Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι (δεν) θα σου αγοράσω ένα κοκοράκι...

Ο Παναθηναϊκός θέλει παίκτες. Έναν box-to-box, που έχει γίνει σαν την αναζήτηση για το Ιερό Δισκοπότηρο και δεν θα στείλουμε τον Φρέιτας να τον βρει, αλλά τον Ιντιάνα Τζόουνς με το καπέλο, το μαστίγιο και τη μασέλα του. Θέλει έναν επιθετικό (εντός, εκτός και επί τα αυτά), θέλει έναν δεξιό χαφ για να έχει δεμένο το γάιδαρό του σε περίπτωση που ο Γκοβού αποφασίσει να βγει κάνα βράδυ για κανένα «ανθρακούχο νερό», ίσως και επιτελικό χαφ.

Ο Παναθηναϊκός θέλει παίκτες.

Έναν box-to-box, που έχει γίνει σαν την αναζήτηση για το Ιερό Δισκοπότηρο και δεν θα στείλουμε τον Φρέιτας να τον βρει, αλλά τον Ιντιάνα Τζόουνς με το καπέλο, το μαστίγιο και τη μασέλα του.

Θέλει έναν επιθετικό (εντός, εκτός και επί τα αυτά), θέλει έναν δεξιό χαφ για να έχει δεμένο το γάιδαρό του σε περίπτωση που ο Γκοβού αποφασίσει να βγει κάνα βράδυ για κανένα «ανθρακούχο νερό», ίσως και επιτελικό χαφ.

Θέλει, αλλά δεν έχει. Όχι διάθεση να πάρει παίκτες, απ’ αυτή έχει, λεφτά δεν έχει. Άντε να σπάσουμε τον κουμπαρά να βγάλουμε κανένα ψιλό να πάρουμε κανέναν δανεικό. Με οψιόν αγοράς που δεν θα ενεργοποιηθεί ποτέ, διότι όσους δανεικούς πληρώσαμε και τους πήραμε, ακόμα κλαίμε τα λεφτά μας. Άντε να φέρει και ο Άγιος - Βασίλης έναν ακόμα. Φτηνό. Πολύ φτηνό. Ίσως και ελεύθερο. Κι αν έχει να παίξει μπάλα από το καλοκαίρι, ποιος νοιάζεται; Θα τον περιλάβει ο Έμπεν και θα τον κάνει «κουφέτο» - και πέρυσι και φέτο.

Ο Ολυμπιακός θέλει παίκτες. Σίγουρα έναν αμυντικό χαφ, που να μη σπάει - να μη χαλάει. Κι έναν αμυντικό λέω εγώ, αφού ο Ερνέστο εκτιμά τόσο πολύ τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Γκαλίτσιου, που είναι ικανός να βάλει όχι μόνο τον Φουστέρ δεξί μπακ αν παραστεί ανάγκη, αλλά ακόμα και τον Νικοπολίδη - πάτως όχι τον Γκαλίτσιο. Μόνο που ο μεγαλομέτοχος διεμήνυσε του Βαλβέρδε ότι το χειμώνα δεν έχει μεταγραφές, εκτός εάν... Εάν τι;

Εάν, ας πούμε, χτύπα ξύλο, κάποιος πάθει κάτι. Ή εκτός εάν, ξαναχτύπα ξύλο, μείνουμε πίσω μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και πρέπει να κάνουμε κάτι για να ενισχύσουμε την ομάδα μεταγραφικά αλλά και την ψυχολογία του κόσμου. Υποψιάζομαι βέβαια ότι μπορεί ο μεγαλομέτοχος να ρίχνει μελάνι για να μπερδέψει τον κόουτς. Και να πάει μόνος του να κάνει μεταγραφές.

Στη λογική του «Ερνέστο σ’ αγαπώ, σ’ εκτιμώ, είσαι πολύ καλός προπονητής και θαυμάσιος άνθρωπος, αλλά από ψώνια παικτών έχεις μια αστοχία». Διότι φαγώθηκε να φέρει Φουστέρ και Ουρτάδο, αλλά τη διαφορά την κάνουν μέχρι τώρα αυτοί που πήρε ο Κόκκαλης πριν φύγει κι αυτοί που έφερε ο Μαρινάκης μόλις ανέλαβε.

Η ΑΕΚ θέλει παίκτες. Καταρχάς θέλει παίκτες που να δεχτούν να φύγουν, ώστε να εξοικονομήσει λεφτά μπας και φέρει κανέναν. Αλλά σε τέτοιες εποχές, ποιος δέχεται να φύγει προς το άγνωστο, με βάρκα την ελπίδα; Ή, με άλλα λόγια, ποιος δέχεται να φύγει χωρίς να πάρει αυτά που προβλέπει το συμβόλαιό του ή το μεγαλύτερο μέρος αυτών; Και πού να πάει αν φύγει; Και πόσα θα πάρει εκεί που θα πάει;

Ξαναδιαβάζω για παράδειγμα ότι το Γενάρη θα γίνει προσπάθεια να φύγει ο Γκερέιρο. Ναι, ο ίδιος Γκερέιρο που αποθεωνόταν για τη μεγάλη του εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά απαξιώνεται πάλι σήμερα - προφανώς ξανακοίταξαν πόσα παίρνει και τους έπιασε μελαγχολία. Ωραία, να φύγει. Πώς; Τα ίδια δεν λέγαμε και το καλοκαίρι, που δεν έφευγε αν δεν έπαιρνε όσα έλεγε το συμβόλαιό του κι έφτασε να προπονείται όλο χαρά και νάζι με τις μπουλντόζες; Τι πιστεύουν ότι έχει αλλάξει μέσα σε λίγους μήνες; Ότι «λογικεύτηκε»; Ότι τον είδαν σκάουτς της Σεβίλλης που είχαν κρυφτεί πίσω από τις μπουλντόζες κι ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση;

Τα ίδια για τον Πατσατζόγλου, τον Έντερ, τον Νταντόμο και όποιον άλλον έχει γραφτεί ή ακουστεί. Για όλους αυτούς που σήμερα «δεν κάνουν» δόθηκαν χρήματα, τα οποία αν βάλεις όλα μαζί, βρίσκεις αυτά που σου λείπουν για να ανανεώσεις τα συμβόλαια του Μπλάνκο και του Τζεμπούρ. Και σου μένουν και ρέστα.

Και ο ΠΑΟΚ θέλει παίκτες και ο Άρης και όλος ο κόσμος. Όπως όμως παντελονάτα δήλωσε ο Κώστας Χαλκιάς, «για μας η θέση που τερματίσαμε πέρυσι, ήταν σαν να πήραμε πρωτάθλημα. Πώς να ανταγωνιστούμε ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ, όταν η αγωνία μας είναι να φέρουμε νίκες και να πάρουμε τα δεδουλευμένα;»

Κι ο Άρης θα ήθελε να πάρει παίκτες, αλλά πριν απ’ αυτό θα ήθελε να βρει έναν τρόπο να παίξουν κάποια στιγμή αυτοί που έχει ήδη κι από τους οποίους υπάρχουν απαιτήσεις για περισσότερα πράγματα. Ακούτε κύριε Κάλβο; Κύριε Φατί; Κύριε Νέτο; Ακούω να λέτε...

Κώστας Βαϊμάκης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x