Champions League

Live: Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 3-1 (Τελικό)

Επίλογο ανάλογα τραγικό της πορείας του, είχε το φετινό «δράμα» του Παναθηναϊκού στο Champions League. Οι «πράσινοι» έγιναν έρμαιο της Κοπεγχάγης στη Δανία (26’ Βίνγκααρντ, 50’ πεν. Γκρόνκγιερ, 74’ αυτ. Σισέ) και υπενθυμίζοντας στις καθυστερήσεις (με γκολ του Καντέ) ότι… βρέθηκαν κι εκείνοι εκεί, «σφράγισαν» και τυπικά (3-1) τη χειρότερη χρονιά που έκαναν ποτέ στη διοργάνωση.

Επίλογο ανάλογα τραγικό της πορείας του, είχε το φετινό «δράμα» του Παναθηναϊκού στο Champions League.

Οι «πράσινοι» έγιναν έρμαιο της Κοπεγχάγης στη Δανία (26’ Βίνγκααρντ, 50’ πεν. Γκρόνκγιερ, 74’ αυτ. Σισέ) και υπενθυμίζοντας στις καθυστερήσεις (με γκολ του Καντέ) ότι… βρέθηκαν κι εκείνοι εκεί, «σφράγισαν» και τυπικά (3-1) τη χειρότερη χρονιά που έκαναν ποτέ στη διοργάνωση.



Λήξη του αγώνα

92΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ : Ο Καντέ μετά από εκτέλεση φάουλ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και μείωσε

86΄Αλλαγή για την Κοπεγχάγη:Ζοχόρ στη θέση του Γκρόνκγιερ

80΄Αλλαγή για την Κοπεγάχη: ο Σαντίν στη θέση του Εντόι

77' - Αλλαγή για την Κοπεγχάγη: Ο Ότεσεν στη θέση του Άντονσον

75' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Πετρόπουλος στη θέση του Λουίς Γκαρσία

74' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ!: Μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά -και σε εναέρια διεκδίκηση των Άντονσον και Σισέ- η μπάλα βρίσκει στο κεφάλι του Γάλλου και καταλήγει στην απέναντι γωνία του Τζόρβα!

68': Σε αντεπίθεση της Κοπεγχάγης, ο Μπολάνιος πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά, αλλά η μπάλα περνάει ψηλά άουτ

67' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Τη βλέπει ο Λέτο για δυνατό μαρκάρισμα

57' - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ!: Μετά από ασυνεννοησία της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Εντόι "τσιμπάει" την μπάλα, αλλά το πλασέ του -προ κενής εστίας- βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Τζόρβα!

56': Ο Πόσπεχ βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και δεξιά, πιάνει το δυνατό σουτ και στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

50' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ!: Ο... παθών (Γκρόνκγιερ) αναλαμβάνει την εκτέλεση και στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Τζόρβα!

49' - ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ!: Ο Γκρόνκγιερ μπήκε από δεξιά στην περιοχή, "τσίμπησε" την μπάλα από τον Σπυρόπουλο κι εκείνος τον ανέτρεψε

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγές για τον Παναθηναϊκό: Στις θέσεις των Ζιλμπέρτο και Χριστοδουλόπουλου περνούν οι Νίνης και Λέτο αντίστοιχα

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

45': Μετά από ασταθή απομάκρυνση του Βίλαντ στην περιοχή της Κοπεγχάγης, η μπάλα στρώνεται στον Μαρίνο, το σουτ που κάνει εκείνος εξουδετερώνεται από τον Δανό τερματοφύλακα και ο Γκαρσία, που παίρνει την επαναφορά, πλασάρει -με κενή την εστία- άουτ!

44' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Τη βλέπει ο Μαρίνος για δυνατό μαρκάρισμα στον Κβιστ

40': Έχει ανεβάσει κάπως την απόδοσή του ο Παναθηναϊκός, που έχει κερδίσει μέτρα προς την περιοχή της Κοπεγχάγης

34': Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Γκρόνκγιερ πιάνει την κεφαλιά από κοντά και στέλνει την μπάλα σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι!

33': Μετά από λάθος του Ζιλμπέρτο στον άξονα, ο Κλαουντεμίρ πιάνει φοβερό σουτ από τα 30 μέτρα και αναγκάζει τον Τζόρβα να "απογειωθεί" στο αριστερό "Γ" και να αποκρούσει σε κόρνερ!

26' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ!: Ο Βίνγκααρτ υποδέχεται εξαιρετικά την μπάλα λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, τη "στρώνει" στο δεξί και με εξαιρετικό σουτ στη δεξιά γωνία του Τζόρβα, ανοίγει το σκορ!

21': Μετά από σέντρα και απόκρουση στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Μπολάνιος πιάνει απευθείας σουτ -από το ύψος του ημικυκλίου- και στέλνει την μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι

20': Αρκετά καλά στέκεται μέχρι τώρα στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" δεν έχουν κινδυνεύσει ιδιαίτερα και σταδιακά ψάχνουν όλο και περισσότερο τις αντεπιθέσεις

12' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Ο Σιμάο πήγε δυνατά σε μια εναέρια διεκδίκηση με τον Γκρόνκγιερ

9': Δυνατά έχουν μπει στο παιχνίδι οι Δανοί, που έχουν πάρει την κατοχή της μπάλας και προσπαθούν να κλείσουν τον Παναθηναϊκό

1': Πρώτη ευκαιρία για την Κοπεγχάγη μόλις στα 40 δευτερόλεπτα από τη σέντρα! Ο Βίνγκααρντ βγήκε ωραία από αριστερά, έκανε τη χαμηλή σέντρα-σουτ, αλλά ο Εντόι δεν πρόλαβε με την προβολή, να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα!

1': Έναρξη του αγώνα



ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Πόσπεχ, Κλάουντεμιρ, Κβιστ, Γκρόνκγιερ (86΄Ζοχόρ), Εντόι (80΄Σαντίν), Άντονσον (77' Ότεσεν), Βεντ, Βίνγκααρντ, Γιόργκενσεν, Μπολάνιος

Στον πάγκο: Κρίστενσεν, Λάρσον, Κρίστενσεν, Ντιλέινι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο (46' Νίνης), Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (46' Λέτο), Γκαρσία (75' Πετρόπουλος), Μαρίνος, Σισέ

Στον πάγκο: Καρνέζης, Σαριέγκι, Πλεσί, Καραγκούνης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φλόριαν Μέιερ (Γερμανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Χόλγκερ Χένσελ, Σένκε Γκλίντεμαν (Γερμανία)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Μπάμπακ Ραφάτι, Κρίστιαν Ντίνγκερτ (Γερμανία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Πάρκεν Στάντιον»



Μεγάλη βραδιά (προβλέπεται να) είναι η αποψινή για τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο «τυπάρας» πιθανότατα δεν θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα, αλλά ακόμα και αν μπει αλλαγή, θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θα χρειάζεται, δε, πέντε μόλις ακόμα, για να ξεπεράσει τον Αντώνη Νικοπολίδη (έχει 104) και να γίνει ο πρώτος Έλληνας στη σχετική λίστα.

Κανένα λόγο (δεδομένης και της απουσίας βαθμολογικού άγχους) να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του δεν είχε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο Φερέιρα ανακοίνωσε από το μεσημέρι στους παίκτες του την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει στο «Πάρκεν» -και η οποία δεν συμπεριλαμβάνει τους Λέτο και Καραγκούνη.

Σύμφωνα με το πλάνο του Πορτογάλου, το σχήμα (4-2-3-1) θα έχει ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Στα χαφ οι Ζιλμπέρτο-Σιμάο, στην τριάδα μπροστά τους οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Λουίς Γκαρσία (κέντρο), Μαρίνος (δεξιά) και προωθημένος ο Σισέ.

Αρκετές απουσίες -αλλά όλες… εκούσιες- είναι εκείνες που έχει να αντιμετωπίσει για το αποψινό ματς ο Ζεσούαλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος άφησε εκτός αποστολής τους Γκοβού, Σεϊταρίδη (που επανήλθαν μετά από καιρό στο ματς με τον Πανσερραϊκό), τον Κώστα Κατσουράνη (για λόγους ξεκούρασης) και τους Δημούτσο, Μαυρία.

Αντίθετα, τους (εδώ και καιρό απόντες) Νόργκααρντ και Μπέργκβολντ θα στερηθεί ο Στάλε Σολμπάκεν -που είδε, όμως, τους Εντόι, Άντονσον και Βίνγκααρντ να ξεπερνούν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και να τίθενται κανονικά στη διάθεσή του.

Άλλο ένα κίνητρο -εκτός του happy end σε μια κακή πορεία- έχει απόψε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» θέλουν νίκη για να αποφύγουν το δικό τους αρνητικό ρεκόρ στους ομίλους του Champions League (4 πόντοι τη σεζόν 2005-06) ή έστω ισοπαλία για να μην ισοφαρίσουν το… γενικό αρνητικό (που έχει η ΑΕΚ του 1994-95, με 2 πόντους).

Μόνο η νίκη είναι αποτέλεσμα που δίνει την πρόκριση στον Κοπεγχάγη, χωρίς να την ενδιαφέρει τι θα γίνεται στο άλλο ματς του ομίλου (Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν). Ακόμα, πάντως και αν ο Παναθηναϊκός αποσπάσει ισοπαλία, δύσκολα οι Δανοί θα μείνουν έξω, αφού θα πρέπει την ίδια ώρα η Ρούμπιν να κάνει διπλό στο «Καμπ Νου».

Σε περίπτωση, όμως, που ο Παναθηναϊκός νικήσει και οι Ρώσοι αποσπάσουν τουλάχιστον έναν πόντο από την (αδιάφορη και ελλιπή) Μπαρτσελόνα, θα πάρουν εκείνοι την πρόκριση, αφού θα υπερτερούν στη διαφορά τερμάτων.

Τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής

Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός
Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν

Η βαθμολογία (5 αγ.)

1. Μπαρτσελόνα 11 (12-3)
2. Κοπεγχάγη 7 (4-4)
3. Ρούμπιν Καζάν 6 (2-2)
4. Παναθηναϊκός 2 (1-10)

Από νίκες στα εγχώρια πρωταθλήματα προέρχονται και οι δύο ομάδες. Την ίδια μέρα που ο Παναθηναϊκός επικρατούσε δύσκολα 2-0 του Πανσερραϊκού, η Κοπεγχάγη έφτανε σε επίσης αγχωτική νίκη με 3-1 επί της Έσμπιεργκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x