Ελλάδα

Σφαιρόπουλος: «Δεν υπάρχει μυστικό, μόνο δουλειά»

Δεν χρησιμοποίησε κάποια… μαγική συνταγή ο Κολοσσός για να επικρατήσει της ΑΕΚ στην έδρά της, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός των «θαλασσί», Γιάννης Σφαιρόπουλος. Η δουλειά που κάνει η ομάδα όλο αυτό τον καιρό είναι που οδήγησε τους Ρόδιους στην τρίτη τους συνεχόμενη νίκη. Χαμηλό προφίλ κράτησε ο κορυφαίος του παιχνιδιού και σχεδόν βέβαιος MVP της αγωνιστικής, Πατ Καλάθης. Δεν θέλησε να βρει δικαιολογίες για την ήττα της «Ένωσης», ο κόουτς Μηνάς Γκέκος.

Δεν χρησιμοποίησε κάποια… μαγική συνταγή ο Κολοσσός για να επικρατήσει της ΑΕΚ στην έδρά της, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός των «θαλασσί», Γιάννης Σφαιρόπουλος. Η δουλειά που κάνει η ομάδα όλο αυτό τον καιρό είναι που οδήγησε τους Ρόδιους στην τρίτη τους συνεχόμενη νίκη.

«Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη που την δικαιούμασταν 100%. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί προσπαθούν να κάνουν στο γήπεδο αυτά που δουλέψαμε στην προπόνηση. Δεν υπάρχει μυστικό, μόνο δουλειά. Ξεκινήσαμε πολύ συγκεντρωμένοι το παιχνίδι και ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά. Διαβάσαμε το παιχνίδι της ΑΕΚ, την αναγκάσαμε να κάνει κακές επιλογές, πήραμε τα ριμπάουντ, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και πήραμε μια διαφορά. Είναι λογικό να αντιδράσει η ΑΕΚ, η οποία διαθέτει πολύ καλό υλικό, καλό προπονητή και είχε και ψυχολογία λόγω της νίκης της στο Περιστέρι. Στο τρίτο δεκάλεπτο έγινε μια αμφίρροπη μεγάλη μάχη. Εκεί το σημαντικό είναι ότι κρατήσαμε την ψυχραιμία μας και πραγματικά δείξαμε χαρακτήρα, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Και όταν η ΑΕΚ μας έφτασε ξέραμε τι να κάνουμε. Είχαμε καθαρό μυαλό, με ψυχραιμία δυναμώσαμε την άμυνά μας και στο τέλος πήραμε εύκολα το παιχνίδι», είπε ο προπονητής των Ρόδιων και συμπλήρωσε:

«Σήμερα τα νούμερα λένε την αλήθεια. Είναι μεγάλη η χαρά μου που είχαμε 28 ασίστ. Αυτό δείχνει ότι κάναμε απόλυτα ομαδικό παιχνίδι. Όταν παίζεις εκτός έδρας και έχεις τέτοιο νούμερο στις ασίστ, αποδεικνύεις ότι παίζεις πραγματικά ως ομάδα και μπορείς να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις που θα προκύψουν στο παιχνίδι. Επίσης, πολύ σημαντικό νούμερο είναι και τα 36 ριμπάουντ».

Χαμηλό προφίλ κράτησε ο κορυφαίος του παιχνιδιού και σχεδόν βέβαιος MVP της αγωνιστικής, Πατ Καλάθης (34 πόντοι με 8/9 2π., 3/6 3π., 9/11 β., 14 ριμπ., 4ασ.): «Αφιερώνω αυτή τη νίκη στην ομάδα και στους προπονητές, οι οποίοι μας προετοίμασαν τόσο καλά για αυτό το παιχνίδι. Η νίκη ήρθε χάρη στην σκληρή δουλειά. Αυτό που κάναμε σήμερα στο παρκέ, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά όσα κάναμε στις προπονήσεις. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, αλλά εμείς διατηρήσαμε την συγκέντρωσή μας και φτάσαμε στη νίκη. Εγώ σήμερα πήρα καλές πάσες από τους συμπαίκτες μου και τις αξιοποίησα. Δεν έχω να πω κάτι το ιδιαίτερο για την εμφάνισή μου».

Δεν θέλησε να βρει δικαιολογίες για την ήττα της «Ένωσης», ο προπονητής της ομάδας, Μηνάς Γκέκος, για αυτό και δεν στάθηκε στον τραυματισμό του Περικλή Δοεκοφίκη (υπέστη τράβηγμα στα μέσα του 2ου δεκαλέπτου και έμεινε εκτός για το υπόλοιπο του παιχνιδιού). «Συγχαρητήρια στον κόουτς Σφαιρόπουλο. Όταν παίζεις με 76% άμυνα δεν έχεις τύχη να κερδίσεις καμία ομάδα. Όταν παίζουμε άμυνα, έχουμε τύχη να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε… Δεν θέλω να πω δικαιολογίες, όπως ότι ο Γκράντι έπαιζε με πυρετό, ο Μελς έκανε ένεση και ο Δορκοφίκης δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Δεν μπορούμε να ξεκινάμε και κυνηγάμε τον Κολοσσό. Όταν δίνεις στον αντίπαλο ψυχολογία, είναι δύσκολο συνέλθεις. Κάναμε προσπάθεια να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, μειώσαμε στον πόντο, όμως, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Το 68-70% στα δίποντα του Κολοσσού και οι 28 ασίστ, δείχνουν τι τρύπες είχαμε στην άμυνα. Μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε, αλλά και να χάσουμε από οποιοδήποτε. Με τέτοια άμυνα δεν κερδίζουμε κανέναν».

Όσον αφορά στο αν η ομάδα θα προχωρήσει σε κάποια μεταγραφική κίνηση, ο κ. Γκέκος απάντησε: «Δεν είπα ποτέ τίποτα για ενίσχυση. Όταν θα είναι έτοιμοι να παίξουν, θα παίξουν. Αυτή την στιγμή είμαστε αυτοί που είμαστε και συνεχίζουμε με τα παιδιά τα οποία πιστεύουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x