Τουρνουά Βριληττός

«Χαρά και προνόμιο η συμμετοχή στο Βριληττός»

Οι προπονητές της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Κίνας και του Ισραήλ μιλούν για το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018

Στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών θα διεξαχθεί το διάστημα 30 Μαρτίου-3 Απριλίου 2018 το 6ο διεθνές τουρνουά χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018» με την συμμετοχή οχτώ Εθνικών Ομάδων Παίδων (Κ16).

Οι προπονητές των τεσσάρων Εθνικών Ομάδων, της
Ελλάδας, της Ρωσίας, της Κίνας και του Ισραήλ που συμμετέχουν στον Α’ όμιλο της Α’ φάσης, μιλούν στο γραφείο Τύπου του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018».

Ιστορικά στοιχεία και δηλώσεις προπονητών:


ΕΛΛΑΔΑ
Οι αθλητές που απαρτίζουν την τωρινή Εθνική Παίδων, είχαν συμμετάσχει πριν δύο χρόνια ως Παμπαίδες Α’, στο διεθνές τουρνουά της Λοκομοτίβα Μπρσκό. Η Ελλάδα έχει πάρει μέρος σε δύο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, καταλαμβάνοντας ισάριθμες φορές την 4η θέση σε σύνολο 6 ομάδων.

Νίκος Γεωργιάδης (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Είμαστε πολύ τυχεροί που ένα από τα καλυτέρα τουρνουά στην Ευρώπη γίνεται στην Ελλάδα. Ένα τουρνουά με πολύ υψηλό οργανωτικό αλλά και αγωνιστικό επίπεδο. Εύχομαι να γίνουν δυνατά παιχνίδια, να παιχτεί όμορφο χάντμπολ, να δούμε αθλητές και ομάδες που “αύριο” θα πρωταγωνιστήσουν σε διεθνές επίπεδο. Καλή επιτυχία σε όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες».


ΡΩΣΙΑ
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις παγκοσμίως με 36 παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις και 8 μετάλλια σε επίπεδο Ανδρών. Μεγαλύτερη στιγμή της είναι το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνευ το 2000, ενώ έχει στην κατοχή της δύο παγκόσμιους τίτλους (1993,1997), αλλά και ένα χρυσό ευρωπαϊκό (1996). Είναι η πρώτη συμμετοχή της στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ.

Αλεξάνταρ Κοβαλένκο (προπονητής Ρωσίας): «Η Ελλάδα έχει μια πλούσια ιστορία. Θέλουμε πραγματικά να… βουτήξουμε σε αυτή την ατμόσφαιρα. Σε αθλητικό επίπεδο, έχουμε συγκεντρώσει στο Τσέχοφ χαρισματικά παιδιά από όλη την Ρωσία γεννημένα το 2002-2003. Με την συμμετοχή μας στο τουρνουά σας, θα διαπιστώσουμε το επίπεδό μας».

ΚΙΝΑ
Η μεγαλύτερη χώρα σε πληθυσμό στον πλανήτη με 1.388.470.000 και που τεράστιες επενδύσεις στον αθλητισμό, θα έρθει φέτος στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Η Κίνα αποτελεί στρατηγική επιλογή της Οργανωτικής Επιτροπής και η συνεργασία μαζί της θα δημιουργήσει πολλά οφέλη για το ελληνικό χάντμπολ. Η Εθνική της ομάδα των Ανδρών έχει πάρει μέρος σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα, έχει κατακτήσει δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια σε Ασιατικά πρωταθλήματα, ενώ φυσικά πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008.

Ζένγκ Ζίνγκσονγκ (προπονητής Κίνας): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες με την Εθνική Ελλάδος, μία σημαντική ομάδα λόγω της μακράς ιστορίας της χειροσφαίρισης στη χώρα. Μέσα από αυτή τη συνεργασία μπορούμε να αποκομίσουμε πολλές προηγμένες ιδέες και τεχνικές. Όσον αφορά στην προετοιμασία μας για αυτό το γεγονός, συγκεντρώσαμε τους παίκτες και προπονούμαστε συστηματικά τους τελευταίους πέντε μήνες, σε μια προσπάθεια να είναι σωματικά και πνευματικά δυνατοί, πιο ικανοί αλλά και καλύτεροι στον τακτικό συντονισμό. Ελπίζουμε πως μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα γνωρίσουμε νέες προπονητικές ιδέες και τεχνικές αλλά και εφαρμογές σε τεχνικά και τακτικά θέματα, ώστε οι αθλητές να γίνουν πιο ικανοί σε οργανωμένες επιθέσεις από διάφορες θέσεις και στο σουτ με διαφορετικούς τρόπους. Ελπίζουμε τελικά, πως όλες οι ομάδες και κυρίως αυτές της Κίνας και της Ελλάδας θα δώσουν ώθηση η μία στην άλλη και θα συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο μέσω των μεταξύ τους παιχνιδιών. Είθε η φιλία μας να είναι παντοτινή».

ΙΣΡΑΗΛ
Είναι η τρίτη χρονιά που η Εθνική Παίδων του Ισραήλ θα συμμετέχει στο τουρνουά. Το 2016 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αφού νίκησε 32-22 την Ελλάδα στον μικρό τελικό. Το 2017 πήρε μέρος με δύο ομάδες στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Στην κατηγορία των Παμπαίδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στην κατηγορία των Παίδων την 5η θέση. Ομάδα με πλούσια αθλητικά προσόντα και με σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια στο άθλημα.

Νικολά Μαξιμοβίτς (προπονητής Ισραήλ): «Είναι μεγάλη χαρά και προνόμιο η συμμετοχή μου στο 6ο Τουρνουά ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Αυτή είναι η 3η μου συμμετοχή στο τουρνουά. Έχω πολύ ξεχωριστά συναισθήματα για το τουρνουά, καθώς στο 1ο κέρδισα το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα που προπονούσα το έτος 2013, την Νόβι Βελιγραδίου. Αγάπησα το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ από εκείνη τη στιγμή κι έχω αξέχαστες αναμνήσεις. Το τουρνουά είναι πολύ καλά οργανωμένο από ανθρώπους που αγαπούν τη χειροσφαίριση. Θα είναι η πρώτη φορά για την ομάδα μου που θα έχει μια πραγματική εμπειρία ως εθνική ομάδα. Έχουμε αγωνιστεί και τις προηγούμενες χρονιές, όμως φέτος θα είναι απέναντι σε άλλες Εθνικές ομάδες. Το τουρνουά είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε τη δική μας κατάσταση. Θέλουμε να δείξουμε πως η χειροσφαίριση στο Ισραήλ έχει πολλές δυνατότητες και πως είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στο επίπεδο των μεγάλων ευρωπαϊκών Εθνών. Το σύνολο των ομάδων που συμμετέχουν είναι πολύ ενδιαφέρον και εγγυάται εξαιρετική χειροσφαίριση. Περιμένω με ανυπομονησία να οδηγήσω την εθνική ομάδα του Ισραήλ στην Αθήνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x