερικά εκ διαμέτρου αντίθετα χαρακτηριστικά. Οι εκατομμύρια ταξιδιώτες –μεταξύ αυτών και πολλοί Έλληνες, που θα πολλαπλασιαστούν εφόσον η εθνική μας έχει προκριθεί σε αυτά- που θα θελήσουν να τα παρακολουθήσουν από κοντά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να συναντήσουν συνθήκες και καταστάσεις που δεν έχουν ξαναζήσει. To Fight Club Τraveler Unique Tours είναι εδώ και γι’ αυτό, πριν από εσάς για εσάς.

Στη Ρωσία θα συναντήσετε:

-Μια διοργάνωση που παρότι θα διεξαχθεί 8 Ιουνίου με 8 Ιουλίου, θα γίνει σε ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, κάπου μεταξύ 13 και 22 βαθμών Κελσίου. Βέβαια στη Ρωσία –στο Γιακούτσκ συγκεκριμένα- έχει καταγραφεί και -7.2ο καλοκαιριάτικα, οπότε κοντομάνικο, ισοθερμική μπλούζα, κασκόλ, μαγιό, σκούφος και βερμούδες θα πρέπει να χωρέσουν στην ίδια βαλίτσα.

-Κάποιους αγώνες να διεξάγονται στο στάδιο Trud του μουντού, γκρίζου και βιομηχανικού Podolsk. Αν μάλιστα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και αγώνες της εθνικής Γερμανίας, θα ξέρετε ποιος (Λούκας) έχει βάλει το χεράκι του.

-Αχανείς αποστάσεις. Αν, για παράδειγμα, χρειάζεται να ταξιδέψετε από το Καλίνινγκραντ στο Εκατερίνεμπουργκ για ένα ματς και δεν έχετε προνοήσει να κλείσετε θέση αεροπορικώς, μπορείτε κάλλιστα να διαβάσετε τον «Οδυσσέα» του Τζέιμς Τζόις στη διαδρομή (ίσως και δύο φορές, έτσι, για να το εμπεδώσετε), μια που πρόκειται για ταξίδι 2.481 χιλιομέτρων.

-Πολλή και διαθέσιμη βότκα, σε διάφορες μορφές. Με ρέγουλα όμως, διότι αν παρεκτραπείτε ίσως μετά βρείτε στενόχωρο το κελί και εχθρική τη συμπεριφορά των οργάνων στο τοπικό αστυνομικό τμήμα του Νίζνι Νόβγκοροντ.

Στο Κατάρ θα συναντήσετε:

-Περιβάλλον που δεν θα το χαρακτήριζες «κλασικό ποδοσφαιρικό». Ιστορικά, η χώρα έχει τόση σχέση με την μπάλα όση και ο Ψινάκης με την πολιτική, ωστόσο κάνει φιλότιμες προσπάθειες να «μπει στον χάρτη» διαθέτοντας τεράστια ποσά για παίκτες, υποδομές και διαφήμιση.

-Θερμοκρασίες που συχνά θα ανεβαίνουν πάνω από τους 40ο, χωρίς ποτέ να πέφτουν κάτω από τους 30ο. Αυτό σημαίνει τίγκα air condition στους εσωτερικούς χώρους και ανεμιστηράκια χειρός, παγωμένο νερό παραμάσχαλα, ξερός αέρας, μάχη για ένα κομμάτι σκιάς και μεγάλες αντοχές στους εξωτερικούς.

-Έναν λαό όχι ιδιαίτερα ανεκτικό –για να το πούμε κομψά- στο καμάκι και τις δημόσιες διαχύσεις, με δεδομένο ότι το 77,6% του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι. Αυτό σημαίνει ότι μένουμε μακριά από γυναίκες που φοράνε μπούρκα και ότι χαμουρευόμαστε με τη γλυκιά Σουηδέζα που ψαρέψαμε στο γήπεδο σε μέρος όπου είμαστε σίγουροι ότι δεν μας παρακολουθεί κανείς.

-Φουτουριστικές αρχιτεκτονικές κατασκευές -συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση- τεράστια εμπορικά κέντρα, μια επίφαση απολυτης χλίδας να πλανάται στον αέρα. Αν έχετε λεφτά για ξόδεμα, θα είναι σαν διακοπές στη Ντίσνεϊλαντ. Αν όχι, μπυρίτσα στο χέρι και χάζι. Κι έτσι μια χαρά θα γίνει η δουλειά.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x