Τουρνουά Βριληττός

«Ισχυρό διεθνές τουρνουά ο Βριληττός»

Οι προπονητές των Ρουμανία, Κροατία, Ισλανδία και Βοσνία μιλούν για το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018

Λίγες εβδομάδες απέμειναν (30 Μαρτίου-3 Απριλίου 2018) για την έναρξη του 6ου διεθνούς τουρνουά χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018», το οποίο θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών με την συμμετοχή οχτώ Εθνικών Ομάδων Παίδων (Κ16).

Οι προπονητές των τεσσάρων Εθνικών Ομάδων, της
Ρουμανίας, της Κροατίας, της Ισλανδίας και της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης που συμμετέχουν στον Β’ όμιλο της Α’ φάσης, μιλούν στο γραφείο Τύπου του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018».

Ιστορικά στοιχεία και δηλώσεις προπονητών:


Ρουμανία
Πρόκειται για μια σπουδαία σχολή του αθλήματος με σπουδαίες διακρίσεις. Έχει στην κατοχή της τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών (1961, 1964, 1970, 1974), δύο χάλκινα στην ίδια διοργάνωση (1967, 1990) και τέσσερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1972, 1976, 1980, 1984). Είναι η δεύτερη φορά που θα πάρει μέρος στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Πέρσι στη Βέροια είχε καταλάβει την 6η και τελευταία θέση.

Σίτου Ναρσίς (προπονητής Ρουμανίας): «Η συμμετοχή μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε αυτό το ισχυρό διεθνές τουρνουά, αποτελεί για εμάς μεγάλη χαρά και τιμή. Το θεωρούμε ως μια πολύ καλή ευκαιρία, ώστε να προετοιμαστεί η Εθνική μας ομάδα Κ17 και ταυτόχρονα να κάνουμε αντικειμενική αξιολόγηση των πιθανοτήτων μας απέναντι σε αντιπάλους με αξία και χαντμπολική παράδοση. Είμαστε σίγουροι πως το τουρνουά θα είναι επιτυχημένο τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.
Ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης και την Οργανωτική Επιτροπή ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018 για την πρόσκληση».


Κροατία
Η Εθνική Κροατίας είναι η κάτοχος δύο χρυσών μεταλλίων στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», το 2016 νίκησε στον τελικό την Ουγγαρία με 29-25 και το 2017 επικράτησε 30-24 της Αυστρίας. Θα είναι η 3η συμμετοχή της στο τουρνουά. Είναι μία από τις παγκόσμιες και παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος. Έχει πανηγυρίσει δύο φορές το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (1996, 2004), μία φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2003), ενώ έχει κατακτήσει άλλα 10 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Νίνο Μάρκοβιτς (προπονητής Κροατίας): «Περιμένουμε πως και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ότι το τουρνουά θα είναι υψηλής ποιότητας, τόσο σε αθλητικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο και πως η ομάδα μας θα πάρει μέρος σε παιχνίδια μεγάλης ποιότητας. Το συγκεκριμένο τουρνουά αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για εμάς να καθορίσουμε τη θέση μας σε σχέση με τις υπόλοιπες Εθνικές ομάδες, ιδιαίτερα όσες δεν είναι από την Ευρώπη, αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία στους παίκτες μας να δείξουν την αξία τους και να αναπτυχθούν ατομικά μέσω ποιοτικών παιχνιδιών».

Ισλανδία
Είναι εντυπωσιακό το πώς μία τόσο μικρή σε πληθυσμό χώρα (μόλις 332.529 κάτοικοι) έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε σπουδαία σχολή του αθλήματος με μεγάλη εμπειρία σε διοργανώσεις.
Έχει πάρει μέρος 7 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας ασημένιο μετάλλιο το 2008 και 4η θέση το 1992.
Έχει συμμετάσχει σε 19 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και σε 10 Ευρωπαϊκά, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο το 2010 και την 4η θέση το 2002.

Μαξίμ Ακμπάτσεφ (Προπονητής Ισλανδίας): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόσκληση που δεχθήκαμε, ώστε να συμμετάσχουμε σε αυτό το τουρνουά. Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική Ισλανδίας -και γενικότερα ομάδα από την Ισλανδία- παίρνει μέρος στο τουρνουά. Οτιδήποτε έχουμε διαβάσει και δει για το τουρνουά καταδεικνύουν το υψηλό του επίπεδο. Διαθέτουμε ένα ενδιαφέρον σύνολο αθλητών που επιθυμούν να πετύχουν υψηλούς στόχους στην χαντμπολική τους καριέρα και γι αυτό επιδίωξή μας είναι η τελική τριάδα. Ανυπομονούμε να βρεθούμε στο τουρνουά και να συναγωνιστούμε με τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες».


Βοσνία- Ερζεγοβίνη
Για δεύτερη φορά θα συμμετέχει στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». Πέρσι στη Βέροια παρουσίασε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Ως χώρα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στο χάντμπολ, προερχόμενη φυσικά από την μεγάλη Γιουγκοσλαβική σχολή. Η Εθνική Ανδρών κατάφερε να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ του Κατάρ το 2015.

Ντέγιαν Βάσιλιτς (Προπονητής Βοσνίας/Ερζεγοβίνης): «Το τουρνουά ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018 είναι η πρώτη διεθνής εμπειρία για την συγκεκριμένη ηλικία των Βόσνιων αθλητών χειροσφαίρισης. Πρόκειται για μια γενιά πολύ καλών παικτών υπό την συνεχή εποπτεία της Ομοσπονδίας μας. Ερχόμαστε στην Αθήνα με την επιθυμία να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να κάνουμε ένα καλό τουρνουά. Ελπίζουμε στον επιτυχημένο ανταγωνισμό, σε μια αθλητική συγκέντρωση όπως επίσης και στο ότι τα αγόρια μας θα επιστρέψουν με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη χώρα και την πόλη σας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x