Champions League

Στους «16» η Ρόμα, στο Europa η Βασιλεία

Ένα θαύμα κυνηγούσε η Βασιλεία- νίκη δική της και ήττα της Ρόμα- για να περάσει στους «16» της διοργάνωσης, αλλά η Μπάγερν δεν είχε διάθεση για αστεία. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τουν Φρανκ Ριμπερί που πέτυχε δύο γκολ, επικράτησε 3-0 στην «Αλιάνζ Αρίνα» πετυχαίνοντας την πέμπτη της νίκη στους ομίλους. Ισόπαλες 1-1 Ρόμα και Κλουζ σε ένα ανοικτό παιχνίδι με φάσεις εκατέρωθεν.

Ένα θαύμα κυνηγούσε η Βασιλεία- νίκη δική της και ήττα της Ρόμα- για να περάσει στους «16» της διοργάνωσης, αλλά η Μπάγερν δεν είχε διάθεση για αστεία.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τουν Φρανκ Ριμπερί που πέτυχε δύο γκολ, επικράτησε 3-0 στην «Αλιάνζ Αρίνα» πετυχαίνοντας την πέμπτη της νίκη στους ομίλους.

Ισόπαλες 1-1 Ρόμα και Κλουζ σε ένα ανοικτό παιχνίδι με φάσεις εκατέρωθεν.



Δυνατά μπήκαν οι φιλοξενούμενοι που γνώριζαν ότι μόνο με νίκη-και ήττα της Ρόμα- θα πέρναγαν στους «16» της διοργάνωσης.

Ο Σακίρι στο 9’ και ο Φρέι στο 31’ είχαν δύο καλές ευκαιρίες αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Κράφτ αντέδρασε σωστά. Στη συνέχεια η Μπάγερν μέσα σε ένα λεπτό πέτυχε δύο γκολ, με τον Ριμπερί στο 36’ και τον Τίμοστσουκ στο 37’ και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 49’ μετά από πολύ όμορφη κούρσα του Μίλερ από δεξιά, ο Ριμπερί με σουτ στην κίνηση πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο των «Βαυαρών».

Οι παίκτες του Φαν Γκάαλ δεν σταμάτησαν- θέλοντας να… χρυσώσουν το χάπι για τις άσχημες εμφανίσεις τους στην Μπουντεσλίγκα- και είχαν και άλλες ευκαιρίες, με σημαντικότερη την διπλή επέμβαση του Κονστάτζο στις προσπάθειες των Ριμπερί και Σβαϊνστάιγκερ.



Μπάγερν Μονάχου (Φαν Γκάαλ): Kράφτ, Μπρένο, Ριμπερί, Φαν Μπόμελ, Λαμ, Μίλερ, Κοντέντο, Σβαϊνστάιγκερ, Γκόμεζ, Κρος(68' Άλτιντοπ), Τίμοστσουκ

Στον πάγκο οι: Μπουτ, Μπράαφχαϊτ, Φαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις,Οτλ, Αλάμπα

Βασιλεία: (Φινκ): Κοστάτζο, Στρέλερ(47' Τσάκα), Γιάπι, Φρέι, Στόκερ, Σακίρι(75' Τέμπο), Άμπρααμ, Σαφάρι, Ινκούμ, Καμπράλ(57' Αλμεράρες), Φερέτι

Στον πάγκο οι: Σόμερ, Ατάν, Σέρπφ,Τζάνι

Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον

Γήπεδο: «Αλιάντς Αρένα»









Κλούζ-Ρόμα 1-1



Ελεύθερο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, που αμφότερες είχαν ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ.

Ο Λόμποντ αντέδρασε σωστά όμως όποτε χρειάστηκε (σε προσπάθειες των Κονέ, Ντεζέρμπι και Τραορέ) σε αντίθεση με τον Μποριέλο που στο 21’ με πολύ όμορφο πλασέ, άνοιξε το σκορ για τους «Ρωμαίους»

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο ωραίo με πολλές φάσεις και από τις δύο ομάδες. Οι «Ρωμαίοι» απειλούσαν κυρίως με τον Τότι και τον Μποριέλο, ενώ ο Ντεζέρμπι είχε μια καλή προσπάθεια στο 59’.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ στο τέλος και δικαιώθηκαν στο 88’. Από σέντρα του Κούλιο, ο Τραορέ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Και λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις οι Ρουμάνοι να πάρουν και την νίκη, αν ο Μπιελάνοβιτς ήταν πιο προσεκτικός στις καθυστερήσεις του αγώνα.



Κλουζ (Μιντεουάν): Σταντσόιου, Πάνιν, Ντίκα(46΄Βελόσο), Κιβόνβου, Τραορέ, Ντεζέρμπι(78' Μπάστος), Κούλιο, Καντού, Ράνρα, Κονέ, Εντιμάρ(60' Μπιελάνοβιτς)

Στον πάγκο οι: Κλάρο, Τόνι, Αλκάνταρα,Χόρα

Ρόμα (Ρανιέρι): Λόμποντ, Καστελίνι, Μεξές, Τότι, Ντερόσι, Μποριέλο, Μπουρντίσο, Σιμπλίτσιο, Μπρίγκι, Κασέτι(63' Σισίνιο), Μενέζ (46' Γκρέκο)

Στον πάγκο οι:Ντόνι,Χουάν, Αντριάνο, Βούτσινιτς, Ταντέι

Διαιτητής: Ουίλιαμς Κόλουμ (Σκωτία)

Γήπεδο: «Κονσταντίν Ραντουλέσκου»





Βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 15 (16-6)
Ρόμα 10 (10-11)
Βασιλεία 6 (8-11)
Κλουζ 4 (6-12)

Διονύσης Καμπάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x