Γερμανία

Bundesliga: Ντόρτμουντ με... αλυσίδες

Ούτε ο χιονιάς που έχει πλήξει όλη τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη δείχνει ικανός να σταματήσει τη Ντόρτμουντ, αλλά η Βέρντερ Βρέμης θα επιχειρήσει να το κάνει στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη 16η αγωνιστική.

Ούτε ο χιονιάς που έχει πλήξει όλη τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη δείχνει ικανός να σταματήσει τη Ντόρτμουντ, αλλά η Βέρντερ Βρέμης θα επιχειρήσει να το κάνει στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη 16η αγωνιστική.

Οι πρωτοπόροι προέρχονται από έξι συνεχείς νίκες κι έχουν δέκα βαθμούς απόσταση από τον πλησιέστερο διώκτη τους έχοντας ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν πονοκεφαλιάζει για τις γνωστές εδώ και καιρό απουσίες των Κελ, Κρίνγκε και Ογουομογέλα. Η Βέρντερ δείχνει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία, καθώς μετά το 3-0 επί της Ζανκτ Πάουλι ακολούθησε το 0-0 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ και η νίκη με 3-0 επί της Ίντερ στο Champions League. Ο Τόμας Σάαφ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Αλμέιδα και τους τραυματίες Μπένις, Νάλντο, Μπορόφσκι και Γουέσλεϊ.

Η δεύτερη της βαθμολογίας Μάιντς υποδέχεται τη Σάλκε με δύο σημαντικές απουσίες, τον τιμωρημένο Ζάμπαβνικ και τον τραυματία Σβένσον. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από δύο σπουδαίες νίκες απέναντι σε Μπάγερν και Μπενφίκα, ενώ ο Τόμας Σάαφ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μόριτς, Κενία και Χούγκλαντ.

Σπουδαίο παιχνίδι γίνεται στο Αμβούργο ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τη Λεβερκούζεν. Οι γηπεδούχοι είναι εγκλωβισμένοι στο μέσο της βαθμολογίας και προέρχονται από ήττα στην έδρα της Φράιμπουργκ. Συν τοις άλλους, ο Άρμιν Φε μεγάλα προβλήματα αποτελούν οι απουσίες των Πέτριτς, Κάτσαρ, Γιάνσεν και Ματάισεν. Η τρίτη της βαθμολογίας Λεβερκούζεν θα παραταχθεί χωρίς τους Μπάλακ και Κίσλινγκ, με τον τελευταίο να επανέρχεται όμως την επόμενη εβδομάδα.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στη Ζανκτ Πάουλι στην «Αλιάντς Αρένα», με τους Όλιτς, Κλόζε και Ρόμπεν να παραμένουν εκτός μάχης. Τέλος, όσον αφορά στις μεγάλες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, το Ανόβερο υποδέχεται τη Στουτγκάρδη και η Φράιμπουργκ φιλοξενεί την Γκλάντμπαχ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/12

Ανόβερο-Στουτγκάρδη 21:30

Σάββατο 11/12

Μπάγερν Μονάχου-Ζανκτ Πάουλι 16:30
Αμβούργο-Λεβερκούζεν 16:30
Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη 16:30
Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Καϊζερσλάουτερν-Βόλφσμπουργκ 16:30
Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 19:30

Κυριακή 12/12

Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 16:30
Μάιντς-Σάλκε 18:30

H επόμενη (17η) αγωνιστική

Παρασκευή 17/12

Γκλάντμπαχ-Αμβούργο 21:30

Σάββατο 18/12

Σάλκε-Κολωνία 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Καϊζερσλάουτερν 16:30
Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ντόρτμουντ 16:30
Νυρεμβέργη-Ανόβερο 16:30
Ζανκτ Πάουλι-Μάιντς19:30

Κυριακή 19/12

Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 16:30
Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου 18:30

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x