Champions League

Η ματσάρα και ο διασυρμός

Η Τότεναμ κατέλαβε την πρώτη θέση του 1ου ομίλου με έντεκα πόντους, μετά το 3-3 στην Ολλανδία με αντίπαλο την Τβέντε, η οποία θα συνεχίσει στο Europa League. Διασυρμός της Ίντερ στη Γερμανία, που ηττήθηκε 3-0 με κάτω τα χέρια από την ήδη αποκλεισμένη Βέρντερ Βρέμης, αλλά πέρασε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ως δεύτερη. Δείτε video με τα γκολ.

Η Τότεναμ κατέλαβε την πρώτη θέση του 1ου ομίλου με έντεκα πόντους, μετά το 3-3 στην Ολλανδία με αντίπαλο την Τβέντε, η οποία θα συνεχίσει στο Europa League.

Διασυρμός της Ίντερ στη Γερμανία, που ηττήθηκε 3-0 με κάτω τα χέρια από την ήδη αποκλεισμένη Βέρντερ Βρέμης, αλλά πέρασε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ως δεύτερη.

Η τελική βαθμολογία:

1. Τότεναμ 11 (18-11)
2. Ίντερ 10 (12-10)
3. Τβέντε 5 (9-11)
4. Βέρντερ Βρέμης 5 (6-12)



Τβέντε-Τότεναμ 3-3

Σούπερ παιχνίδι, με φοβερή διακύμανση του σκορ έγινε στην Ολλανδία, με τις Τβέντε και Τότεναμ να προσφέρουν ένα χορταστικό 3-3 και τους Άγγλους να καταλαμβάνουν οριστικά την πρώτη θέση του ομίλου και τους γηπεδούχους να συνεχίζουν -όπως αναμενόταν- στο Europa League.

Τα ποδοσφαιρικά… γηρατεία του 40χρονου Μπόσκερ, που έπιασε αέρα αντί να κάνει βολέ στο φαινομενικά ακίνδυνο γύρισμα του Βίσγκερχοφ, εξασφάλισαν ένα καλό ξεκίνημα στην Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» προηγήθηκαν στο 12’ με το αυτογκόλ του 31χρονου σέντερ μπακ και αρχηγού της ομάδας. Στο 22’, η Τβέντε ισοφάρισε σε 1-1, με τον Λάντζαατ να αξιοποιεί το πέναλτι που κέρδισε ο Ροζάλες, καθώς στο σουτ που δοκίμασε ο Ασού-Εκότο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή στην προσπάθειά του να προστατέψει το πρόσωπό του. Μάλιστα ο Ολλανδός χαφ έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα, με την πρώτη προσπάθεια να μην μετρά. Ο διαιτητής έδωσε επανάληψη αφού οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν στην περιοχή πριν γίνει η εκτέλεση. Η Τότεναμ έχασε με τραυματισμό τον Τζένας στο 34’, που αντικαταστάθηκε από τον Λένον.

Δαιμονισμένος ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού στο β’ ημίχρονο, ιδίως στο πρώτο εικοσάλεπτο. Πριν ιδρώσουν καλά-καλά τη φανέλα, στο 47’, τα «σπιρούνια» ανέκτησαν το προβάδισμα. Ο Λένον έβγαλε σε θέση βολής τον Ντεφόε, με τον Άγγλο επιθετικό να διαμορφώνει το 2-1 με κοντινό σουτ. Με άπιαστη κεφαλιά, ο Ροζάλες έβαλε ξανά στο παιχνίδι την Τβέντε στο 55’, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ντεφόε δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη η ασταθής απόκρουση του Μπόσκερ -στο σουτ του Παλάσιος- πετυχαίνοντας το 3-2. Το τελικό 3-3 ήταν μια ευγενική… χορηγία του Τσάντλι, ο οποίος με ένα εξαιρετικό φάουλ, έστειλε την μπάλα στο δεξί παράθυρο.



Τβέντε (Μισέλ Πρεντόμ): Μπόσκερ, Βίσγκερχοφ, Μπράμα, Λάντζαατ, Γιάνσεν, Ντε Γιονγκ, Ροζάλες, Ντάγκλας, Γιάνκο (73' Βουγίτσεβιτς), Τσάντλι, Τιενταλί,

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμες, Μπέιλ, Τζένας (34' Λένον), Παβλιουτσένκο (73’), Παλάσιος, Γκαλάς, Ντεφόε, Μπασόνγκ, Κράνιτσαρ (86' Κράουτς), Τσόρλουκα, Ασού-Εκότο.

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Βελάσκο)








Βέρντερ Βρέμης-Ίντερ 3-0

Η πρωτιά του ομίλου δεν ήταν στο χέρι της Ίντερ, αφού υστερούσε στην ισοβαθμία με την Τότεναμ, αλλά δεν έκανε και τίποτα για να το παλέψει και οι απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει δεν μπορούν να σταθούν επαρκώς ως δικαιολογία. Διασύρθηκε από την Βέρντερ Βρέμης, που έπαιζε μόνο για το γόητρο, αφού είχε ήδη αποκλειστεί από την Ευρώπη, χάνοντας με 3-0 στη Γερμανία.

Στο πρώτο γκολ η άμυνά της πιάστηκε στον ύπνο. Ο Φρινγκς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πρεντλ που είχε προωθηθεί, σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 στο 39’. Το δεύτερο τέρμα επετεύχθη από έναν -όχι και τόσο παλιό- γνώριμο. Ο Αρναούτοβιτς, δανεικός πέρυσι από την Τβέντε στους «νερατζούρι», δέχθηκε ασίστ πάρε-βάλε από τον Αλμέιδα και με κοντινό σουτ νίκησε τον Ορλαντόνι. Τον επίλογο έγραψε ο Πιζάρο στο 88’, με συρτό σουτ έξω από την περιοχή. Ακούτε και εσείς τον θόρυβο που κάνει η καρέκλα του Μπενίτεθ;



Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Πασάνεν (84' Σιλβέστρ), Αρναούτοβιτς, Φριτς, Μαρίν, Χαντ, Πρέντλ, Φρινγκς (78' Μπάργκφρεντ), Αλμέιδα (75' Πιζάρο), Μερτεζάκερ, Σμιντ.

Ίντερ (Ράφα Μπενίτεθ): Ορλαντόνι, Κόρντομπα, Ζανέτι (54' Ναταλίνι), Τιάγκο Μότα (76' Μαριγκά), Ετό, Μουντάρι, Πάντεφ, Μπιράγκι, Σαντόν (50' Μπιμπιάνι), Νουάνκο.

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)






Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x