Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μάνταλος αλλάζει άθλημα! Κι ο επόπτης αποσύρεται

Εντάξει, ο τίτλος έχει και την πλάκα του. Δεν ανταποκρίνεται πάντοτε στην πραγματικότητα. Αυτό που λέμε μεταξύ σοβαρού και αστείου. Όπως για παράδειγμα με τον διαιτητή Μάνταλο. Άλλωστε, μόλις ανέβηκε στην Α΄ Εθνική και μάλιστα μέχρι την περασμένη αγωνιστική ήταν και πολύ καλός.

• Εντάξει, ο τίτλος έχει και την πλάκα του. Δεν ανταποκρίνεται πάντοτε στην πραγματικότητα. Αυτό που λέμε μεταξύ σοβαρού και αστείου.

• Όπως για παράδειγμα με τον διαιτητή Μάνταλο. Άλλωστε, μόλις ανέβηκε στην Α΄ Εθνική και μάλιστα μέχρι την περασμένη αγωνιστική ήταν και πολύ καλός.

• Όμως, με αυτό το πέναλτι που δεν έδωσε υπέρ του Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, μπορεί να δώσει σε κάποιον την αφορμή να αστειευθεί και να πει ότι θα αλλάξει άθλημα και θα πάει για διαιτητής βόλεϊ! Διότι, το χέρι ήταν εξόφθαλμο.

• Τώρα, για να το πάω στα σοβαρά. Εάν το έκανε αυτό που έκανε ο Μάνταλος άλλος διαιτητής, κάποιος άλλος από αυτούς που λέμε μέτριους η, λίγους, δεν θα είχα τόσο πρόβλημα, όσο τώρα. Γιατί ο Μάνταλος μέχρι τώρα, όσα ματς έπαιξε, έβγαλε ένα πρόσωπο διαιτητή που ούτε από έδρα καταλαβαίνει, ούτε από τη μεγάλη ομάδα. Ξέρετε τι ματς είχε σφυρίξει; ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-1, Λάρισα-Πανιώνιος 0-1, Ξάνθη-Ηρακλής 2-2, Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 1-2, Κέρκυρα-Ηρακλής 0-0, Εθνικός Αστέρας-Ξάνθη 0-0 (κύπελλο αυτό το τελευταίο). Άσο δεν είχε φέρει και γενικά έδινε μία εικόνα αυστηρού, ακριβοδίκαιου διαιτητή.

• Γιατί, λοιπόν, άνθρωπέ μου χάλασες αυτή την εικόνα για ένα πέναλτι;

• Μην ξεχάσω τον επόπτη, τον Σαραϊδάρη, που στο Καβάλα-Ολυμπιακός, κατά ένα περίεργο τρόπο, σήκωνε το σημαιάκι του σε όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις υπέρ της Καβάλας και εις βάρος του Ολυμπιακού. Μα σε όλες αδελφέ! Α΄ και β΄ ημίχρονο! Με αποκορύφωμα τη φάση του 90, όταν άφησε τον Πετκάκη να φύγει μόνος από δεξιά, ενώ ήταν καθαρά οφσάϊντ. Κι ευτυχώς που ο Ουρτάδο ακολούθησε καλά τη φάση κι έσωσε την ισοφάριση.
]
• Κι ακριβώς επειδή δεν έγινε το 1-1, κανείς δεν ασχολήθηκε με το τεράστιο λάθος. Ε, τι να γίνει, ασχολούμαι εγώ. Κι αναρωτιέμαι μήπως ήρθε η ώρα να αποσυρθεί ο Σαραϊδάρης, μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι της διαιτησίας. Φέτος τον βλέπω από παιχνίδι σε παιχνίδι να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Έτσι δεν είναι;

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x