Ελλάδα

Παρ’ ολίγον… «σφαλιάρα»

Στραβοπάτησε, αλλά δεν… έπεσε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σκούρα απέναντι σε έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ, αλλά τελικά επικράτησαν με 89-82 για την έβδομη αγωνιστική της Α1. Οι δεκαπέντε πόντοι με τους οποίους πήγαν στα αποδυτήρια οι παίκτες του Ίβκοβιτς δεν ήταν αρκετοί. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κάνοντας μια εξαιρετική τρίτη περίοδο επέστρεψε στο παιχνίδι, ωστόσο τα εύκολα λάθη στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου δεν του επέτρεψαν να κάνει την έκπληξη και να φύγει νικητής από το ΣΕΦ.

Στραβοπάτησε, αλλά δεν… έπεσε στον ΣΕΦ ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σκούρα απέναντι σε έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ, αλλά τελικά επικράτησαν με 89-82 για την έβδομη αγωνιστική της Α1. Οι δεκαπέντε πόντοι με τους οποίους πήγαν στα αποδυτήρια οι παίκτες του Ίβκοβιτς δεν ήταν αρκετοί. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κάνοντας μια εξαιρετική τρίτη περίοδο επέστρεψε στο παιχνίδι, ωστόσο τα εύκολα και συνεχόμενα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες του στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου δεν του επέτρεψαν να κάνει την έκπληξη και να φύγει νικητής από τον Πειραιά. Κορυφαίος του αγώνα ο Ρόουλ Μάρσαλ. Καλές εμφανίσεις από Μπουρούση, Σπανούλη και Παπαλουκά.

Το ματς

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ παίρνοντας κεφάλι στο σκορ και δείχνοντας να έχει διαβάσει πολύ καλά τον αντίπαλο του. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, τροφοδοτούσαν τους ψηλούς τους ενώ προσπαθούσαν να εξαντλούν το χρόνο τους στην επίθεση προκειμένου να ελέγξουν το ρυθμό. Ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο στην άμυνα και πλησίασε στον πόντο (9-10), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με επικεφαλής τον Μάρσαλ κατάφεραν να φτάσουν την υπέρ τους διαφορά στο +6 (9-15, 14-20). Εύκολα καλάθια για τους «ερυθρόλευκους» από το λόου ποστ με τους Σπανούλη και Τεόντοσιτς να κάνουν εύκολη τη δουλειά των ψηλών και να διαμορφώνουν το 25-26 στην πρώτη περίοδο.

Με τρίποντο του Κέσελ και τον Ολυμπιακό να περνά μπροστά ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος (28-26). Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν να υστερούν σε κινητικότητα, ενώ αρκετά ήταν και τα λάθη τους, επιτρέποντας στο «Δικέφαλο του Βορρά» να συμβαδίζει μαζί τους στο σκορ (34-33). Ο «Ντούντα» χαμήλωσε το σχήμα, περιόρισε τον Μάρσαλ, ενώ η είσοδος του Παπαλουκά στο παρκέ έδωσε ταχύτητα στους γηπεδούχους. Μάλιστα με τον αρχηγό στην σύνθεση τους, οι Πειραιώτες πίεσαν περισσότερο στην άμυνα, έκλεψαν μπάλες και βγήκαν στον αιφνιδιασμό, φέρνοντας το ρυθμό στα δικά τους μέτρα. Το σερί 17-3 που έτρεξαν οι παίκτες του «Σοφού» έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 51-36.

Επιμέρους σκορ 28-18 έτρεξαν στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση και ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να υποπέσει σε λάθη. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά, ο ΜακΓκραθ εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα του κόντρα στον Παπανικολάου και μείωσε για την ομάδα του. Highlight της περιόδου, το τρίποντο του Μάρσαλ από το κέντρο του γηπέδου στην εκπνοή του δεκαλέπτου. Για βήματα διαμαρτυρήθηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς για αυτό και χρεώθηκε με τεχνική ποινή.

Στο καλάθι μείωσε ο ΠΑΟΚ στις αρχές της τελευταίας περιόδου (69-67), ωστόσο εκεί τα εύκολα και συνεχόμενα λάθη των παικτών του επέτρεψαν στο Ολυμπιακό να τρέξει σερί 7-0 (76-67). Ανάσες έδωσε το τρίποντο του Μπουρούση τέσσερα λεπτά πριν το τέλος φέρνοντας τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό (81-70). Δεν το έβαλαν κάτω οι φιλοξενούμενοι και με κρεσέντο του Μάρσαλ μείωσαν στους πέντε (83-78), ενώ απέμενε κάτι περισσότερο από ένα λεπτό. Η κακή επιλογή του Αποστολίδη έδωσε την ευκαιρία στον Σπανούλη να βγει στον αιφνιδιασμό (85-78) και στην ουσία να «κλειδώσει» το παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους».

Τα δεκάλεπτα: 25-26, 51-36, 69-64, 89-82

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 10 (5ασ.), Νεστέροβιτς 12, Λούκας 4, Σπανούλης 13, Μπουρούσης 15 (1), Κέσελ 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 3 (1), Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου 4, Τεόντοσιτς 11 (3), Κατσίβελης

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 33 (3), Αράπης, ΜακΓκραθ 17 (3), Αποστολίδης, Δέδας 1, Ντόζιερ 13 (1), Γκρέι, Παπαδόπουλος 11, Γιαννακίδης 2, Καλλές, Γκετσέφσκι 5, Καλαμπάκας

Γήπεδο: ΣΕΦ

Διαιτητές: Αναστόπουλος Π., Μάνος, Πανταζής

Κομισάριοι: Θεολογίτης, Ιωάννου


Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x