Ελλάδα

Κόμματος: «Είμαι παίκτης που λειτουργεί με τη ψυχολογία του»

Το Μαρούσι πήρε μεγάλη νίκη στην παράταση κόντρα στον Πανελλήνιο για την έβδομη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών, με τον Νέστορα Κόμματο να πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμφάνιση. Ο 33χρονος φόργουορντ του συλλόγου των βορείων προαστίων, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για το παιχνίδι με του «Ολυμπιονίκες», για το κλίμα στην ομάδα και πως αυτό επιδρά στην ψυχολογία του, για την προετοιμασία που έκανε με το «τριφύλλι», αλλά και για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Το Μαρούσι πήρε μεγάλη νίκη στην παράταση κόντρα στον Πανελλήνιο για την έβδομη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών, με τον Νέστορα Κόμματο να πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμφάνιση. Ο 33χρονος φόργουορντ του συλλόγου των βορείων προαστίων, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστές) για το παιχνίδι με του «Ολυμπιονίκες», για το κλίμα στην ομάδα και πως αυτό επιδρά στην ψυχολογία του, για την προετοιμασία που έκανε με το «τριφύλλι», αλλά και για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Ηρακλή για την όγδοη αγωνιστική.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κόμματος:

Πόσο σημαντική είναι η νίκη που πετύχατε με τον Πανελλήνιο για την 7η αγωνιστική, τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής πλευράς;

«Κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική για εμάς. Ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται το Μαρούσι και με τα όσα πέρασε τον προηγούμενο καιρό. Όσα ματς κερδίσουμε θα είναι πολύ καλό για τη συνέχεια».

Σε μια νίκη που ήρθε με αυτόν τον τρόπο στην παράταση, μπορείς να βρεις ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας;

«Σίγουρα στα ματς που οδηγούνται σε αυτή τη διαδικασία χρειάζεται και παίξει σημαντικό ρόλο η τύχη. Φυσικά αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί και κυρίως στις βολές θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το να κριθεί το ματς στο τελευταίο σουτ. Ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Πάντως πρέπει να πω συγχαρητήρια και για τη φοβερή προσπάθεια που έκανε ο Πανελλήνιος παίζοντας χωρίς τους Αμερικάνους του».

Στο Μαρούσι μοιάζεις να περνάς μια δεύτερη νιότη…

«Είπες κανείς ότι μεγάλωσα. Έχω ακόμη. Το θέμα για κάθε αθλητή ώστε να είσαι σε καλή κατάσταση είναι να κάνεις καλή ζωή, να έχεις την υγεία σου και να τρέφεσαι σωστά. Αν τα έχεις αυτά μπορείς να διατηρηθείς σε υψηλό επίπεδο. Παραδείγματος χάρη θυμάστε τον Μίντλεντον που πρωταγωνίστησε και μετά τα 35-36 και έπαιξε για πολλά χρόνια ακόμη στο μεγαλύτερο επίπεδο».

Σε βοηθάει και το κλίμα της ομάδας να βγάζεις τον καλύτερο σου εαυτό;

«Είναι κάτι που για μένα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Περνάω πολύ καλά μου δείχνουν μεγάλη αγάπη και σεβασμό και έτσι τους το ανταποδίδω. Από τη στιγμή που έχω αυτά τότε όλα γίνονται. Είμαι παίκτης που λειτουργεί με τη ψυχολογία του».

Πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει το γεγονός πως τα δύο τελευταία χρόνια έχεις κάνει προετοιμασία με την ομάδα του Παναθηναϊκού;

«Πάρα πολύ σημαντικό. Από τη στιγμή που μπορείς να αντεπεξέλθεις, είσαι ανταγωνιστικός και σε δέχονται αυτοί οι άνθρωποι στην προετοιμασία τους, σου δίνει μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια. Δουλεύεις στο υψηλότερο επίπεδο με απόλυτους επαγγελματίες και έτσι βάζεις βάσεις».

Το Σάββατο το Μαρούσι δοκιμάζεται στην έδρα του Ηρακλή σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Τι πρέπει να προσέξετε;

«Το ματς αυτό είναι κάτι σαν τελικός. Το χρειαζόμαστε και οι δύο πολύ για τη συνέχεια. Παίζουμε σε μια καυτή έδρα με μια πολύ καλή ομάδα που θέλει πάση θυσία τη νίκη. Η συγκέντρωση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτά τα ματς θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καυτή ατμόσφαιρα και θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x